stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski glasbeniki peli tako za Colitona, Tita in papeža

15. 3. 2024; 05.00
Avtor: K.M.
New Swing Quartet

New Swing Quartez foto: Promocijski material

New Swing Quartet sestavljajo vrhunske legende slovenske glasbe, Dare Hering, Marijan Petan, Tomaž Kozlevčar in Oto Pestner.

V svojem več kot pol stoletja trajajočem delovanju, so nastopili na več 1.000 koncertih širom sveta, nastopali v prestižnih dvoranah, ter stadionih, izdali 46 albumov, gostovali pri predsednikih kot so Tito, Clinton, Papežu Janezu Pavlu, prejeli pa so tudi več nagrad za življensko delo. Kako se spominjajo predvsem nastopov za zgoraj naštete? "Clinton je na Kongresnem trgu skoraj prijel za saksofon. Papeža Janeza Pavla II. nismo ravno spraševali, kaj ima najraje, ko nas je blagoslovil v slovenščini ... je pa s Titom naša 'stara ekipa' imela hecne dogodivščine. Ko sta se najprej ob našem petju v slovenščini sprožila v glasen lajež njegova pudla, se je izkazalo, da nas je protokol nepotrebno silil v to."

Glasbeniki letos obeležujejo 55+ let delovanja. Ob tej priložnosti, bo v znameniti ljubljanski Festivalni dvorani, v soboto, 16. marca, ob 20.uri, Gala jubilejni koncert, kjer se bodo občinstvu poklonili z repertoarjem njihovih največjih Gospel, Swing in Jazz uspešnic, ter izborom zimzelenih uspešnic Ota Pestnerja.

prejšnji članek
Marko Stanković po pretresljivih dogodkih izlil čustva
Svet slavnih
Marko Stanković po pretresljivih dogodkih izlil čustva
naslednji članek
Drage ženske, vzemite si čas za lepotne trenutke
Moda&Lepota
Drage ženske, vzemite si čas za lepotne trenutke
#obraziavenija
obraziavenija