Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Prednosti želatine za obraz in telo

22. 1. 2020; 02.00
Avtor: Revija Liza Maja
kumare

kumare foto: Dreamstime

Večina ne bi nikoli niti pomislila, da je želatina v prahu ali lističih, ki jo uporabljate za kuhanje, lahko tudi nadvse imeniten lepotni pripravek.

Vendar je res! Želatina namreč vsebuje kolagen, ki prodre tudi v kožne pore, varuje pred izgubo vlage ter sodeluje pri pomlajevanju in zagotavljanju podporne strukture koži. Želatino lahko kot kozmetično sredstvo uporabljate že veliko prej, preden se pojavijo globoke gube, primerna je že za mlajše dame, ki se šele srečujejo z zametki prvih gubic in utrujeno kožo. Želatina ji namreč povrne elastičnost in napne kožo obraza, da je videti polnejši in bolj sijoč. Za piko na i pa je želatina tudi dobro osvetljevalno sredstvo.

Maska za obraz

Kumarična maska z želatino osveži polt, vrača mladostni sijaj in napeto polt. Pol žlice jedilne želatine razpustite v pol žlice mrzle vode in počakajte, da nabrekne. Nato želatino segrejte na štedilniku, da se povsem razpusti. Olupite eno veliko kumaro in jo naribajte ali narežite v električnem sekljalniku. Iztisnite sok, zmešajte ga z raztopino želatine in za dve uri postavite v hladilnik. Ko se masa strdi, jo nanesite na obraz, pustite učinkovati pol ure, nato pa jo sperite z mlačno vodo. Masko si lahko pripravite enkrat do dvakrat na teden.

Kumare

Kumare foto: Profimedia

prejšnji članek
Naravno nad nespečnost
Zdravje
Naravno nad nespečnost
naslednji članek
Justin in Jessica zaljubljena ujeta skupaj
Svet slavnih
Justin in Jessica zaljubljena ujeta skupaj
#nasazenazenska
nasazenazenska