stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Recepti iz domače shrambe

11. 4. 2016; 04.15
Avtor: Š. K.
uvodna
Te preproste lepotne pripravke boste z lahkoto naredili sami, pa še popolnoma naravni so.

- Trepalnice, ki so veliko izpostavljene maskari ter posledično čiščenju, drgnjenju in mencanju, se s časom začnejo redčiti. Če jih želite ohraniti dolge in lepe, vam svetujemo, da jih nekajkrat tedensko pogladite s krtačko, namočeno v ricinusovo olje. Uporabite kar dobro očiščeno krtačko stare maskare.

- Sami si lahko naredite tudi vitaminski piling za nego in čiščenje obraza. Za to potrebujete biolimono in dve žlički jojobinega olja ali vaše najljubše hranilne kreme. Priprava: oprano limono drobno nastrgajte in pustite čez noč, da se lupinice posušijo. Naslednji dan jih zmešajte z oljem ali kremo ter zmes shranite v posodico, ki jo lahko zaprete, to pa hranite na hladnem, najbolje v hladilniku. Ko boste piling uporabljali, ga na obraz nanašajte s krožnimi gibi, saj s tem pospešite prekrvavitev kože in ustavite nastajanje gub. Nato obraz sperite z mlačno vodo.

- Korenček neguje suhe in poškodovane lase ter preprečuje njihovo maščenje. Privoščite torej svojim lasem kdaj korenčkov sok, ki ga v lase vtrete pred nanosom šampona.

- Naredite vsaj enkrat mesečno nekaj tudi za svoja stopala in si privoščite masažo nog, pri tem pa uporabite vlažilno olje iz sivke. Pri močnem vtiranju v kožo se bodo mišice sprostile in naslednji dan se boste počutili prerojeni. Za manj utrujene noge pa lahko preizkusite tudi recept: zmešajte sok ene limone in polovico kozarca oljčnega olja. Mešanico vtrite v stopala, te pa nato za petnajst minut zavijte v folijo, kar bo blagodejno delovalo na vaše utrujene noge.

- Po jutranjem ščetkanju zob zobno krtačko dobro sperite, potem pa z njo nekajkrat nežno podrgnite po ustnicah. Tako boste pospešili prekrvavitev in ustnice bodo ves dan zapeljive. Recept smo si izposodili od Angeline Jolie.

- Verjeli ali ne, a Jennifer Lopez namesto laka za lase uporablja kremo Nivea. Pravi, da je odlična za ukrotitev uporniških malih laskov – jih neguje, ščiti in jim daje lesk.

- Če se vaši lasje radi lomijo, proti tej nadlogi uporabite naslednji recept. Potrebujete žlico tekočega medu in jajčni rumenjak. Zmes medu in rumenjaka vtrite v mokre lase, jih zavijte v brisačo in petnajst minut pustite pri miru. Nato lase dobro operite.

- Kako soboto, ko boste imeli vsaj pol ure časa, si pripravite masko za čisto kožo po nasvetu še vedno zapeljive bivše manekenke Claudie Schiffer. Zmešajte žlico medu in dve žlici skute. Masko nanesite na obraz ter jo po dvajsetih minutah lenarjenja sperite z mrzlo vodo.

- Za nežne dlani in močne nohte: oljčno olje nekoliko segrejte, nato vanj potopite roke. Pustite pet minut, na koncu pa olje vtrite v nohte, dlani in na komolce. Ostanke obrišite s papirnato brisačo.

- Jabolčni sok vsebuje encime, ki preprečujejo nastajanje prhljaja. Pripravite si tonik iz zrelega jabolka, sivkinih cvetov in dveh skodelic vode. Vse sestavine zmešajte in pustite stati do naslednjega dne. Nato zmes precedite in tonik je gotov. Nanašajte ga na oprane lase in ne izpirajte.

prejšnji članek
Novinarka Pop TV šokirala vso družino!
Svet slavnih
Novinarka Pop TV šokirala vso družino!
naslednji članek
Hitro hujšanje po dolgih tednih zimske hrane
Zdravje
Hitro hujšanje po dolgih tednih zimske hrane