Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

14 stvari, ki se jim morate odreči pred …

3. 5. 2016; 07.30
Avtor: Inja Jurič/Maja
girl-139353_1920

foto: Pixabay

Vsaka dekada prinaša svoje prednosti in slabosti, a za ženske po štiridesetem se vseeno spodobi, da opustijo nekatere navade in razvade v duhu zrelosti in duhovnosti, ki ju ta leta prinašajo.

Kaj torej opustiti pred štiridesetico na torti?

1. Kupovati obleke v duhu 80. let

Če ste živeli v osemdesetih, se nikar ne vživljajte v njihov modni povratek. Predvsem se izogibajte legicam, usnjenim jopičem z verigami in majicam z grafitnim potiskom v fluorescentnih barvah.

2. Pijani plesati 

Če greste na zabavo ali rojstnodnevni žur in se ne morete odreči preveliki količini alkohola, se šalite na svoj račun. Tako bo tudi drugim jasno, da se zavedate, kako smešni ste videti.

3. Kupovati trendovsko glasbo in se pogovarjati o njej z najstniki

Ostanite zvesti glasbi vaše mladosti in uživajte v njej, novosti le spremljajte, izogibajte pa se pogovoru z mladimi o njihovih trenutnih idolih. 

4. Si sami barvati lase

Vrzite stran domače pripomočke za barvanje las in se odpravite v frizerski salon, kjer bodo to opravili profesionalno. Tam vam bodo znali svetovati tudi ton, ki bo poživil vašo polt in izbrisal nekaj let z vašega obraza ter vam učinkovito prekril sive lase. Ne pretvarjajte se, da jih nimate!

5. Uporabljati svoj otroški vzdevek

Za štiridesetletnico je malo smešno, če jo kličejo Beba ali Piki, zato se znebite svojega otroškega vzdevka in se začnite predstavljati s svojim pravim imenom.

6. Jesti hitro hrano

Če se ob dveh ponoči po zabavi bašete s hamburgerjem, za povrh pa pojeste še veliko porcijo sladoleda, bo to povzročilo napad slabe vesti naslednji dan in tri dni diete s sadnimi sokovi, kar je povsem odveč.

7. Klicati starše, ko potrebujete denar

Do štiridesetega leta bi morali biti že preskrbljeni, a tudi če niste, raje vzemite premostitveni kredit na banki ali si nekaj denarja izposodite od najboljše prijateljice, nikar pa ne kličite staršev. Za to je res prepozno.

8. Iskati najcenejše

Lepo je, če ste varčni, a za spremembo naj vas namesto utrujenega partnerja zmasira profesionalec, na dopust se odpravite v glavni sezoni in kupite si tisto drago kremo, ki tako uspešno odpravlja gube. To si zaslužite!

9. Pričakovati preveč strasti od partnerja

Nehajte sanjariti o tem, da vas bo po dolgem dnevu v službi že na pragu dvignil v naročje, vas položil v posteljo in si vas divje vzel. To se morda še zgodi ob posebnih priložnostih, sicer pa ima raje kozarec rdečega in dobro nogometno tekmo, preden se preda vašemu objemu.

10. Lagati o svojih letih

Bodite ponosni na to, kaj ste doslej že dosegli in kako ste videti. Zato takrat, ko vas kdo vpraša po letih, povejte resnico.

11. Hoditi v posteljo, ne da bi si odstranili ličila

Morda se vam je dogajalo v študentskih letih, zdaj pa je povsem nesprejemljivo, če greste v posteljo, ne da bi si očistili sledove ličil z obraza. Nikoli ne pozabite nanesti tudi vlažilnega seruma, saj vam bosta koža in tisti, ki se prebuja ob vas, hvaležna.

12. Razstavljati svoje igrače

Mogoče je bilo to pred dvajsetimi leti ljubko, a pri štiridesetih je plišasti medvedek na vaši postelji smešen, če že ne odbijajoč. Podarite ga otrokom, ki ga potrebujejo.

13. Govoriti z glasom risanih junakov

Morda ste bili nekoč s tem zvezda vašega bloka, a čas je, da primat prepustite mlajšim. Precej mlajšim.

14. Imeti občutek, da se ne smete pritožiti

Če ste bili vse doslej pridna in lepo vzgojena punčka, je čas, da v restavraciji zavrnete jed, ki ni bila dobra, neprijaznemu bančnemu uslužbencu poveste svoje in zahtevate reklamacijo, ko ste domov dobili zlomljen stol. Zdaj lahko naredite to brez slabega občutka.

prejšnji članek
Najpogostejše laži o hujšanju!
Zdravje
Najpogostejše laži o hujšanju!
naslednji članek
Naredite svoj balzam za ustnice!
Moda&Lepota
Naredite svoj balzam za ustnice!