pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

MSM – (nov) mineral zdravja in lepote

15. 4. 2016; 01.40
Avtor: M. Š./Bodi zdrava
NE utrujenosti!

Uživanje MSM-ja lahko pomaga tudi pri kronični utrujenosti.

MSM je pomemben za delovanje številnih procesov v organizmu. Med drugim sodeluje pri nastajanju novih zdravih celic in sintezi kolagena.

Kaj pomeni kratica MSM? Gre za metil sulfonil metan, organsko obliko žvepla. Njegovo pridobivanje iz rastlin je precej zahteven proces, zato večina proizvajalcev ponuja sintetičen MSM, a je naravni izvor MSM-ja najboljši, tak pa se pridobi iz lubja borovcev. MSM deluje tako, da zmanjšuje pritisk v celicah, zmanjšuje tekočine in strupe v telesu ter vpliva na delovanje celičnih membran. 

Viri hrane, s katero dobite žveplo, so: sončnična semena, česen, leča, soja in jogurt.

MSM za zdravje

Uživanje MSM-ja lahko pomaga pri številnih zdravstvenih težavah, kot so alergije, artritis, astma, obraba hrustanca, bolečine v mišicah, težave s sklepi, okužba s kandido, kronična utrujenost, zaprtje, sladkorna bolezen, učinkovit pa je tudi pri odpravljanju migrene. Še posebej opozarjamo na njegovo učinkovitost v boju proti očesu nevidnim zajedavcem, ki postopoma slabijo človeški organizem. MSM parazitom preprečuje lepljenje na steno črevesja, kar posledično pomeni, da se ti ne morejo množiti, tekočina pa jih nato odplakne iz telesa.

Žveplo je po količini četrti najpomembnejši mineral v človeškem organizmu in je zato zelo pomembno za človeško telo. foto: Profimedia

Znani ameriški zdravnik dr. Stanley Jacob trdi, da večini ljudi primanjkuje žvepla. Morda vam bo ta podatek povedal več, če dodamo, da je žveplo po količini četrti najpomembnejši mineral v človeškem organizmu in je zato zelo pomembno za človeško telo. Nekatere vitamine telo absorbira celo le s pomočjo žvepla, z njim sodeluje predvsem veliko vitaminov B-kompleksa. 

Skrbno izbran izdelek MSM je varen, njegova učinkovitost pa se poveča, če ga uživate skupaj z naravnim vitaminom C.

MSM za lepoto

Žveplo je v človeškem telesu tudi v laseh, koži in nohtih, zato je uživanje MSM-ja tesno povezano z izboljšanjem stanja slednjih. Lase namreč krepi, prav tako nohte, na koži pa odpravlja nezaželene akne. Poleg tega koža postane z uživanjem MSM-ja vidno bolj mehka in gladka, saj ji vrača vlažnost. Poleg uživanja prahu (priporočeni sta dve čajni žlički dnevno) lahko prah MSM-ja, zmešanega v kremo, nanesete tudi neposredno na kožo. Deloval bo kot odličen zaviralec gub.


prejšnji članek
Miti o imunskem sistemu naših malčkov
Zdravje
Miti o imunskem sistemu naših malčkov
naslednji članek
Nenavadni lepotni rituali slavnih
Moda&Lepota
Nenavadni lepotni rituali slavnih