901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Manj znani načini uporabe priljubljenih lepotnih zdelkov

12. 10. 2023; 08.00
Avtor: Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
ličila obrez

Kozmetične izdelke lahko uporabite na več različnih načinov. foto: profimedia

Gre za izdelke, ki jih imate že doma in jih uporabljate, mi pa smo odkrili še vsaj en zelo dober način uporabe.

V zadnjem času smo se vsi naučili, da vedno obstaja več kot en način uporabe katerega koli izdelka. In da je multiuporaba izdelkov, v našem primeru lepotnih, velika prednost. Tudi na trgu je veliko – in čedalje več – izdelkov, ki jih lahko uporabimo na več različnih načinov. Gre za izdelke, ki jih imate že doma in jih uporabljate, mi pa smo odkrili še vsaj en zelo dober način uporabe.

Matirni puder

Vsi poznamo učinke matirnega pudra, toda po naslednjem nasvetu ga boste še raje uporabljali: če se po nanosu kreme ali vlažilnega seruma preveč svetite, uporabite matirni puder, ki bo vpil odvečno maščobo z obraza. Po matiranju lahko normalno nadaljujete svojo rutino ličenja in si nanesete tekoči puder ali BB-kremo.

Prozoren puder matira ličila in absorbira sijaj. Na pogled zapolni izrazite pore in poskrbi, da je koža videti enakomernejša. Puder tudi fiksira ličila in poskrbi, da vedno ostanejo na svojem mestu. Veganski fiksirni puder je še posebej primeren za mastno in mešano kožo. Za učinek naravno matirane polti.

Šminkasti trio

Šminko lahko uporabljamo tudi kot rdečilo ali senčilo za oči. S prstom preprosto narahlo potapkajte barvo za ustnice po vekah ali uporabite čopič, da jo lepše zabrišete. Pri licih vajo ponovite, tako da šminko nanesete na ličnice in nato pigment dobro zabrišete.

Balzam za ustnice

Na balzame za ustnice, ki jih uporabljamo predvsem zvečer, ko si tudi naše ustnice zaslužijo nekaj dodatne ljubezni, ne boste nikoli več gledali enako. Najverjetneje imate tudi vi vsaj en balzam za ustnice v tubi, ki poskakuje po dnu vaše torbice. Toda ali ste vedeli, da ga lahko uporabite za več kot le za ustnice? Za posebno bleščeč videz lahko majhno količino sijočega balzama nanesete na visoke točke lic. Ustvaril bo enak učinek kot osvetljevalec. S prstom pa lahko na veke nanesete tudi malo balzama, da bo ustvaril sijoč videz oči, ki je zdaj tako moden.

Igra lesketanja

Čeprav veste, za kaj se uporablja pršilo za utrjevanje ličil, morda ne veste, da lahko naredi več, kot le ohrani ličila obstojna. Dodajte nekaj osvetljevalca v prahu v pršilo in ga uporabite kot sprej z bleščicami za obraz.

S pomočjo maskare lahko poskrbite za črto nad očmi. Poskrbite le, da boste uporabili dovolj tanek čopič. foto: dreamstime

Maskara kot črtalo za oči

Maskara lahko nastopi kot rezervni igralec, kadar pozabite vzeti s seboj črtalo za oči. S čopičem za nanos ličil z najtanjšo konico vzemite nekaj maskare in nanesite enakomerno črto na veko, kot bi to storili s črtalom za oči.

Lak za lase kot krotilec obrvi

Vaš zvesti lak za lase lahko prav tako dobro ukroti obrvi, kot to stori gel za obrvi. Čisto krtačko poškropite z lakom za lase in nato z njo počešite obrvi v želeni smeri.

Vrhunski mikrorazpršilnik ves dan zagotavlja elastičnost in prožnost, ne da bi se obrvi ali lasje zlepili. Lak za lase je prav tako preprosto očistiti.


Senčilo za oči kot popravek barve las

Če je vaš narastek na laseh že malce prevelik in iščete hitre popravke, se rešitev skriva v paleti senčil za oči. Izberite odtenek, ki se ujema z vašo barvo las, ga s puhasto krtačo rahlo potresite po koreninah – in težava je rešena.

Mini laski ne bodo več težava

Če tudi vas motijo kratki, na novo zrastli lasje, ki štrlijo vsepovsod, preprosto uporabite prozoren gel za obrvi, s katerim jih boste počesali, laski pa bodo ostali pri miru in vam ne bodo več kravžljali živcev.
Prosojen gel za obrvi in trepalnice oblikuje in fiksira obrvi in trepalnice ter jih neguje z organskim jojobinim oljem. Za lažje oblikovanje ima integrirana tudi glavniček in krtačko. Njegova naravna veganska formula ne vsebuje mikroplastike in v vodi topnih sintetičnih polimerov ter je primerna tudi za uporabnike kontaktnih leč. Izdelek je oftalmološko preizkušen in potrjen s certifikatom NATRUE.

Balzam za lase kot pena za britje

Vam je zmanjkalo pene za britje? Ni problema, saj je ta preprosta rešitev vedno pri roki. Namesto pene za britje, ki je, mimogrede, precej drag lepotni izdelek, uporabite balzam za lase. Nanesite ga na kožo in nadaljujte običajno rutino britja. Preverjeno deluje kot krema za britje.
Večnamenska uporaba olja za telo

Vaše najljubše olje za telo lahko uporabite na 1001 različen način: kot masažno olje, olje, ki ga nekaj kanete v kopel, da bo vaša koža ob in po kopanju bolj negovana, prepreči lahko rdečico, ki nastane po britju, uporabite ga lahko kot olje za ustnice, osvetljevalec na obrazu, z njim lahko odstranite ličila – in še veliko več je načinov, na katere lahko za razvajanje sebe in svojega duha vključite olje za telo kot del lepotne nege.

Olje vsebuje dragocena olja kokosa in mandlja ter sončnice iz ekološke pridelave. Suhim in krhkim konicam las povrne lesk in zdrav videz, intenzivno pa je negovana tudi koža obraza in telesa, ki je po uporabi mehka in voljna. Olje z bogatimi sestavinami se hitro vpije v kožo in lase. Nežen vonj kokosa in mandljev odlično zaokroži izkušnjo nege tega certificiranega naravnega kozmetičnega izdelka, ki ne vsebuje mineralnih olj, sintetičnih barvil, dišav in konzervansov, pri njegovi izdelavi pa niso uporabili genskega inženiringa. Za vsestransko nego in celodneven prijeten občutek na telesu.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju! foto: revija Bodi Zdrava

prejšnji članek
Ema Klinec cilja na kristalni globus
Svet slavnih
Ema Klinec cilja na kristalni globus
naslednji članek
Je čas, da Modrijani v zasedbo sprejmejo pevko?
Svet slavnih
Je čas, da Modrijani v zasedbo sprejmejo pevko?
#obraziavenija
obraziavenija