Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zlata pravila poletne zaščite las

7. 7. 2020; 02.00
Avtor: V.M.
sončenje

sončenje foto: Dreamstime

Sonce, sol in klor izjemno škodljivo vplivajo na zdravje vaših las, kombinacija slednjega namreč vodi do poškodb zunanje povrhnjice in notranjosti lasu. Kako torej ravnati, da sol in sonce ne bosta poškodovala roževinaste lasne strukture?

Pred odhodom na morje in po prihodu domov, privoščite lasem domačo nego z bananino medeno masko. Zmešajte: banano, jajce, 2 žlici medu in 5 čajnih žličk olivnega olja. Gladko zmes nanesite na lase in pustite delovati 20 minut. Domača maska velja za odlično preventivo in prvo pomoč, ki bo nahranila in navlažila lase ter lasišče.

Lase zaščitite z vlažilnimi izdelki za nego las, ki vsebujejo UV filter. Tako kot koža, namreč tudi lasje potrebujejo zaščito. Posebni pripravki bodo vrhnjo plast las zaščitili s tankim filmom, ki odbija UV žarke in ohranja vlago znotraj lasu.

Lase zaščitite z vlažilnimi izdelki za nego las, ki vsebujejo UV filter. foto: Thinkstock

Ne sončite se brez zaščitnega pokrivala. Neposredna izpostavljenost soncu lahko namreč strukturo las poškoduje podobno kot belilo. Izbira modnega klobučka, kape ali rutice bo tako povsem na mestu. Lasje vam bodo hvaležni.

Po vsakem prihodu iz morja na obalo, si lase temeljito operite s sladko vodo. Tako boste iz las sprali škodljivo sol, ki jo vroči sončni žarki dobesedno prilepijo na roževinasto strukturo ter tako ustvarijo idealne pogoje za uničevanje las.

Zvečer lase umijte z blagim šamponom in nanesite balzam za lase, ki bo lasem povrnil voljnost in mehkobo. Ob koncu dopusta privoščite lasem nego z bogato hranilno masko.

šamponiranje, lasje, kopel, umivanje, spa foto: Dreamstime

prejšnji članek
Koristni nasveti
Zdravje
Koristni nasveti
naslednji članek
Tako nežna in materinska je Natalija Bratkovič
Svet slavnih
Tako nežna in materinska je Natalija Bratkovič