boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

Ko pride tisti čas v mesecu, se držite naslednjega!

17. 6. 2016; 12.44
Avtor: A.K.
pms
Ublažite simptome PMS-ja

Razdražljivost, boleče prsi, zabuhlost, mozolji, depresivnost ... To so le nekateri simptomi, ki mučijo ženske pred menstruacijo.

Ko se začne približevati PMS, se držite naslednjih nasvetov, ki bodo pomagali vašemu počutju.

Bučna semena

Če imate med tem obdobjem glavobole, vam magnezij lahko pomaga. Najdete ga v bučnih semenih.

Avokado

Če vas že pred menstruacijo mučijo krči, vam primanjkuje omega 3 maščobnih kislin, ki jih lahko dobite iz avokada. Lahko ga jeste samega, med solato al pa kar na toastu.

Jajca

V boju s PMS-jem potrebujemo energijo. Namesto mastnega peciva s čokolado pojejte raje zdrav zajtrk, bogat s proteini. Omleta z zelenjavo ali sendvič s trdo kuhanim jajcem je prava izbira.

Jogurt

Da se izognete zabuhlosti in zatečenosti, morate poskrbeti za zdravo črevesno floro. Tu vam lahko pomgajo probiotiki, ki jih najdemo v jogurtu, kalcij bo olajšal krče in občutek bolečine v trebuhu. Če jogurtu dodate še nekaj svežih borovnic, ki so polne z antioksidanti, se boste znebile tudi mozoljev, saj bodo borovnice poskrbele za lepo kožo.

Kokice brez soli

Nesoljene kokice vam bodo dale občutek, da jeste nekaj prijetnega in pomirjujočega za to obdobje v mesecu, poleg tega pa imajo tudi polovico manj kalorij kot razn čokolade in kolači.

Losos

Omega 3 maščobne kisline nam pomagajo pri dvigu razpoloženja in zmanjšajo raven stresa. Losos je pravi naslov pri teh težavah.

Banana

Banana vsebuje melatonin, ki nam pomaga, da bolje spimo in regulira naravni ritem telesa.

Špinača in ohrovt

foto: arhiv njena.si

Zelena zelenjava mora obvezno imeti zagotovljeno mesto na vašem jedilniku v tem obdobju. Pomagala bo vaši koži, ki jo takrat napadajo mozolji in akne, saj vsebuje vitamine A, C in E.

Temna čokolada

kvalitetna temna čokolada je polna antioksidantov, ki so odlični za vaše telo, regulirajo krvni pritisk in povečujejo občutek zadovoljstva. Pomagajo nam tudi, da se sprostimo in dajejo energijo.


prejšnji članek
Preverite, kako dobro ste spali
Zdravje
Preverite, kako dobro ste spali
naslednji članek
Tečem, ne glede na vse
Moda&Lepota
Tečem, ne glede na vse