Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

lidija bačić Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić našla nov vir dohodka

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

gaga Odkrito.si

Lady Gaga ponuja visoko nagrado za ukradena psa, ...

Kdo si ti? Odkrito.si

Uganete, kdo je tokrat skrit pod masko?

Koliko kreme lahko v resnici vsrka koža?
| T.D.

Koliko kreme lahko v resnici vsrka koža?

Vzemite za grahovo zrno kreme na prste, da jo malo ogrejete pred nanosom., Dreamstime

Kadar je vaša koža izsušena, je zelo mamljivo nanjo mazati debele plasti kreme. Vendar lahko s tem koži prej škodite kot koristite, pa še veliko denarja porabite po nepotrebnem.

Povprečno lahko koža vsrka le do 60 odstotkov izdelka, ki ga nanesete, pravijo poznavalci kozmetike. Preostanek se le zadrži na koži, zamaši pore, upočasni kožne funkcije in povzroči izbruhe mozoljev. Koliko kreme je torej ravno prav?

Oči

Koža okoli oči je precej tanjša kot drugod na obrazu (ima manj lojnih žlez) in tudi predel je manjši, zato lahko kremo uporabite varčno. Vzemite za zrno riža kreme za oči in jo nanesite na orbitalno kost pod očmi s prstancem, ki je najšibkejši prst na roki. S tem boste preprečili pretirano drgnjenje in vlečenje kože, ki prispeva k prezgodnjemu staranju.

Foto: dreamstime - Vzemite za zrno riža kreme za oči in jo nanesite na orbitalno kost pod očmi s prstancem

Obraz

Dehidrirana koža vpije več vlage kot normalna, kar je logično. Vendar lahko izdatna vlažilna krema zamaši pore in s tem povzroči čezmerno nastajanje loja. Vzemite za grahovo zrno kreme na prste, da jo malo ogrejete pred nanosom. Tako jo boste lažje razporedili po koži in lažje se bo vpila. K boljši vpojnosti pripomore tudi, da kožo pred tem globinsko očistite odmrlih celic in še na vlažno nanašate izdelek.

Ustnice

Ste naravnost odvisni od balzamov za ustnice? Pretirano nanašanje ustavi delovanje lojnic v koži ustnic, da prenehajo same proizvajati potrebno zaščitno maščobo. Poleg tega pretirana uporaba balzamov povzroča vnetja okoli ust (v obliki rdečih pikic). Uporabite naravni balzam s karitejevim maslom in vitaminom E, in sicer zadostujeta že dva potega, enkrat po zgornji in enkrat po spodnji ustnici.

Foto: Dreamstime - balzam za ustnice

Telo

Ko skočite izpod prhe ali kadi, je najbolje v treh minutah po otiranju z brisačo nanesti na telo vlažilno kremo, da se bo kar najbolje vpila. Začnite s 50 grahovimi zrni kreme, najbolje bogatega masla, nanesite jo na posamezno okončino in količino po potrebi povečajte. Takšna nega je idealna tudi po depilaciji.