stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marko Stanković po pretresljivih dogodkih izlil čustva

15. 3. 2024; 06.00
Avtor: V.M.
Marko Stanković

Marko Stanković foto: Promo foto

Nadarjeni pevec in lanskoletni udeleženec šova Slovenija ima talent Marko Stanković je osupnil poslušalce z novo avtorsko balado "Gde Pristaju Ladje". Pesem je njegov osebni odziv na pretresljive dogodke v svetu.

Od predstavitve na Talentih Marko Stanković predstavlja že peto pesem, le da je slednja zagotovo nekaj posebnega. Ustvaril jo je namreč v času, ko je svetovno dogajanje narekovalo zlovešče tone. Pesem nosi v sebi globoko sporočilo o svetu, ki se spreminja na slabo in v teh turbulentnih časih nežno prepleta srce in dušo.

Marko je o ustvarjanju skladbe dejal: »S tem komadom sem želel izraziti nekaj, kar čutim globoko v sebi ob spremljanju dogodkov, ki pretresajo naš svet. Občutek nemoči in hkrati upanja se odraža v vsakem taktu skladbe,« je pojasnil pevec in dodal da naslov pesmi nosi v sebi mistično moč vprašanja, kje naj ladje (simbolizacija upanja) pristanejo v času, ko se zdi, da so oceani negotovosti najgloblji.

Novi video spot za pesem "Gde Pristaju Ladje" vas bo popeljal skozi apokaliptično vizijo našega sveta, prikazanega na način, ki bo razburkal vaše misli. Ta inovativni spot ne le da prikaže resničnost našega trenutnega sveta, temveč ga obrne na glavo z edinstveno abstraktno perspektivo.

Marko Stanković foto: Marko Vavpotič

**Posebno opozorilo:**

Ob izidu skladbe "Gde Pristaju Ladje" je Marko Stanković izrazil močno stališče o aktualnih svetovnih dogodkih. Kot umetnik ne more in ne sme ignorirati dejstva, da je skladba nastala v času, ko je srbska šola doživela tragičen incident streljanja.

Marko je poudaril: »Naj bo ta pesem spomin in opomin na to, kako pomembno je, da se kot družba borimo za varnost naših otrok in prihodnosti. Boriti se moramo za ohranjanje človeških vrednot, za skupno dobro in solidarnost. Še posebej moramo posvečati pozornost tudi mentalnemu zdravju, saj je to temelj za močno družbo,« je poudaril Marko in razkril, da pesem predstavlja njegovo odprto in ranljivo srce.

»Vsaka nota je odsev mojih občutkov in misli, ko sem bil priča tem temnim časom,« je zaključil klepet razkrivajoč svojo čustveno povezanost s skladbo.

Pridružite se Marku Stankoviću na pretresljivem glasbenem popotovanju na spodnji povezavi ...

prejšnji članek
Luka Dončić zaradi tega ni mogel skriti širokega nasmeška
Svet slavnih
Luka Dončić zaradi tega ni mogel skriti širokega nasmeška
naslednji članek
Slovenski glasbeniki peli tako za Colitona, Tita in papeža
Svet slavnih
Slovenski glasbeniki peli tako za Colitona, Tita in papeža