stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Prehrana, ki vpliva na spolno življenje

11. 11. 2016; 09.26
Avtor: A.K.
hrana
Sojini in mlečni proizvodi, ocvrta hrana, krofi, torte… Vse to lahko vzrokuje zmanjšanje libida, če jih konzumirate redno in v večjih količinah.

Imate pomanjkanje spolne sle? Vzrok je lahko tudi v vaši prehrani. Hrana, ki škoduje vaši seksualni želji je naslednja.

Sojini proizvodi. Sestava soje vsebuje tudi estrogen, ki vpliva na vaš libido. Strokovnjaki svetujejo, da ne pretiravajte s sojinim mlekom, raje ga pijte skupaj s kravjim mlekom, v razmerju 1:1.

Ocvrta hrana. Dolgoročno gledano, masten čips in podobno škoduje krvnim žilam. Na stene žil se bodo prilepile maščobne kisline iz ocvrte hrane, ki bodo upočasnile krvni obtok in pretok krvi v genitalijah.

Sladoled in sir. Veliko ljudi sploh ne ve, da imajo intoleranco na mlečne proizvode, ki vzrokujejo krče, napenjanje in prebavne motnje. Mlečne obroke se priporoča le trikrat tedensko.

Alkohol. Po uživanju alkohola libido drastično upade. Če ga že pijete, pijte zraven tudi vodo, da telo ostane hidrirano.

»Junk food«. Pleskavice v hamburgerjih in hrenovke v hot-dogih so lahko polne kemikalij, ki lahko povzročijo hormonsko neravnovesje v organizmu.
Krofi in torte. Sladkor lahko motijo presnovo inzulina in glukoze, posledica pa je utrujeno telo. Poleg tega sladkor negativno vpliva na žile v kombinaciji z maščobami.

Voda iz pipe. Nekateri strokovnjaki pravijo, da voda iz pipe vsebuje kemikalije, ki pri moški nižajo raven testosterona.

prejšnji članek
Slovenska voditeljica že pet let brez gela za prhanje
Svet slavnih
Slovenska voditeljica že pet let brez gela za prhanje
naslednji članek
Česa ne smete dati na obraz?
Moda&Lepota
Česa ne smete dati na obraz?