mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

S čebulo do sijoče polti

26. 2. 2020; 02.00
Avtor: Revija Liza Maja
ZELENJAVA, ČEBULA, ZDRAVJE

Nega s čebulo foto: Dreamstime

Čebula čisti kri in tako skrbi tudi za enakomernejšo in bolj sijočo polt.

Čebula lahko pomaga tudi pri lepotnih tegobah, saj vsebuje veliko blagodejnih sestavin za zdravje in dobro počutje. Med drugim je bogata z vitamini A, C in E, ki varujejo kožo pred poškodbami ultravijoličnih žarkov, antioksidanti v čebuli pomagajo pri razstrupljanju telesa (izpirajo toksine iz krvnega obtoka) in s tem čistijo kožo, fitokemikalija kvercetin pa varuje pred prostimi radikali in zavira prezgodnje staranje.

Čebulni sok in kis zmešajte, nanesite ju na pego in nekaj minut masirajte. foto: Profimedia

Čebulna maska poživi kožo

Pripravite si masko iz dveh žlic čebulnega soka, po ene žlice moke in mleka ter ene čajne žličke mletega muškatnega oreščka. To gladko pasto nanesite na kožo in jo sperite po 15 minutah. Redno nanašanje svežega čebulnega soka na obraz bo poživilo pusto, pepelnato kožo, ki je brez življenja. Antioksidanti in vitamini bodo kožnim celicam vbrizgali energijo, zaradi česar ko koža ponovno sijoča, žareča in zdrava.

Zdravljenje aken

Zmasirajte si obraz z malo čebulnega soka ali si pripravite čebulno oblogo, ki učinkovito uniči bakterije. Vzemite žlico čebulnega soka in mu dodajte žlico olivnega ali mandljevega olja. Zmešajte in nanesite na kožo za 15 minut. Sperite z mrzlo vodo.

Pomlajevanje

Razrežite majhno čebulo na kolobarje in jih stisnite, da dobite sok. Z njim si navlažite obraz, najbolje ga je pustiti delovati čez noč. Čebulni sok pospeši prekrvitev celic, kar se kaže v napetem obrazu, čvrstejši koži in mladostnejšem videzu.

prejšnji članek
Lastniki psov bolj zdravi in aktivni
Zdravje
Lastniki psov bolj zdravi in aktivni
naslednji članek
Trebušna gripa zelo nalezljiva, prvi znaki v roku dveh dni ...
Svet slavnih
Trebušna gripa zelo nalezljiva, prvi znaki v roku dveh dni ...
#nasazenazenska
nasazenazenska