stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kaj se dogaja s finalistkama Talentom, dvojcem De Liri

31. 1. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
De Liri

De Liri foto: Matic Gabriel

Simpatični Zala Kores in Julija Veleski sta v zadnji sezoni šova Slovenija ima talent navdušili s svojim petjem in igranjem harfe. Kaj se z njima dogaja danes?

Dekleti predstavljata novo samostojno pesem z naslovom Kje si. Kot povesta članici dvojca De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na druge odnose v življenju. Vsak se je že kdaj soočil z izgubo ljubljene osebe, tako ali drugače, ostal sam z občutki in vprašanji, na katera odgovorov najbrž ne bo nikoli dobil.

V Zalinem primeru pesem govori o pričakovano-nepričakovanem razhodu z ljubljeno osebo, ki je naenkrat brez odgovorov odšla in izginila iz njenega življenja. Govori o slepem zaupanju, neiskrenih, a čudovitih, besedah in praznih obljubah.

Navdih

Zala o navdihu za skladbo iskreno pove: »Napisala sem jo v obdobju, ko sem se zapletla s fantom, ki mi je obljubljal vse in še več, hkrati pa je imel punco, za katero je obljubljal, da jo bo pustil in bil samo z mano. En dan, ko se je še oglasil pri meni, se je oglasil zadnjič, ne da bi jaz to vedela, in od njega ni bilo več glasu. V momentu, ko sem pisala, sem pisala iz ljubezni do njega, kasneje sem se z njo poistovetila, v smislu žalosti in bolečine, zdaj jo čutim spet v čisto drugačnem smislu. Z njo se torej lahko poistovetimo v različnih situacijah in trenutkih v življenju.«

Sodelovanje

De Liri tokrat predstavljata nekaj novega foto: Matic Gabriel

Pesem je produciral Dejan Radičević, tokrat pa je posneta tudi z "live" instrumenti, v sodelovanju z Alešem Marjetičem (kitara), Miho Korenom (bas kitara), Vidom Žgajnerjem (bobni) in Neisho (klaviature). Besedilo je napisala Zala Kores, aranžma za harfo pa je napisala in posnela Julija Bratec Veleski. Končno verzijo pesmi je naredil Gregor Zemljič.

prejšnji članek
Eksplozija trenda vilinskih pramenov
Moda&Lepota
Eksplozija trenda vilinskih pramenov
naslednji članek
Gašper Rifelj se spopada z jutranjim vstajanjem
Svet slavnih
Gašper Rifelj se spopada z jutranjim vstajanjem