901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Preden ležete, poskrbite za sijočo kožo

16. 8. 2016; 11.30
Avtor: T.P.
lepota
Lepotni spanec je zelo pomemben, vendar pa je za sijoči videz pomembno tudi to, kar naredite pred njim. Poglejte, kaj morate storiti pred spanjem, da bo vaša koža gladka, mehka in mladostno napeta, ko vam bo pozvonila budilka.

foto: Profimedia

1. Očistite ga dvakrat

Se vam kdaj dogaja, da se zjutraj zbudite s sledovi razmazanih ličil pod očmi, čeprav ste si zvečer odstranili mejkap?


3 koraki so pomembni za lepo in sijočo kožo.

To je povsem normalno, zlasti če uporabljate dolgo trajajoča ličila, ki se zlepa ne poslovijo od vaše kože. Pudri, maskare, barvice in senčila, ki držijo od 12 do 24 ur, vsebujejo polimere, ki se ne raztopijo zlahka. Da boste resnično odstranili vse sledi ličil, umijte obraz dvakrat, in sicer po metodi, ki se imenuje »dvojno čiščenje«. Najprej uporabite odstranjevalec ličil na oljni osnovi, saj olje uniči voske in polimere veliko bolj učinkovito kot milo in voda, nato uporabite še nežen odstranjevalec ličil brez mila, s katerim se boste znebili še ostalih ostankov na koži.

Za kožo je treba dosledno skrbeti. foto: Profimedia

2. Poigrajte se s soparo

Najbrž nimate časa za redno mesečno obrazno nego pri kozmetičarki, lahko pa zanjo poskrbite sami. Z neprijetnimi porami namreč lahko opravite tudi doma, tako da pred čiščenjem obraz za minutko ali dve stopite pod vročo, soparno prho. Kože ne izpostavljajte vroči vodi, da si je ne opečete. Pomembno je samo to, da je obraz izpostavljen pari toliko časa, da se odprejo pore. To tehniko prakticirajte enkrat na teden.  

Dolgo obstojna ličila ne gredo s kože kar tako. foto: Profimedia

3. Odstranite odvečno odmrlo kožo

Če je vaša koža videti pusta in brez sijaja, za to lahko krivite odmrle kožne celice.

Omislite si tako imenovano dvojno čiščenje obraza.

Kožne celice se naravno lupijo vsakih 28 dni, vendar pa včasih lahko ostanejo in se kopičijo na vaši koži. Zaradi tega pride do neenakomerne teksture. V tem primeru je najbolje, da vsaj dvakrat na teden uporabite čistilno sredstvo za obraz, ki vsebuje alfa hidroksi kisline. Te kisline luščijo odmrle celice na povrhnjici, vendar niso topne v maščobi, zato ne prodrejo v pore, temveč delujejo površinsko. Luščijo odmrle celice in s tem preprečujejo, da bi se nabirale v porah in jih mašile. Če pa se borite z aknami, uporabite salicilno kislino, ki je topna v maščobi in lahko vstopi v pore ter jih očisti. 

prejšnji članek
Mama zelo zaskrbljena, Nina se več ne javlja
Svet slavnih
Mama zelo zaskrbljena, Nina se več ne javlja
naslednji članek
Alenka Godec potrdila, kar se je že dolgo govorilo
Svet slavnih
Alenka Godec potrdila, kar se je že dolgo govorilo
#nasazenazenska
nasazenazenska