stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Eksplozija trenda vilinskih pramenov

31. 1. 2023; 01.00
Avtor: M. B. P. / revija Lady
Vilinski lasje

Bleščeči prameni foto: Tashaleelyn

Bleščeči se prameni za v lase so nova tiktok norija, ki predstavlja velik trend leta 2023.

Pred desetletjem ali dvema so bile bleščice vsepovsod. Z njimi smo krasili veke, jih zamešane v lak nanašali na nohte ali jih za piko na i dodajali losjonom za telo, da je bil naš dekolte še lepši. Potem pa so se, kot bi se jih prenasičili, postopoma umikale iz lepotnih rutin. Vse do danes, ko so po zaslugi družbenih omrežij spet popularne.

Tinsel ali lameta

Bleščeči se lasni dodatki, ki jih imenujemo tudi tinsel ali lameta, so kovinski prameni, ki jih lahko na različne načine vpnemo v pričesko. Dajejo vtis bleščečih se girland, ki jih decembra ovešamo na okrasno drevesce, vendar so veliko tanjši in zato tudi nežnejši. Na voljo so v nešteto barvah, in čeprav niso novost, so si po zaslugi tiktokerjev zdaj spet utrli pot v ospredje. Kako jih uporabljati in kaj vse je dobro vedeti pred nakupom, pa smo zbrali v spodnjih vprašanjih in odgovorih nanje.

Bleščeči lasni prameni foto: Revija Lady

Kako bleščeče se pramene vpeti v lase?

Kovinske podaljške za lase lahko pritrdite na različne načine in jih prilagodite svoji dolžini las. Izberite tisti način, ki se vam zdi najbolj praktičen in tudi najboljši za strukturo vaših las. Pomembno je le, da pramenov ne vpnete neposredno v zgornje lase, sicer bodo njihovi nastavki ostali vidni. 



- Vozel
Prvi način, kako pritrdite bleščeče se pramene, je, da jih zavozlate z naravnimi lasmi. Vzemite pramen bleščic in ga s tankim pramenom las zavežite v vozel. Prednost tega načina je, da naravni lasje niso obremenjeni, vendar po drugi strani lahko vozel popusti in bleščeč dodatek zdrsne z las.  

- Silikonski obročki
Večina setov s kovinskimi laski vsebuje tudi nekakšno kvačko, majhne klešče in majhne silikonske obročke. Tak obroček nataknete čez kvačko, nato pa s kljukico skozenj potegnete majhen pramen las. Zatem znova zabodite iglo skozi silikonski obroček in na konico igle napeljite enega ali več bleščečih se trakcev. Če zdaj iglo povlečete nazaj skozi silikonski obroček, imate v njem svoje lase in pramen bleščic, ki jih lahko potisnete do lasišča. Na koncu s kleščami stisnite obroček skupaj, kar pomeni, da bo vse stalo trdno na mestu. Če se silikonski obročki, ki so v kompletu, ne ujemajo z vašo barvo las, lahko ločeno kupite tudi druge barve.  

Popestrite pričesko z bleščečimi lasnimi prameni. foto: Pexels



- Elastike za lase
Če imate veliko las ali pa so ti zelo močni, lahko bleščeče se podaljške pritrdite tudi s prozornimi gumicami za lase. Kovinske pramene preprosto zavozlajte okoli takšne gumice za lase in jo nato pritrdite kot običajno gumico na mesto, kjer želite bleščico. Takšne prozorne gumice za lase lahko na spletu kupite zelo ugodno in v velikih količinah. 

- Sponke
Zadnja možnost za pritrditev lasnih bleščic na lase so sponke. Obstajajo kompleti podaljškov, kjer so kovinski laski že pripeti na sponke, ali pa sponke kupite ločeno in laske po svojih željah sami privežete nanje. Sponke je na naravne lase zelo enostavno pritrjevati ali jih z njih odstranjevati.  

Lahko lase z bleščečimi se prameni polikate ali nakodrate?
Ker so bleščeči se prameni po navadi izdelani iz tanke kovine ali umetnih mas, jih nikoli ne poskušajte kodrati ali ravnati z visoko temperaturo. Še posebno ne takrat, ko jih že imate v laseh. Plastika se lahko stopi in prilepi na lase, kar je zelo trdovratno za odstranjevanje. Obstajajo pa tudi svetleči se prameni, ki so odporni proti vročini (do 150 stopinj Celzija), zato jih lahko oblikujete s pripomočki za kodranje ali ravnanje. Upoštevajte navodila proizvajalca, pa ne bo težav. 

Kako jih odstraniti?
Je čas, da se znebite svojih bleščečih se dodatkov? Brez skrbi – postopek je preprost. Ko odstranjujete lesketajoči se pramen, primite vozel med nohte in lase, na katere je podaljšek privezan. Zdaj ga nežno povlecite k sebi. Zgodi se lahko, da boste izpulili tudi kakšen naravni las.

Kakšna je življenjska doba takšnih lasnih bleščic?

Bleščeči se prameni običajno zdržijo nekaj dni oziroma dokler jih ne odstranite ali ne izpadejo. Zelo verjetno tudi umivanja las ne bodo preživeli, saj bodo ob otiranju lasišča zdrsnili z glave. Kljub temu pa so imenitna popestritev vašega videza, sploh če jih v lase ne namestite preveč in uporabite kakšnega le sem ter tja za več sijaja.

prejšnji članek
Kaj pomeni nabiranje maščobnih oblog na določenih delih telesa
Zdravje
Kaj pomeni nabiranje maščobnih oblog na določenih delih telesa
naslednji članek
Kaj se dogaja s finalistkama Talentom, dvojcem De Liri
Resničnostni šovi
Kaj se dogaja s finalistkama Talentom, dvojcem De Liri
#obraziavenija
obraziavenija