stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pižama ali majica - kaj obleči za spanje?

20. 11. 2023; 10.30
Avtor: Oglasno sporočilo
pizama-ali-majica-kaj-obleci-za-spanje
Če je spanje ena izmed vaših ljubših opravil, imate za to zagotovo nekaj "pravil". Morda se na seznamu znajde temperatura prostora v katerem spite, vaš najljubši položaj, morda spite z zamaški za ušesa in nenazadnje zagotovo stavite na vašo najljubšo pižamo ali spalno opravo. Je pižama za spanje res najboljša ideja? Preverimo.

Pri zagotavljanju mirnega spanca obleka morda ni najpomembnejša, vendar ima pomembno vlogo pri kakovosti spanja. Ne glede na to, ali se odločite za svileno pižamo, udobno bombažno majico in kratke hlače ali za svobodno spanje, je izbira spalnega oblačila lahko ključni dejavnik pri zagotavljanju mirnega in pomlajevalnega nočnega počitka.

Tako kot se spreminjajo letni časi in naše počutje, tako se spreminja izbira primernih oblačil za spanje. Poleti ne razmišljamo o topli pižami, dovolj nam je široka majica in za tiste najbolj pogumne, je dovolj svilena srajčka. Pozimi pa je situacija vsekakor drugačna, takrat radi poskrbimo, da nam je dovolj toplo in udobno.

Kako se obleči za spanje?

Izbira spalnega oblačila je pomembna iz več razlogov, ki vplivajo na kakovost vašega spanca. Prvič, oblačila za spanje imajo lahko glede na uporabljene materiale ključno vlogo pri uravnavanju telesne temperature. Ta funkcija je še posebej dragocena v hladnejših mesecih, ko lahko ohranjanje toplote pospeši vašo sposobnost zaspati in ostati v mirnem spancu. Poleg tega udobna oblačila za spanje prispevajo k sproščenosti in splošnemu občutku sproščenosti, kar spodbuja miren spanec. Vzpostavitev rutine pred spanjem, ki vključuje preoblačenje v spalna oblačila, celo pomaga možganom sporočiti, da je čas za počitek, in s tem vzpostavi podlago za zdrave vzorce spanja ter olajša zaspanje.

Nasprotno pa lahko z izbiro neprimernega oblačila za spanje poslabšate kakovost svojega spanca. Ne glede na to, ali gre za pretesna, preohlapna, pretirano topla ali prehladna oblačila, je ključnega pomena, da vaša oblačila pred spanjem ne postanejo razlog za nočno nelagodje. Za žensko so dobra izbira za spanje lahko tudi ohlapnejše ženske pajkice, ki se prilegajo gležnjem in tako poskrbijo, da toplota ne uhaja iz telesa.

Zakaj se odločiti za pižamo?

Izbira oblačila za spanje ni univerzalna odločitev. Različne dolžine, materiali in slogi vplivajo na kakovost vašega spanca. Ne glede na to, ali se nagibate k dolgim ali kratkim oblačilom, ohlapnim ali prilegajočim se oblikam, ima to, kar nosite v posteljo, pomembno vlogo pri sporočanju vašim možganom, da je čas za počitek. Vendar je treba poudariti, da oblačila za spanje ne smejo služiti kot hlače za jogo, oblačila za vadbo ali katera koli druga dnevna oblačila.

Preoblačenje v svežo pižamo lahko služi kot psihološki znak za vaše možgane, da je čas, da se umirijo in pripravijo na spanje. Ena od glavnih prednosti nošenja pižame v postelji je tudi ta, da pomaga uravnavati telesno temperaturo. Pižame so oblikovane tako, da imajo zgornji in spodnji del, kar zagotavlja večjo pokritost in izolacijo kot majica. Ta dodatna plast je lahko še posebej koristna v hladnejših mesecih, saj vam pomaga ohraniti toploto in udobno spanje. Champion moda ponuja širok izbor zgornjih in spodnjih delov, ki jih lahko izkoristite tudi kot pižamo.

Je navadna ohlapna majica boljša odločitev?

Obleči to spalno oblačilo je nadvse preprosto in je ustvarjeno predvsem za tiste, ki cenijo svobodo in preprostost. In če niste nekdo, ki ga rado zebe, potem je to preprosto oblačilo za vas nadvse idealno. Majico za spanje obožujejo predvsem moški, všeč jim je dejstvo, da jih na ta način nič ne ovira, kar pa jim omogoča neobremenjeno spanje. Pomembno je, da vedno izbirate majice iz kvalitetnih materialov, da bo spanje udobno. Predvsem ugoden material je lahko bombaž. Ta zračnost vam lahko pomaga ohranjati primerno temperaturo telesa, preprečuje pregrevanje in zagotavlja udobno temperaturo za spanje. Znamka Levi's moda  ponuja širok nabor majic iz kvalitetnih materialov, ki bodo zagotovile udoben spanec.

prejšnji članek
Za Marcela ogled Kmetije ni bil prijeten
Resničnostni šovi
Za Marcela ogled Kmetije ni bil prijeten
naslednji članek
'Edward Cullen' bo prvič postal očka
Svet slavnih
'Edward Cullen' bo prvič postal očka
#nasazenazenska
nasazenazenska