Odnosi
 

5 živil, ki obljubljajo vroč spolni odnos

6. 8. 2024; 23.00
Avtor: Bodi zdrava
Čokolada v postelji, par

Čokolado vpeljite v svoje spolne aktivnosti. foto: Shutterstock

Vključite jih v svojo prehrano!

Tarturfi

Tartufi so visoko cenjena kulinarična specialiteta, za katero velja, da deluje kot odličen afrodiziak. Priljubljeni so bili že pri samem Napoleonu, ki je z njimi ohranjal spolno moč in potenco. Tako beli kot črni tartufi naj bi oddajali vonjave, podobne vonju feromonov, večjo moč pa naj bi imeli črni. Že res, da je zanje treba odšteti malce več denarja, vendar je njihov skrivnosten in erotičen učinek vsekakor vreden tega. Če nič drugega, boste svojo ljubljeno osebo z njimi pocrkljali, saj so tartufi zelo dragi in jih je izjemno težko najti.

Kaviar

Uživanje rib in morskih sadežev, ki vsebujejo aminokisline in cink, naj bi pomagalo pri ohranjanju spolne moči. Skrivnost kaviarja je že v njegovi sestavi – tako kot tudi ostrige vsebuje veliko cinka, ki spodbuja izločanje hormona testosterona in ohranja erektilno funkcijo. Ko v ustih začutimo še čutno pokanje, razumemo, zakaj so ribja jajčeca tako priljubljena hrana med zaljubljenci.

Mandlji

Mandlji že od nekdaj veljajo za živilo, ki spada med afrodiziake. Vsebujejo vitamin E, ki vpliva na stopnjo plodnosti in delovanje spolnih organov. Kot zanimivost naj omenimo, da imajo mandlji zanimivo vlogo znotraj mitologije – povezujejo jih namreč s Kibelo, boginjo plodnosti, ki so jo častili v starogrških in starorimskih časih.

Hren

Njegova redna uporaba povečuje spolni nagon. Za predstavnike močnejšega spola je pomembna prisotnost vitaminov K in C, cinka, kalija ter značilnih eteričnih olj, ki ugodno vplivajo na prebavo, prekrvitev, širijo kapilare in spodbujajo proizvodnjo moškega spolnega hormona testosterona. Vse to ima izjemno pozitivne učinke na spolno aktivnost: povečuje libido, podaljša spolne odnose ter izboljšuje kakovost in količino sperme.

Čokolada

Čokolada vsebuje feniletilamin, imenovan tudi molekula ljubezni. Spodbuja občutke empatije in dobre volje ter pozitivno vpliva na spolne funkcije in krepi libido. Poleg tega spodbuja tudi izločanje serotonina in endorfina, ki izboljšujeta razpoloženje.

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Miroslav in Gabi sta se poročila
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Miroslav in Gabi sta se poročila
naslednji članek
Fehtarji s prvo avtorsko pesmijo do zavidljivega uspeha
Svet slavnih
Fehtarji s prvo avtorsko pesmijo do zavidljivega uspeha

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.