stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Njeni trenutki Flowers
Moda&Lepota
 

Drage ženske, vzemite si čas za lepotne trenutke

15. 3. 2024; 04.00
Avtor: Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
ženska

Čas zase foto: Pixabay

Marec je posvečen ženskam in prav je, da si ga kot takega tudi same vzamemo. Čas je za nas in ta čas si kar moramo vzeti, zato vam predstavljamo nekaj predlogov, kako si ga vzeti zase in kateri so tisti lepotni trenutki, zaradi katerih si je treba vzeti čas.

LEPOTNE SKRIVNOSTI

Pokončno stati, se počutiti samozavestne, verjeti vase – vse to so pomembni načini, da se počutite kar najbolje. Toda kot vam lahko pove vsaka ženska, ki je kadar koli stala pred ogledalom, tudi lepotne skrivnosti štejejo! Čeprav je naš videz morda le en del tega, kdo smo, je še vedno del nas. In občutek, da ste videti najbolje, vam lahko resnično dvigne samozavest.

Da bi bili videti najbolje, ni nujno, da mora biti zapleteno ali drago. Strokovnjaki pravijo, da mora biti večina od nas v resnici pozorna le na nekaj osnovnih lepotnih skrivnosti, ki vam lahko pomagajo, da ste videti in se počutite odlično, ne da bi za to porabili veliko časa ali denarja.

PRIVOŠČITE SI OSEMURNI SPANEC

Ustrezno spanje je pomembno in odrasli bi morali spati od sedem do devet ur na noč. Če si zvečer vzamete le 20 minut za sprostitev, lahko pomagate pripraviti telo za počitek. Branje, pisanje dnevnika ali celo barvanje so načini sprostitve pred spanjem brez zaslonov, ki lahko ovirajo dober spanec.

Spanec nas regenerira in pripravi na vsakodnevne opravke. foto: px

POJDITE NA SPREHOD V NARAVO

Vključitev gibanja v vaš vsakdan je pomembna pri telesni skrbi zase. Znanstvene raziskave kažejo, da je redna hoja v naravi povezana tudi z izboljšanjem duševnega zdravja.

JEJTE OBROKE, BOGATE S HRANILI

Če ne zaužijemo dovolj bistvenih hranil, se lahko počutimo duševno in fizično izčrpane, zato strokovnjaki pravijo, da je hranjenje telesa z zdravo hrano izredno pomembno. Lepota se začne v nas.

POSLUŠAJTE PODKAST

Poslušanje podkasta je način odklopa od hitrega sveta. Če vam poslušanje podkastov ni všeč, poskusite z besedno igro, branjem ali učenjem o nečem novem.

MEDITACIJA

Koristi meditacije so zdaj že dobro in nekako splošno znane. Raziskave kažejo, da to, da si vzamemo čas za sprostitev in ponovno osredotočenje, vodi do boljšega fizičnega zdravja ter manj občutkov tesnobe in depresije.

Meditacija foto: Thinkstock

PISANJE DNEVNIKA

Pisanje dnevnika vam lahko pomaga predelati in razumeti svoja čustva. Obstaja veliko dnevnikov s posebnimi nameni v mislih – hvaležnost, ljubezen do sebe, postavljanje namer – in ni nujno, da je zamudno delo. Tudi samo pet minut na dan za razmislek je lahko koristno.

SPOŠTUJTE SVOJE ŽENSKE LASTNOSTI

Biti ženstvena ne pomeni le biti lepa, nositi obleke, uporabljati parfume ali si urediti pričesko. Vedeti, kako biti bolj ženstvena, v resnici pomeni vedeti, kako spoštovati svoje ženske lastnosti. Postati bolj ženstvena je proces dotikanja mehkejših, bolj subtilnih, negovalnih in celo radostnih plati sebe.

Če želite vedeti, kako v sebi prebuditi žensko energijo, se morate naučiti upočasniti. Žensko telo se dobro odziva na subtilno energijo. Uglasitev s subtilno energijo vašega telesa ima številne prednosti, kot sta zmanjšanje stresa in povečanje samozavedanja.

LJUBITE SVOJO EDINSTVENO LEPOTO

Ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju ste. Naučite se dovoliti, da vaša notranja svetloba in sijaj zasijeta skoz vas. To lahko storite tako, da povečate čustveno negovalne prakse. Obstajajo globoki, a preprosti načini za povečanje vašega notranjega sijaja, ko vaš zunanji sijaj začne bledeti. Ko se starate, imate le svoj notranji sijaj. Negujte ga! Tako boste pustili, da vaša prava ženstvenost zasije.

UPOČASNITE

Ženska energija je zelo dojemljiva. Ko ste v svoji ženski energiji, ste sproščeni. Upočasnitev, usklajevanje vase in ustvarjanje notranjega miru – to je prava božanska ženska moč.

POSTANITE ČUSTVENO OZAVEŠČENI

Številna obsesivno-kompulzivna vedenja izhajajo iz čustev, ki niso v ravnovesju, na primer prenajedanje, pitje alkohola, delo itd. Natančneje, to izvira iz zatiranja čustev. Če želite resnično izpolnitev, notranji mir in srečo, jo boste našli le v sebi. Naučiti se iti vase in obdelati svoja čustva je veščina, ki bo povečala vašo žensko moč.

ženska foto: AdobeStock

LEPOTA JE RELATIVNA

Tako kot je lepota relativna, so tudi lepotni izdelki narejeni za različne potrebe, različne tipe kož, las in podobno. Pomembno je poznati sebe, svoje želje in rezultate, ki jih želite doseči tako z lepotnimi izdelki kot tudi z lepotnimi postopki, in to imejte ves čas v mislih.

5 LEPOTNIH SKRIVNOSTI, KI JIH MORA POZNATI VSAKA ŽENSKA

1. Ne podcenjujte moči dobrega vlažilca kože.

2. Krema z zaščitnim faktorjem je vaša najboljša zaveznica proti staranju kože.

3. Pametno izberite čistilec za kožo.

4. Uporabite prave izdelke za pravi namen.

5. Svoja ličila in izdelke za lase posodobite na vsaki dve leti.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Slovenski glasbeniki peli tako za Colitona, Tita in papeža
Svet slavnih
Slovenski glasbeniki peli tako za Colitona, Tita in papeža
naslednji članek
Pet korakov do notranjega ravnovesja
Zdravje
Pet korakov do notranjega ravnovesja
#obraziavenija
obraziavenija