zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Bi šli v trojčka?

25. 6. 2016; 02.37
Avtor: P. L.
postelja trojček noge
Čeprav je na televizijskih zaslonih zadnje čase postal precej razširjena spolna praksa, v resničnem življenju še vedno velja za velik seks tabu.

Ali za trojček, kot bi rekli po naše. Za seks v troje, da se natančneje izrazimo. Čeprav je na televizijskih zaslonih zadnje čase postal precej razširjena spolna praksa, v resničnem življenju še vedno velja za velik seks tabu. In zaradi tega statusa je ena najpogostejših spolnih fantazij. Ker so prepovedane stvari najslajše. A iz zgodovine dobro vemo, da se Eva težko odpove prepovedanim stvarem. Če vas mika in ste dovolj pogumni, je tu nekaj stvari, ki jih morate vedeti, preden v svojo posteljo povabite še dva.

Prek meja

Mnogi psihoterapevti se strinjajo, da sanjarjenje o seksu v troje predstavlja pobeg od globlje intimnosti, ki jo predvideva razmerje med dvema človekoma. Romantičen seks med dvema torej samodejno postane zgolj in samo čisti seks, ko se jima pridruži še tretji. Tudi če v primeru dveh ne gre za dejanski par, med njima še vedno velja neka iskrica intimnosti. Seks v troje pa ne predvideva nobene vezi, nobene povezanosti in nobene odgovornosti. In ravno to je tisto, zaradi česar si lahko dovolite izlet prek meje. Lahko si dovolite več, kot bi si s samo enim partnerjem, ker imajo ljudje različne meje. Lahko spoznate nove načine zadovoljevanja drugih in sebe. Lahko si pridobite nove spolne izkušnje, lahko ponovno odkrijete sebe. Svojo novo različico ali svojo drugo plat.

Nadzor

Nadzor je ena ključnih stvari pri trojčku, ki pa vam lahko hitro uide iz rok. Fantazijski ménage à trois je že lahko do potankosti skoreografiran in zato tako privlačen, v resničnosti pa so soudeleženci bitja s svojimi možgani, voljo, željami in pričakovanji. Zato morda vedno ne bo šlo tako, kot ste si zamislili. Morda niti ne bo tako atraktivno, kot ste mislili, da trojček mora biti. Kaj lahko pa se zgodi, da vam stvari uidejo tako izpod nadzora, da vaša spolna fantazija postane orgija, ki si je niste želeli. Ali da se strasti preusmerijo v druge kanale. Da nekdo iz trojice dobi občutek, da se mu ne posveča dovolj pozornosti, in vse skupaj postane prepir v troje. Uspešno seksati v troje torej v prevodu pomeni biti dober mediator.

Prava kombinacija

Iskanje prave kombinacije bi lahko zahtevalo poglavje zase. Ker jo je skoraj nemogoče najti. Dejstvo, da je zelo malo ljudi dejansko pripravljenih uresničiti svojo fantazijo o trojčku, je samo po sebi že dovolj zgovorno, za nameček pa je treba poiskati še takšne partnerje, ki bodo skladni z vašo različico fantazije. Če si kot hetero ženska želite dveh hetero moških, boste verjetno imeli največ težav. Imeti morate namreč precej srečno roko, da boste našli dva kandidata brez homofobičnih predsodkov, ki si vas bosta pripravljena deliti. Če se odločite poskusiti z geji, se utegne zgoditi, da boste vi tista, ki bo pristala na gledalskem sedežu. Če želite s trojčkom potešiti svoje lezbične fantazije, si ne izberite trojčka. Moški bo sicer užival kot gledalec, a se lahko zgodi, da bo to tudi vse, kar bo. Mnogi seksologi iz svojih praks ugotavljajo, da so najboljše kombinacije za seks v troje še vedno tiste, kjer je prisoten moški in dve biseksualni ženski, a takih po svetu ravno ne mrgoli. Najboljši nasvet je torej, da ste odprti, čustveno neobremenjeni in niste ljubosumni.

Kaj pa pari?

Ménage à trois je precej pogosta fantazija tudi pri parih, in kadar se oni odločajo zanj, veljajo povsem enaka pravila kot zgoraj našteta, a je pri vsem tem treba upoštevati tudi čustveno komponento. Ko se s partnerjem v posteljo odločita povabiti še koga tretjega, je treba dobro premisliti, koga, zakaj in pod kakšnimi pogoji. Ali v posteljo povabiti prijatelja ali neznanca? Zakaj sta izbrala ravno njega in zakaj bi se zares rada preizkusila v trojčku? Kaj je tisto, kar je dovoljeno, in do katere meje iti? Vse to so pomembna vprašanja, saj vaju s partnerjem seveda veže veliko več kot zgolj seks. In čustvena komponenta lahko sproži precej vprašanj glede nezvestobe, privlačnosti, zadostnosti in prihodnje spolne prakse. Vam res ne bo težko gledati vašega partnerja s kom drugim? Se res ne boste počutili nezadostno, neprivlačno in nesamozavestno, ko bo vašega partnerja pred vašimi očmi do vrhunca pripeljal nekdo ali neka druga, medtem ko je vam prej tolikokrat spodletelo? Boste partnerja, potem ko ga boste videli z drugo, še lahko gledali enako? Mu boste zaupali? Vse to je treba temeljito pretehtati. Če se s tem lahko spopadeta brez posledic, bo seveda seks v troje lahko močno popestril vajino življenje med rjuhami. V nasprotnem primeru pa bo lahko razdrl tudi najtrdnejše razmerje.

Ekskluzivni klub

Čeprav so seksa v troje mnogih polna usta, je ta pravzaprav zelo redka spolna praksa. Po neki ameriški raziskavi iz leta 2004 je v troje dejansko seksalo zgolj štirinajst odstotkov Američanov. Če bi seveda merili, koliko jih sanjari o tem, bi bili odstotki verjetno ravno obratni. In ti podatki dajejo klubu srečnih 'trimenažnikov' poseben status. Če ste ena tistih, ki se lahko pohvali s članstvom v tem ekskluzivnem klubu, vam to daje nesporne pravice za bahanje (ki jih bodo verjetno veliko bolje izkoristili moški) in egotrip. Ne samo da ste premogli dovolj poguma, da ste izkusili ultimativni seks kliše, za vas sta se zagrela kar dva moška, in to tako močno, da sta si vas bila pripravljena celo deliti. Če to dovolj zgovorno ne pove, kako seksi ste …

prejšnji članek
Ko se znova rodiš – preporod
Zdravje
Ko se znova rodiš – preporod
naslednji članek
Izgubili smo britanski šopek lepote
Svet slavnih
Izgubili smo britanski šopek lepote