oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zakaj ima princ George tudi v mrazu oblečene kratke hlače?

5. 10. 2016; 01.49
Avtor: C. R.
princ george

foto: Profimedia

Končno je znano, zakaj mali princ nikoli ne nosi dolgih hlač.

Catherine Middleton svojega triletnega sina, princa Georgea, vedno oblači v kratke hlače in zato obstaja določen razlog. Del britanske tradicije je namreč, da pripadniki višjih družbenih slojev, aristokracije in kraljeve družine, svoje sinove do določenega leta oblačijo le v kratke hlače.

"Oblačenje dečkov v kratke hlače je angleška tradicija. Dolge hlače so za starejše fante in moške, medtem ko so kratke hlače na mlajših dečkih eden od tihih pokazateljev, kateremu družbenemu sloju pripadaš. Čeprav se časi počasi spreminjajo, so dolge hlače na mlajših dečkih še vedno nek pokazatelj meščanskega srednjega razreda," je dejal sociolog William Hanson.

Tradicija nošenja kratkih hlač je opazna v zgodovini britanske kraljeve družine - tudi princesa Diana je na primer svoja sinova Williama in Harryja do določene starosti oblačila v kratke hlače.

"Dolge hlače začnejo dečki nositi okoli osmega leta življenja. To je povezano z običaji iz 16. stoletja. Takrat so dečke v prvem in drugem letu starosti oblačili v obleke, nato pa so začeli nositi oblačila, ki so bila bolj podobna kratkim kot dolgim hlačam," še pravi Hanson. Nošenje kratkih hlač je danes v krogu kraljeve družine bolj predmet tradicije kot pokazatelj, kateremu družbenemu sloju pripadaš.

prejšnji članek
Je to Bradova nova ljubezen?
Svet slavnih
Je to Bradova nova ljubezen?
naslednji članek
Jelena Rozga in Stjepan Hauser sta sprejela veliko odločitev!
Svet slavnih
Jelena Rozga in Stjepan Hauser sta sprejela veliko odločitev!