pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

7 razlogov, zakaj prekinjen spolni odnos ni dober

15. 3. 2016; 06.30
Avtor: T.P.
uvodna
Vsaj ena od treh žensk, starih od 15 do 24 let, se je določeno obdobje posluževala kontracepcijske metode s prekinitvijo spolnega odnosa pred ejakulacijo.

Takšna 'zaščita' je problematična iz številnih razlogov. Poleg tega, da je nezanesljiva, ne zagotavlja nobene zaščite pred spolnimi boleznimi, celotno situacijo pa ima pod nadzorom moški. Moškim se ta metoda morda zdi super, ker se jim ni treba mučiti s kondomom, vendar pa jo večina žensk prav sovraži. Objavljamo sedem razlogov, zakaj.

S to metodo svojo usodo popolnoma prepustite moškemu.

1. Zelo neučinkovita

Med stotimi ženskami, ki se zanašajo na prekinitev odnosa, vsako leto štiri zanosijo, čeprav storijo vse točno tako, kot je treba. In vedeti je treba, da to ni ravno lahko, saj se je težko zadržati, ko čutiš, da se približuje orgazem. Vsekakor ta metoda zagotavlja le 96-% varnost, medtem ko se na kontracepcijske tabletke lahko zanesemo 99-odstotno.

2. Ni vse v spermi

Preejakulat oziroma predsemenska tekočina, ki mezi iz moškega spolnega uda med seksom, prav tako vsebuje semenčice. Ameriška raziskava je pokazala, da predsemenska tekočina pri tretjini moških vsebuje žive in gibljive spermije oziroma vse, kar je potrebno za otroka.

3. Kaj pa maratonski seksi?

Že tako slaba učinkovitost prekinitve odnosa postane še manjša, če imate več spolnih odnosov po vrsti, saj nekaj spermijev ostane še od prej in med spolnimi odnosi mimogrede splavajo tja, kamor ne bi smeli. Če moški med enim in drugim seksom urinira, so možnosti za zanositev manjše.

4. Kdo bo vse to obrisal?

Lepljiva, spolzka in ne ravno dišeča sperma lahko konča kjer koli. Glede na to, da je sperma 30 krat bolj učinkovita od vitamina E in da dokazano kar za 20 odstotkov upočasnjuje staranje, jo je morda bolje spustiti v kondom in jo zmešati s kremo.

Pred spolno prenosljivimi boleznimi nas ščiti samo kondom.

5. Prepuščate nadzor

Vsaka ženska, ki se odloči za tako metodo, mora imeti veliko zaupanje v partnerjevo previdnost, samokontrolo, odgovornost in voljo, da bo penis vedno pravočasno izvlekel. Skratka, dobrobit lastnega telesa in načrtovanje prihodnosti popolnoma prepuščate moškemu.

6. Tvegate kakšno bolezen

Edina kontracepcija, ki zagotavlja zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi, je kondom, pa recita s partnerjem, kar hočeta.

7. Pozabite na seks za eno noč

Ste popili kozarček preveč in se odločili, da boste noč preživeli z lepim tujcem, ki ste ga ravnokar spoznali? Če prisegate na prekinitev spolnega odnosa, raje še enkrat preberite vse prej navedene razloge in se zamislite. Boste res svoje zdravje in svojo prihodnost prepustili nekomu, o katerem ne veste ničesar? Ne ga srat!

prejšnji članek
Barvita hiša po okusu Urške Žolnir
Življenjski slog
Barvita hiša po okusu Urške Žolnir
naslednji članek
57-letna pevka hudo pijana, video kroži!
Svet slavnih
57-letna pevka hudo pijana, video kroži!