nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotna preobrazba: v hipu pomlajeni in kot prerojeni

28. 12. 2021; 04.00
Avtor: M.K.
sproščanje, svečke, kopel

V večerno rutino dodajte neko svojo aktivnost za sproščanje. foto: Dreamstime

So pred vami stresni in naporni dnevi? Kljub številnim obveznostim si vzemite nekaj časa samo zase.

Vsak dan do novega leta si lahko kar doma privoščite mini lepotno razvajanje ter se pripravite na sijajen in pomlajen vstop v novo leto. Preverite, kako svojo kopalnico spremeniti v oazo dobrega počutja in kaj vse potrebujete za popolno preobrazbo telesa in duha.

Sproščujoča kopel

Že v antičnem času so vedeli, kako blagodejno učinkuje kopel. Starim Grkom in Rimljanom je kopanje predstavljalo velik del družabnega življenja, ki je potekalo v javnih kopališčih. V termah so se srečevali na predvečere pomembnih dogodkov, praznikov, se umivali, brili in si strigli lase. Kopel je še danes odlična sprostilna metoda, ki razbremeni zlasti mišice. Privoščite si jo! Prižgite sveče, predvajajte umirjeno glasbo, lezite v kad in za nekaj časa pozabite na vsakdanji stres. Aromatična kopel vpliva tudi na razpoloženje. Za pomiritev dodajte vodi nekaj kapljic eteričnega olja vrtnice ali vanilje, s sandalovino in sivko pa poskrbite za dober spanec. Kopalni vodi lahko dodate tudi 500 gramov morske soli, vendar ta intenzivno učinkuje, zato se v takšni kopeli ne namakajte dlje kot 15 minut. Če imate zelo suho kožo, pa v kopel raje vlijte skodelico mleka, zmešanega s štirimi žlicami medu in tremi žlicami olja (mandljevega, jojobinega ali sončničnega). Med pomirja razdraženo kožo, mlečna maščoba pa jo gladi.

Parna kopel za obraz

Nikjer na telesu se stres in napetost ne poznata tako očitno kot na obrazu. Na srečo si lahko do sveže in spočite polti pomagate sami. Če želite resnično zasijati, si pripravite parno kopel, ki očisti kožo, pospeši prekrvitev in odpre pore. V lonec dajte mešanico suhih zelišč in jih prelijte z dvema litroma vrele vode. Čez glavo se pokrijte z veliko brisačo in se sklonite nad paro. Po petih do desetih minutah si obraz umijte s toplo vodo.

Luščila in obrazne maske

Luščilo odstrani odmrle kožne celice ter naredi kožo žametno mehko in gladko. Za vse tipe kože je odličen bananin piling z medom in sladkorjem, saj vrača vlago in poskrbi za zdrav sijaj. Zmečkajte manjšo banano, primešajte ji dve žlici medu in malo sladkorja. Pasto v krožnih gibih nanesite na obraz, vrat in dekolte. Na koncu se umijte z mlačno vodo in nego nadaljujte z obrazno oblogo. Obrazne maske oskrbijo kožo s hranljivimi snovmi, vitamini in minerali. Zelo vas denimo polepša maska iz malin. Z vilicami zmečkajte pest malin (lahko so zamrznjene in odtajane) ter jim primešajte žlico medu. Mešanico si enakomerno razporedite na obraz, izognite se predelu okoli oči in ust. Počakajte 15 minut, nato sperite kožo z mlačno vodo. Po takšni negi bo vaš obraz kot prerojen.

Lepe noge

Čeprav jih pozimi skrivamo za debelimi nogavicami, žabami in hlačami, si vseeno zaslužijo izdatno nego. Začnite z masažo: dve masažni kroglici položite v lavor s toplo vodo ter si v njej temeljito zmasirajte podplate. Zamenjajte vodo, odstranite masažne ježke in vodi primešajte 10 kapljic eteričnega olja limone in sivke ter tri žlice smetane. Noge namakajte 15 minut, nato jih osušite. Zdaj pridejo na vrsto nohti. Zgladite jih s polirno pilo, vmasirajte olje za nego obnohtne kožice in za piko na i stopalo namažite s kremo z visokim deležem uree.

prejšnji članek
»Največja napaka je, da se želimo približati videzu vplivnežev«
Moda&Lepota
»Največja napaka je, da se želimo približati videzu vplivnežev«
naslednji članek
Hudomušna ironija, na katero boste začeli prisegati!
Moda&Lepota
Hudomušna ironija, na katero boste začeli prisegati!