stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ema Klinec cilja na kristalni globus

12. 10. 2023; 09.00
Avtor: STA
ema klinec m24-mv

Ema Klinec, smučarska skakalka foto: M24/Marko Vavpotič

Lansko sezono najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je pred novo sezono visoko motivirana. 25-letnica pojasnjuje, da jo najbolj zanima kristalni globus.

Smučarska skakalka Ema Klinec je vso zimo nizala konstantne nastope, za piko na i pa je na prvi tekmi žensk na letalnici v Vikersundu z 226 metri dosegla svetovni rekord. Svetovni pokal skupno je lani končala na tretjem mestu, pred novo zimo pa je 25-letna skakalka poudarila, da jo najbolj zanima kristalni globus.

Priprave na novo sezono je tudi letos začela nekoliko pozneje kot reprezentančne kolegice, ekipi se je pridružila na predzadnji postojanki v Rasnovu, nato pa na finalu poletne sezone v Klingenthalu za slovo od poletja slavila zmago. Vse kaže, da je poleti opravila dobro delo.

Ema Klinec, smučarska skakalka foto: M24/Marko Vavpotič



"Lani sem startala na zelo na podoben način, da sem se nekoliko več osredotočala na to fizično pripravo in izpustila prvi del tekem. Ampak ocenila sem, da bi morda pred zimo potrebovala še kakšno tekmo več, zato sem se letos odločila, da začnem že v Rasnovu. Kar smo dodali v pripravah na novo, so dodatne vaje za zadnjo ložo, ki mi omogočajo, da je koleno še nekoliko bolj stabilno. Za zdaj je v redu in mislim, da smo kar dobro opravili celotne priprave," je za STA dejala Klinec.

Po dveh poletnih postojankah je tudi že našla odgovore, kaj bo še treba postoriti pred zimo. "V Romunijo sem odšla predvsem preverit formo in dobiti tekmovalni rite. Prvo mi je zelo dobro uspelo, drugo pa tudi. Kar sem šla tja iskat, sem dobila, zdaj pa si želim le še več takšnih dobrih skokov tako na treningih kot tekmah," je dodala.

Ema Klinec foto: Profimedia



prejšnji članek
Kristijan pred odhodom s Kmetije več dni skrival stisko
Resničnostni šovi
Kristijan pred odhodom s Kmetije več dni skrival stisko
naslednji članek
Manj znani načini uporabe priljubljenih lepotnih zdelkov
Moda&Lepota
Manj znani načini uporabe priljubljenih lepotnih zdelkov