magnifico
Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega travnika,« šli bodo do konca, razmišljajo o tožbah

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Napredna kozmetična analiza kože in nega kože poleti

14. 6. 2024; 03.00
Avtor: MATEJA GORNIK/ revija Bodi zdrava
koža, nega

Napredna kozmetična analiza kože foto: Promo foto

Poletje prinaša tople sončne dni, ki zahtevajo posebno nego kože, da ohranite njeno zdravje, sijaj in zaščito pred škodljivimi vplivi okolja.

Koža je odsev našega notranjega stanja, kar se lahko odraža v različnih spremembah, kot so utrujenost, stres ali celo zdravstvena stanja. Zato je napredna kozmetična analiza kože, ki jo izvedejo strokovnjaki v dm Studiu, ključnega pomena. Ta analiza nam pomaga razumeti potrebe naše kože in zagotavlja preventivne ukrepe za njeno optimalno zdravje in sijaj. Prav tako pa v poletnih mesecih ne smemo pozabiti na pravilno nego in zaščito kože pred sončnimi žarki.

 Z analizo kože do boljših rezultatov

Če mate težave s kožo, kljub temu da ste že preizkusili številne izdelke in se stanje še vedno ne izboljšuje, vam svetujemo, da poskusite z napredno kozmetično analizo kože. Ta ponuja poglobljen vpogled v stanje kože in omogoča odkritje prave nege, ki ustreza vašim edinstvenim potrebam.

V dm Studiu izkušeni strokovnjaki temeljito pregledajo vašo kožo, analizirajo deset parametrov stanja kože in vam celovito svetujejo o pravilni negi. Preden lahko svoji koži zagotovite natančno tisto, kar potrebuje, je ključno, da natančno poznate njeno trenutno stanje. Rezultati analize omogočajo strokovnjakom, da vsaki stranki posebej prilagodijo program nege, ki se osredotoča na njihove individualne želje in težave s kožo. Napredna kozmetična analiza kože je ključni korak v negi, od katerega je odvisen uspeh vašega prizadevanja.

Kakšen je postopek napredne kozmetične analize kože?

V dm Studiu s posebnimi merilnimi sondami pregledajo ključne kazalnike stanja vaše kože ter vam pojasnijo izmerjene rezultate. Parametri, ki jih preverjajo z napravo Aikon DermaLab Combo, vključujejo:

·         elastičnost kože

·         vlažnost

·         fototip

·         površinski pH in temperaturo kože

·         količino izločenega sebuma oz. loja

·         stopnjo izgube vlažnosti kože

·         stanje kolagena

·         debelino usnjice oz. dermisa

·         stanje in število drobnih gubic, por, žilic in pigmentnih madežev

Z mikrokamero preverijo stanje drobnih gubic, por, žilic in pigmentnih madežev. Poleg tega opravijo še ultrazvok kože, s katerim se preveri stanje kolagena in debelino usnjice.

Na podlagi pridobljenih rezultatov v salonu pripravijo načrt nege, ki ustreza vašemu tipu in potrebam kože, prav tako pa vam izdelajo načrt za domačo nego. Napredna kozmetična analiza kože omogoča spremljanje pridobljenih rezultatov med izvedbo izbrane nege in po njej, kar je ključnega pomena za uspeh. Tako lahko rezultate natančno spremljate in razumete, ne samo na podlagi vizualnega izboljšanja.

Podatki in rezultati napredka zapišejo v osebni karton, kar omogoča spremljanje, ali ste na pravi poti in ali je izbrana nega uspešna. To zagotavlja učinkovitejše rezultate in kakovostnejšo storitev. Pomembno je, da si za natančne podatke dve uri pred izbranim terminom umijete obraz in nanj ne nanašate kozmetičnih izdelkov.

Spremljanje rezultatov z napredno kozmetično analizo kože

Za spremljanje rezultatov individualnega kozmetičnega programa se z napravo Aikon DermaLab Combo in strokovnim posvetom izmerijo do trije ključni parametri vaše kože, s čimer se preveri vaš napredek v primerjavi s prvotnim celostnim pregledom stanja kože. Strokovnjaki spremljajo, kako se je izboljšalo stanje kolagena, tonusa, rdečice, pigmentnih madežev, izločanje loja oz. sebuma in kožne bariere.

KLJUČNI KORAKI ZA ZDRAVO IN SIJOČO KOŽO V POLETNIH MESECIH

Poleti je koža bolj izpostavljena sončnim žarkom, zato je pomembno, da ji namenimo posebno pozornost in nego.  Poglavitni koraki za ohranjanje zdrave in sijoče kože v poletnih mesecih so:

1. Zaščita pred soncem: Zaščita pred sončnimi žarki je ključnega pomena za preprečevanje opeklin, prezgodnjega staranja kože in celo raka kože. Uporabljajte kreme za sončenje z vsaj SPF 30, ki ščitijo pred žarki UVB in UVA. SPF (Sun Protection Factor) je merilo, kako dobro krema za sončenje ščiti kožo pred UVB-žarki. Na primer, če uporabljate kremo s SPF 30, to pomeni, da bo vaša koža 30-krat dlje zaščitena pred opeklinami, kot če ne bi uporabili nobene zaščite. Nanesite kremo vsaj 15 minut pred izpostavljanjem soncu in ponovite vsaki dve uri ter po plavanju ali potenju.

2. Vlaženje: Poleti je koža bolj izpostavljena suhemu zraku in dehidraciji zaradi visokih temperatur. Redno vlaženje je ključnega pomena za ohranjanje kožne vlage in elastičnosti. Uporabljajte lahke vlažilne kreme ali losjone, ki ne bodo zamašili por.

3. Hidracija: Poleg zunanje nege je pomembno tudi pitje dovolj tekočine, predvsem vode, za ohranjanje hidrirane kože od znotraj. Poskrbite, da boste popili vsaj osem kozarcev vode na dan.

4. Prehrana: Prehrana ima pomembno vlogo pri zdravju kože. Vključite živila bogata z antioksidanti, kot so sadje, zelenjava in oreščki, ter hrano, ki vsebuje esencialne maščobne kisline, kot so losos, avokado in olivno olje.

5. Zaščita pred prostimi radikali: Prosti radikali, ki jih povzroča izpostavljenost soncu in onesnaženju, lahko poškodujejo kožo. Uporabljajte izdelke za nego kože, ki vsebujejo antioksidante, kot sta vitamin C in E, ter zaščitijo kožo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov.

6. Najustreznejša uporabe kreme za sončenje: Pri nanašanju kreme za sončenje velja pravilo dveh prstov za obraz in dveh žlic za telo. To zagotavlja zadostno količino zaščite. Ne pozabite na tiste dele telesa, ki so pogosto spregledani, kot so ušesa, hrbet vratu in stopala.

SONČENJE: 5 ključnih pravil

Sončenje je lahko užitek, vendar moramo poskrbeti za ustrezno zaščito. Za varnejše sončenje upoštevajte pet ključnih pravil:

·         Uporabljajte kakovostno kremo za sončenje z dovolj visokim SPF: Zaščitite kožo pred škodljivimi UV-žarki.

·         Redno in večkrat dnevno nanašajte kremo za sončenje: Za ohranjanje učinkovitosti zaščite.

·         Zaščitite oči in ustnice: Nosite sončna očala in uporabljajte balzam za ustnice z UV-zaščito.

·         Zaščitite se s primernimi oblačili: Nosite klobuke, lahka in dolga oblačila.

·         Izogibajte se najmočnejšemu soncu: to je med 10. in 16. uro, ko so UV-žarki najmočnejši.

·         Poskrbite za ustrezno nego po sončenju: Uporabljajte izdelke za po sončenju, ki pomirijo in navlažijo kožo.

S pravilno nego in zaščito lahko poskrbite za zdravo, sijočo in zaščiteno kožo tudi med najbolj sončnimi poletnimi dnevi. Z upoštevanjem teh korakov lahko uživate v poletnih radostih, ne da bi škodovali svoji koži.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Te misli vam onemogočajo občutiti srečo
Zdravje
Te misli vam onemogočajo občutiti srečo
naslednji članek
V stiku z naravo z znamko Joolz
Moda&Lepota
V stiku z naravo z znamko Joolz
#nasazenazenska
nasazenazenska