nelly-in-ashanti
Svet24.si

Presenečenje! Nelly in Ashanti sta se "na skrivaj" poročila že pred pol leta, zdaj pričakujeta otroka

andrej vizjak bobo
Necenzurirano

NPU preiskuje nekdanjega ministra Janševe vlade: nezakonito delili javni denar

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Razpokana koža na petah poveča tveganje za nevarno okužbo

22. 5. 2024; 02.00
Avtor: Liza Maja
Razpokana peta

Razpokana peta je lahko tudi nevarna. foto: Shutterstock

Razpokane pete, znane tudi kot fisure, niso same grde v sandalih in natikačih, ampak so lahko nadloga, ki jo je pomembno zdraviti, saj lahko, če jih ne zdravimo, povzročijo resnejše težave.

Razpokane pete lahko občasno povzročijo resnejše težave, če jih ne zdravimo. Negujte jih tako, da svojim stopalom posvetite malo več pozornosti, začnite z vlaženjem vsaj dvakrat na dan. Poiščite goste vlažilne kreme za nego stopal ali pet. Nekatera vlažilna sredstva vsebujejo mehčala, kot so sečnina, salicilna kislina ali alfahidroksikislina, ki lahko pomagajo odstraniti odmrlo kožo. Lahko povzročijo tudi rahlo pekoč občutek ali draženje.

Stopala namočite v navadno vodo ali milnico za približno 10 minut in jih posušite. Nato nežno zdrgnite pete z lufto ali s pilingom za stopala, da odstranite odmrlo kožo. Nanesite močnejšo kremo na oljni osnovi ali vazelin, nato pa pred spanjem nataknite tanke bombažne nogavice, da se vlažilna krema vpije in deluje.

Domača kopel

Sestavine:

1 jedilna žlica medu

150 ml mleka

2 žlici olivnega olja

Priprava: Sestavine damo v kad ali lavor z vodo, ki je segreta največ do 38 stopinj Celzija, dodamo tri kapljice eteričnega olja sivke (pomirjevalna kopel) ali tri kapljice eteričnega olja rožmarina za boljšo prekrvavitev. Noge namočimo v kopel največ za 10 do 15 minut, da se poroženela plast, obnohtna koža ter nohti zmehčajo. Noge obrišemo in posušimo z mehko brisačo in nato s strgalom odstranimo trdo in poroženelo plast kože na stopalih.

prejšnji članek
Vzhodna hrvaška predstavlja biser za vse hedoniste in ljubitelje narave
Življenjski slog
Vzhodna hrvaška predstavlja biser za vse hedoniste in ljubitelje narave
naslednji članek
Paprika je rastlina, ki jo prav po krivici zanemarjamo
Življenjski slog
Paprika je rastlina, ki jo prav po krivici zanemarjamo