zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Da boste lepe, morate ...

9. 8. 2016; 07.30
Avtor: Petra Mauer/Zarja
poletje
Vas zanima, kako se posloviti od zime in biti pri tem kar se da sijajnega videza?

Pomlad prinaša sonce in tudi vse več trenutkov, ki jih bomo preživeli zunaj, na svežem zraku. Vas zanima, kako se posloviti od zime in biti pri tem kar se da sijajnega videza? Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako je mogoče preprosto poskrbeti za lase, roke, stopala …

Nasvet za lepšo kožo

Nekaj najboljšega, kar lahko naredite za svojo kožo, je, da zaužijete več antioksidantov, ki jo pomagajo varovati pred prostimi radikali. Najdemo jih tako v hrani kot v tobačnem dimu in onesnaženem zraku, povzročajo pa poškodbe kože. Poskrbite tudi, da boste zaužili dovolj vitaminov E, C in K, pa tudi A, saj zaradi njegovega pomanjkanja koža postaja suha. Uživajte torej veliko sadja in zelenjave ter poskrbite ne le za lepoto, temveč tudi za svoje zdravje.

Posvetite se stopalom

Pozornost namenite tudi svojim stopalom, ki ste jih morda med zimskimi meseci precej zanemarili. Poskrbite, da bodo znova lepo urejena, mehka in nežna na dotik. Napolnite večjo posodo s šestimi skodelicami vroče vode in dvema skodelicama mleka (ki kožo nežno vlaži ter gladi). Pomočite stopala v mešanico vode in mleka ter uživajte približno deset minut. Nato z gladilnim kamnom očistite suho oziroma odmrlo kožo s podplatov, pri čemer se najbolj posvetite petam, saj je tam koža najdebelejša. Ko boste končali, si navlažite podplate s kremo (naj vsebuje olje, na primer arganovo ali kokosovo), jih dobro zmasirajte, da se vse vpije, nato pa si nadenite bombažne nogavice, da se bo vlaga še nekaj časa vpijala v kožo.

Stran z dlačicami

Ženske običajno pozimi pozabijo na odvečne dlačice oziroma si jih ne odstranjujejo tako zelo pogosto kot v toplejših mesecih. Kar niti ni presenetljivo, saj je koža povečini skrita, prekrita s toplimi, debelimi oblačili. S prvimi sončnimi žarki pa se pokaže več kože, kar pomeni, da mora biti urejena in ne poraščena. Če želite biti zapeljivi, privlačni in negovani, je skrajni čas, da jih odstranite. Preden si dlačice obrijete, si po vsem telesu naredite piling, da odstranite mrtve celice povrhnjice. Če ga nimate pri roki, si ga pripravite kar sami. Zmešajte dve skodelici kavne usedline, pol skodelice sladkorja in približno pol skodelice olivnega olja. Nato se lotite depilacije. Britje ni vedno najboljše za odstranjevanje dlak, saj se nemalokrat že naslednji dan pojavijo nove, njihova rast lahko povzroči srbečico ali rdečico, dlake se včasih tudi vraščajo. Raje se odločite za druge oblike depilacije.

Skrb za roke

Priznajmo si! Če ne bi imeli mobilnih telefonov, bi si pozimi roke zagotovo zaščitili veliko bolje. Kar pomislite – s posebnimi rokavicami, ki ste jih kupili za upravljanje telefona na dotik, ste nerodni, zato jih raje ne uporabljate in svoje prste izpostavljate mrazu, vetru in snegu. Zato svojim rokam omogočite malce razvajanja. Z losjonom, ki vsebuje karitejevo maslo, si namažite roke, preden se odpravite v posteljo, pa tudi čez dan.

Glivične okužbe nohtov so zelo razširjene: približno 10 odstotkov vseh odraslih v Sloveniji ima glivično okužbo nohtov. To pomeni približno 200 tisoč moških in žensk. foto: Arhiv Njena

Druga ličila

Zdaj je čas, da se odpravite v trgovino z ličili. Popestrite si zimsko kolekcijo z novo, bolj pisano, živahno, moderno. Bodite nekoliko drznejši, naj se poleg narave prebudi tudi vaša želja po spremembi. Izberite sočno oranžno šminko ali si na veke nanesite zeleno. Vsakršna barva vam bo popestrila obraz in spremenila videz.

Kaj pa lasje?

Pomlad je vedno odeta v pisane, svetle barve, na vsakem koraku lahko opazujemo čudovito cvetje, sonce greje in v nas budi dobro voljo. Kako se počutimo v sebi, se odraža tudi navzven … Ravno zato si številni prve pomladne dni popestrijo pričesko, ki ji je zima odvzela lesk.

Lasje vam bodo hvaležni že, če jih ne boste več pokrivali s težko kapo, temveč jim boste omogočili, da »zadihajo«, se naužijejo nežne sončne toplote, veliko uslugo pa jim boste naredili, če se boste začeli pravilno prehranjevati. A običajno to ni dovolj, da si lasje opomorejo od nizkih temperatur, zaradi katerih so izgubljali vlago, se vozlali in lomili. Privoščite si šampon in balzam z nevtralno vrednostjo Ph, ki ne bo dražil lasišča. Tedenska rutina naj bo tudi uporaba maske, s kateri si boste lase nahranili in navlažili.
Pisano obdobje leta kar kliče po spremembi barve las. Če se boste odločili zanjo, pazite, da ne boste izbrali barve s preveč agresivnimi sestavinami, ki vam bodo uničile lase. Prav tako ni priporočljivo prepogosto menjavati barvo. Čas je tudi, da si postrižete konice.

prejšnji članek
To astrološko znamenje je fatalno, šarmantno in izjemno seksi
Horoskop
To astrološko znamenje je fatalno, šarmantno in izjemno seksi
naslednji članek
Znana lepotica pijana smešila svojega bolnega sina
Svet slavnih
Znana lepotica pijana smešila svojega bolnega sina