požar Kras
Svet24.si

Foto in video: Spomin na katastrofalen požar na Krasu je še svež

1708511248-20240221105723-cr3a2893-1708511147678
Necenzurirano

SDS dela preiskovalno komisijo, v kateri bo srečala samo sebe

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni trik: Takole bo puder obstojen ves dan!

3. 7. 2024; 04.00
Avtor: V. M.
'Puder mi izgine iz obraza že po nekaj urah. Dobesedno raztopi se. Kaj delam narobe?' Se o tem sprašujete tudi vi? Morda delate ključne napake, zaradi katerih podlaga ni dovolj obstojna.

Si podlago pravilno nanašate na kožo?

Bi si želeli, da bi bila podlaga za ličenje obstojna tekom celega dne? Pa veste, da slednje ni odvisno le od kvalitete pudra, temveč tudi od pravilne tehnike nanašanja? Drage dame, sledite  korakom s katerimi boste pričarale popoln videz polti in poskrbeli, da bo tako ostalo vse do večera.-    Umijte si obraz in na očiščeno kožo nanesite vlažilno kremo, nato počakajte 5 do 10 min, da se dobro vpije v kožo. Ne hitite, posvetite se drugim opravkom, nato pa se vrnite pred ogledalo. Če boste podlago nanesli na še vlažen sloj, bo puder veliko manj obstojen, pravzaprav se bo že po kratkem času podlaga raztopila.

-    Primerna izbira pudra za vaš tip kože je ključnega pomena. Tekoče podlage, ki vsebujejo olja bodo mnogo prej zdrsnile iz vašega obraza. Slednje so odsvetovane zlasti, če imate masten tip kože, ki resnično ne potrebuje dodatnih maščob. Izberite podlago, ki bo vašo kožo ščitila in vlažila.

-    Pri nanosu pudra uporabljajte gobico. Izjemno učinkovita je zlasti silikonska gobica, ki ne vsrkava kremne teksture. Pritiski naj bodo enakomerni in nežni, da vas v zrcalu ne bo presenetila podoba maske.

Izbira prave kremne podlage za vaš tip kože je ključnega pomena.


-    Po nanosu pudra fiksirajte podlago tako, da na obraz nežno položite mokre dlani. To je trik, s katerim priznani vizažisti poskrbijo, da podlaga ostane na obrazu tekom celega dne.

-    Obstojnost podlage boste še dodatno podaljšali s pudrom v prahu, zlasti, če imate masten tip kože. Utrjevanje zaključite tako, da z velikim čopičem nežno in lahkotno potegnete po obrazu. Vendar ne pretiravajte, da ne boste videti, kot bi obraz potisnili v moko. Takšen učinek je videti zlasti pri ženskah, ki imajo polt vidneje prekrito z drobnimi dlačicami.

-    Svež, sijoč in mladosten videz lahko pričarate z iluminatorji, osvetljevalci, ki vsebujejo drobne svetleče delčke. Osvetljevalec z velikim čopičem nanesite na sredino čela, lica in koren nosu.

Preberite si še, zakaj se v posteljo nikoli ne smete odpraviti naličene ...

prejšnji članek
Tako ga žura Dejan Vunjak
Svet slavnih
Tako ga žura Dejan Vunjak
naslednji članek
Simptomi, ki lahko kažejo na sončarico
Zdravje
Simptomi, ki lahko kažejo na sončarico