asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Obliži za podočnjake: spregledani ali precenjeni?

13. 6. 2024; 04.00
Avtor: Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
podočnjaki

podočnjaki foto: Dreamstime

Obliži za podočnjake izvirajo iz Južne Koreje in Japonske ter so z dobrim razlogom obšli ves svet. Vas zanima, kako učinkujejo?

Predel pod očmi je razvpito problematično območje pri različno starih ljudeh z različnimi tipi kože. Ta del je še posebno nagnjen k suhi, občutljivi, hitro zabuhli in ohlapni koži, posledično pa se tu hitro pojavijo gube. Za reševanje teh težav obstajajo kreme, namenjene posebej za uporabo okoli oči, ter obliži ali maske za uporabo pod očmi. V resnici učinkujejo zelo dobro iz več razlogov.

To je eden izmed najtanjših in najobčutljivejših predelov kože na telesu, ki je bolj dovzeten za suhost ali pomanjkanje vlage. Ti obliži so kot obrazne maske, vendar zagotavljajo povečanje aktivnih sestavin ali hidracijo samo na podočnjakih.

Obliži pod očmi so majhni obliži v obliki polmeseca, ki se prilegajo predelu pod očmi. So kot listne maske – samo za predel pod očmi – in so pogosto oblikovane s spolzkim gelom, celulozo ali kolagensko osnovo. Tako kot listne maske izvirajo iz Južne Koreje in Japonske ter so z dobrim razlogom obšle ves svet.

Lepotne težave, ki jih rešujejo

Čeprav so obliži pod očmi majhni, imajo kar nekaj pozitivnih učinkov. Običajno so sestavljeni iz vlažilnih sestavin za zmanjšanje drobnih linij in gub, kot sta hialuronska kislina ali glicerin, ter na splošno dajejo svetlejši videz pod očmi. Vsebujejo lahko tudi sestavine, ki merijo na določene težave. Obliži pod očmi, ki vsebujejo kofein, lahko na primer pomagajo ublažiti zabuhlost in napeti kožo, azijski vodni popnjak pomaga pomiriti kožo, vitamin C pa ščiti in posvetli kožo. Nekateri vsebujejo tudi t. i. junake proti staranju, kot so resveratrol, retinol, peptidi in niacinamid. Nekateri očesni obliži se dobro obnesejo tudi, potem ko so bili v hladilniku. Hladilni učinek doda procesu nekaj dodatnega, kot je napenjanje ali pomiritev vaše kože.

Kako jih uporabljati

Uporaba obližev pod očmi je zelo preprosta. Masko za oči uporabljajte po čiščenju kože, vendar pred kakršnimi koli kremami ali vlažilci, saj lahko ti izdelki zavrejo absorpcijo aktivnega seruma. Za dodatno spodbudo in boljši rezultat lahko koncentriran serum nanesete tudi na kožo pod masko za oči. Pri nanašanju poskušajte masko čim bolj približati liniji trepalnic, ne da bi bila na vrhu očesa ali da bi ovirala vaš vid. Nato pustite, da se obliž strdi – od 15 do 30 minut –, preden ga odstranite. Pomembno je, da kože po nanosu ne sperete, saj s tem izperete sestavine. Namesto tega nadaljujte svojo jutranjo ali večerno rutino nege kože.

Najboljši čas za njihovo uporabo je v resnici, ko se sproščate – na primer po službi, med odmorom ali med poletom. Prav tako lahko pogosto uporabljate obliže pod očmi, priporočajo se vsaj trikrat na teden kot del lepotne nege.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Izbranka Gorana Dragića ga podpira tudi v Sloveniji
Svet slavnih
Izbranka Gorana Dragića ga podpira tudi v Sloveniji
naslednji članek
TRIK: Kako vizualno podaljšati noge?
Moda&Lepota
TRIK: Kako vizualno podaljšati noge?