zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

V eni uri kot iz škatlice

2. 6. 2016; 06.30
Avtor: R. P.
V eni uri kot iz škatlice
Predstavljamo vam nekaj napotkov, kaj vaša koža potrebuje zjutraj, da bo čez dan sijoča in zadovoljna.

Prava lepota resda prihaja iz notranjosti, vendar je pomemben tudi lep zunanji videz, ta pa terja redno skrb za kožo in lase - vsak dan s pravimi izdelki. In tako kot pri prehrani največ šteje zajtrk oziroma prvi, jutranji obrok, je tudi pri lepotičenju jutranja negovalna rutina najpomembnejša. Predstavljamo vam torej nekaj napotkov, kaj vaša koža potrebuje zjutraj, da bo čez dan sijoča in zadovoljna.
 
Roko na srce, zjutraj imamo običajno najmanj časa za nego, saj se nam mudi v službo, po opravkih, razvoziti moramo otroke v vrtec in šolo, skratka - vsaka minuta šteje. Zato v kopalnici hitimo in se odrekamo marsikaterim potrebnim lepotnim postopkom, to pa se nam z leti utegne maščevati v obliki zamašenih por, gubic, povešene, suhe kože. Rešitev? Vsaj pol urice si vzemite zjutraj zase in opravite negovalno rutino, pisano na vašo kožo. Minimalno naj obsega vsaj naslednje korake: 

Vstanite 15 minut prej kot po navadi. Pretegnite roke, noge, vrat in ramena.

Oprhajte se. Po potrebi nanesite na telo luščilo oziroma si pobrijte noge in podpazduhe. Brijte se proti koncu prhanja, saj imajo tako dlake čas, da se nekoliko omehčajo.

Umijte si lase s šamponom, primernim za vaše naglavno okrasje. Nujno uporabite tudi balzam, ki ga poskusite pustiti na laseh vsaj dve minuti.

Ko stopite izpod prhe, nanesite na telo losjon. Prav tako ne pozabite na dezodorant, ki naj se dobro vpije, preden se oblečete. Očistite si ušesa.

Vzemite brisačko, namočite jo v vročo (ne vrelo) vodo in si jo pritisnite na obraz. Zatem se umijte z gelom, ki ne vsebuje mila, in ga sperite s toplo vodo. Na dlan kanite približno deset kapljic limoninega soka in se z njim pomažite po obrazu za približno deset sekund. Zmešajte dve žlici vode in dve žlici sladkorja ter se z maso podrgnite po obrazu. Sperite s hladno vodo.

Preverite obrvi. Če kakšna od dlačic raste zunaj linije, jo odstranite s pinceto.

Ličenje. S korektorjem prekrijte nepravilnosti in podočnjake, nato nanesite obarvano vlažilno kremo z zaščitnim filtrom ali puder. Navihajte trepalnice in jih namažite z maskaro, na ustnice pa nanesite plast bleščila.

Posušite si lase in jih oblikujte. Če niste imeli časa za umivanje las, jih spnite v čop ali mastne skrijte pod naglavni trak.

Po zajtrku si temeljito umijte zobe. Če vas skrbi slab zadah, uporabite ustno vodo.

 Za piko na i nanesite še nekaj kapljic parfuma, in sicer na tista mesta, kjer čutite srčni utrip (vrat, zapestje). Ne pretiravajte s količino, saj bo sicer vaš vonj preveč intenziven in moteč.

 Tako, pa ste v dobre pol ure jutranje negovalne rutine urejeni kot iz škatlice in pripravljeni za nov dan.

prejšnji članek
To so vaje, ki vam bodo vrnile odličen vid!
Zdravje
To so vaje, ki vam bodo vrnile odličen vid!
naslednji članek
S tem zdravim napitkom boste že v nekaj dneh zravnali trebušček!
Zdravje
S tem zdravim napitkom boste že v nekaj dneh zravnali trebušček!
#obraziavenija
obraziavenija