blagajna, denar, kraja
Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske spretnosti

grad-poženik
Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega sodelavca Urške Klakočar Zupančič

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni postopki pred poletjem

21. 5. 2024; 02.11
Avtor: Tjaša Kokalj Jerala/ revija Bodi zdrava
ženska

- foto: Shutterstock

»Priprave« na poletje so v polnem teku. Morda ste se letos odločili, da se dokončno znebite dlak in dlačic po telesu in si lasersko odstranjujete dlake, mogoče pogosteje hodite v fitnes ali k skupinskim vadbam za čvrstejše telo in duha, tudi obisk frizerja je eden izmed zelo pogostih in priljubljenih pred začetkom poletja ali dopusta, prav tako tudi pedikura in manikira. Kajti naš obraz, telo in lasje poleti in v času dopustov potrebujejo dodatno nego. Nekaterih lepotnih postopkov poleti ne smemo izvajati, zato je pomlad popoln čas za nekaj zaslužene nege za obraz in telo.

ZA ČISTO KOŽO

InnoFacial je najmočnejši neagresiven dermoabrazijski sistem v kozmetični medicini, ki omogoča intenzivno nego, globinsko čiščenje, hranjenje in zaščito kože na enem mestu. Revolucionarni sistem poskrbi za celovito globinsko regeneracijo kože in vpliva na tvorbo novih kožnih celic. Postopek InnoFacial je hiter, varen in neboleč.

Pri delovanju se uporablja dermatološko testirane serume in patentirano ročko Infusion soft, s čimer kožo neinvazivno in brez iritacije razslojimo, brez stiskanja globinsko očistimo ter nahranimo in navlažimo.

ZA SIJOČO IN PRENOVLJENO KOŽO

Kislinski piling je postopek, pri katerem se odstrani povrhnje (odmrle) dele kože. S postopkom naredimo kontrolirano mikropoškodbo kože in s tem sprožimo proces celjenja kože ter procese preoblikovanja in tvorbe kolagena in elastina, zaradi česar se izboljša struktura kože, koža je vidno lepša, preprečuje se prezgodnje staranje, poškodbe po aknah so manj vidne, videz širokih por je izboljšan.

ČIŠČENJE KOŽE Z ULTRAZVOKOM

Ultrazvočno čiščenje kože je neagresiven proces, s katerim se izboljša stanje kože: pore se prečistijo, s površine kože pa odstranijo odmrle celice, nečistoče in mikrociste. S posebno spatulo se proizvaja ultrazvočno vibriranje, ki ima zmožnost neinvazivnega odstranjevanja nečistoč in ogrcev brez neprijetnega stiskanja in povzročanja razdraženosti kože. Vibracije ustvarjajo aerosolizacijo, ki je zelo opazen učinek, saj ustvarja »oblak« vode, ko pride spatula v stik s kožo; s tem zagotavlja globinsko čiščenje in odstranjuje nečistoče, ki se nabirajo v koži, tako da jih postrga s kože. Ustvari se tudi takojšen prečiščevalno-pomlajevalni učinek, tako da je koža izjemno »čista«, z izboljšanim stanjem gub in izraznih linij. Postopek omili pigmentne madeže in kožo pripravi na globinski vnos aktivnih sestavin.

LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

Tukaj ne gre zgolj za postopek »pred poletjem«, ampak se je treba za lasersko odstranjevanje dlak odločiti že v jesensko-zimskem času, saj gre po navadi za najmanj šest obiskov, vsak v razmiku šestih tednov. Težave s poraščenostjo, vraščanjem dlak, občutljivo kožo po odpravi dlak z laserjem vedno izginejo.

MADEROTERAPIJA

Leseni valjčki so pravi hit za odstranjevanje celulita, ampak maderoterapija je odlična tudi za masažo obraza. Maderoterapija je tehnika masaže s posebnimi anatomsko oblikovanimi lesenimi pripomočki, valjčki, lopaticami in ventuzami. Uporablja se lahko za oblikovanje telesa in odpravo celulita ali za masažo obraza. Je popolnoma naravna metoda brez alergijskih reakcij na koži.

NEGA LASIŠČA ALI PRAVI SPA ZA LASE

Globinska nega las za različne težave z lasiščem. Primerno za vse, ki se spopadate z luskavico, dermatitisom in mastnim ali suhim lasiščem. Globinsko očisti lasišče in lasem povrne zdravje, sijaj in ravnovesje. Zdravljenje lasišča in las, hranjenje las, masaža, sprostitev, fototerapija, piling lasišča, kisikova terapija in še več – v enem samem postopku.

NARAVNA PORJAVITEV TELESA

V poletnih dneh želimo vsem pokazati svoje lepo zagorelo telo. Dokazano je, da je tako imenovano ekstrinzično ali »zunanje« staranje največji krivec za postarano kožo sploh. Če želite biti zagoreli, raje izberite varno zagorelost s sistemom za samoporjavitev, brez obiska v solariju ali pretiranega nastavljanja sončnim žarkom. Prednost te tehnologije je v takojšnji porjavitvi z naravnim tenom. S sprejanjem ne boste dosegli samo naravnega videza zagorelosti, ampak bo vaša koža tudi nahranjena in navlažena. Zakaj torej ne bi šli letos na morje že z zagorelo poltjo, ne da bi se »pražili na soncu«? Pozabite na sončenje, obstaja boljši način za karamelno zagorelo polt!

LIMFNA DRENAŽA TELESA

Limfna drenaža je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema z ročnimi tehnikami. Njen namen je pomagati znova vzpostaviti ravnovesje v telesu, zato je zelo pomembna pri regeneraciji, hujšanju in detoksifikaciji. Sodoben način življenja in prehranjevanja povzroča velike obremenitve limfnega sistema z odvečno tekočino, toksini in premalo zaužite vode. Zato je upočasnjeno delovanje limfnega sistema, kar ima za posledico upočasnjen metabolizem, večjo količino odpadnih snovi in manj energije. In tako je samouničevalni krog v našem telesu sklenjen. Takrat je limfna drenaža nepogrešljiv del splošnega programa detoksifikacije, saj pomaga zvišati raven energije, pospeši procese celične oksidacije in regeneracije ter pomaga pri imunski odpornosti.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
V Sloveniji odprli novo kolesarsko povezavo
Življenjski slog
V Sloveniji odprli novo kolesarsko povezavo
naslednji članek
Znana Slovenka že spremenila priimek in delila prelepe poročne fotografije
Svet slavnih
Znana Slovenka že spremenila priimek in delila prelepe poročne fotografije
#nasazenazenska
nasazenazenska