profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

Ideje, ki jih boste oboževali!

20. 5. 2016; 10.33
Avtor: Barbara Tišler
uvodna

foto: Thinkstock

Razmišljate, da bi poskusili z veganskim načinom prehranjevanja, ali pa želite le popestriti in obogatiti jedilnik, pa ne veste, kako sestavine živalskega izvora v svojih najljubših jedeh nadomestiti z rastlinskimi?

Da bo ustvarjanje novih jedi lažje, vam predstavljamo nekaj najbolj uporabnih in okusih veganskih nadomestkov, s katerimi boste brez težav pripravili odlične in zdrave jedi po svojem okusu.

Redkokdaj je kakšno živilo v receptu tako pomembno, da ga ne bi mogli nadomestiti z drugim. Tudi če vaše najljubše jedi vsebujejo meso, jajca, mleko in druge mlečne izdelke ter med, jih lahko uspešno nadomestite z okusnimi rastlinskimi živili, saj je ponudba veganskih nadomestkov dandanes resnično bogata, dostopna in raznovrstna. Pri preizkušanju novih jedi bodite ustvarjalni, drzni in vztrajni. Četudi se kakšna jed prvič ali drugič ne bo posrečila, nikar ne obupajte. Čar kuhanja in peke je tudi v raziskovanju, ustvarjanju in okušanju najrazličnejših samosvojih kombinacij živil in okusov. Pri tem pa vam želimo obilo veselja in užitkov.

foto: Promocijski material

BOGATA PONUDBA RASTLINSKEGA MLEKA

Rastlinske vrste mleka – mandljevo, konopljino, ovseno, riževo, sojino, kamutovo in druga –, ki jih pridelujejo iz žitaric, riža, soje in oreščkov, brez težav nadomestijo uporabo živalskih vrst mleka tako pri peki sladic, pripravi omak in juh kot pri pripravi sadnih napitkov ter popestritvi okusa čajev, kave in kosmičev. Rastlinsko mleko je bogato z vitamini, minerali in antioksidanti, mnoga so obogatena tudi s kalcijem ter vitaminoma D in B1.

foto: Arhiv Svet24

VEGANSKI SIR IN SKUTA

Za ljubitelje sira je lahko iskanje rastlinskih nadomestkov polnega okusa in kremne teksture pravi izziv. Na srečo je ponudba rastlinskih sirov vse pestrejša in na voljo je veliko različnih vrst in okusov veganskih sirov – na primer gavda, mocarela, gorgonzola in feta –, ki jih lahko uporabimo pri peki, kuhanju in popestritvi sendvičev. Veganski siri so malce dražji kot običajni sir, pri nakupu pa bodite pozorni tudi na sestavine, kajti nekateri siri, ki naj bi bili veganski, vsebujejo mlečno beljakovino kazein. Uporabo sira lahko nadomestimo tudi s tofujem, ki ga obogatimo z zelišči in začimbami, lahko pa tudi z mešanico, ki jo pripravimo iz kosmičev žlahtnega kvasa, sojine smetane in soli. Ljubitelji skute pa poskusite pretlačenemu navadnemu tofuju dodati malce limoninega soka ali banano.

prejšnji članek
Znani slovenski voditelj spakiral in odšel!
Svet slavnih
Znani slovenski voditelj spakiral in odšel!
naslednji članek
Chrissy Teigen doji po deset ur na dan!
Svet slavnih
Chrissy Teigen doji po deset ur na dan!