zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tega nikoli ne nanesite na obraz

14. 3. 2016; 06.15
Avtor: Tina Guček/revija Bodi zdrava
Tega nikoli ne nanesite na obraz
Vam je zmanjkalo kreme in razmišljate o tem, da bi si namesto nje danes na obraz nanesli kar losjon za telo? Napaka! Koža vam tega ne bo oprostila. Razkrivamo nekaj stvari, ki jih nikoli ne smete nanesti na obraz.

LOSJON ZA TELO, PRVIČ

Da, ne bi bilo slabo, če bi imeli na nočni omarici samo eno stekleničko in bi si, potem ko si namažete sveže obrite noge, z istim losjonom namazali še obraz. Ampak ne bo šlo. Losjoni so premalo nežni za kožo na obrazu, da ne omenjamo, da bi losjon morda poskrbel za odmerek vlage, nikakor pa ne bi zadostil drugim potrebam, kot je na primer nega proti staranju in podobno.

LOSJON ZA TELO, DRUGIČ

Sama sem enkrat losjon za telo preizkusila tudi kot odstranjevalec maskare, pa moram reči, da tega nikakor ne priporočam, saj so me oči pekle še kar nekaj časa po tem, ko sem odstranila ličila. Naslednjič, ko mi je zmanjkalo odstranjevalca ličil, sem namesto losjona raje uporabila nežno otroško kremo, kar se je precej bolje obneslo.

MAJONEZA

Znanka je na spletu odkrivala skrivnosti doma narejenih mask za lase in prebrala, da je majoneza odlična za nego las, saj naj bi ohranjala njihovo vlažnost. Za lase je morda priporočena, za kožo obraza pa nikakor ne, je kmalu žalostno ugotovila, saj je mastna majoneza zaprla vse pore na njenem obrazu in ga pošteno zamastila.

ŠAMPON

Ko ugotovimo, da je steklenička na polički prazna, pogosto razmišljamo o alternativi, ki bi jo lahko uporabili. Namesto mila za obraz morda kar šampon? Če čisti lase, bi vendar lahko tudi obraz, kajne? Odgovor: ne. Šampon je namenjen odstranjevanju nečistoč z las in lasišča in ni ustvarjen za nežno kožo obraza. Če ga nameravate preizkusiti na obrazu, lahko računate na to, da bo vaša koža kmalu izsušena in se bo začela luščiti.

BARVA ZA LASE

Ste si ravno pobarvali lase in razmišljate o tem, da bi z enakim odtenkom pobarvali tudi obrvi? Nikar! Uporabite raje staro dobro barvico za oči, saj barve za lase vsebujejo preveč kemikalij, da bi jih nanašali na obraz. Da niti ne omenjamo, kako zelo vas bo peklo, če kaka kapljica barve zaide v vaše oči.

prejšnji članek
Hujšanje s seksom!
Odnosi
Hujšanje s seksom!
naslednji članek
Popolno darilo za moške
Življenjski slog
Popolno darilo za moške