stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

4 načini kontroliranja ljubosumja

13. 11. 2023; 05.00
Avtor: K. S.
adult-affair-affection-289224

Par foto: Pixabay

Ljubosumje se lahko precej hitro razvije in počasi a vztrajno ruši vajino povezavo, pripelje do konca zveze. Vzemite to pod kontrolo.

Precej hitro lahko pride do ljubosumja, sploh če partner v danem času ne da toliko pozornosti, kot jo želimo. Ko pride, jo je sila težko nadzirati, sploh če ni nekega pametnega oz. smiselnega razloga, da sploh nastane. Je res takoj z drugo, če se ne oglasi 1 uro? Popazite, da s svojim posesivnim delovanjem ne odženete ljubljene osebe.

Ljubosumje lahko imate pod kontrolo, če si le želite. Pri tem naj vam bodo v pomoč naslednje štiri strategije.

  1. Izrazite se

Če občutite v sebi jezo, nesigurnost in ljubosumje, je smiselno, da to tudi izrazite. Dlje kot boste držali v sebi, večje bodo posledice. Pri tem boste morali ostati kar se da mirni in ohranjati možnost, da vaša perspektiva ni pravilna. Bodite odprti za besede partnerja.

  1. Obvladujte stres

Stres in nervoza na splošno sta lahko sila velik faktor pri kreiranju ljubosumja in tako je še kako pomembno, da imate tega pod kontrolo. Telovadite, meditirajte, uživajte pravo in zdravo hrano ter iz življenja odstranite faktorje, ki vas spravljajo v slabo voljo.

  1.   Prosite za potrditev

To je lahko precej delikatna stvar. Nikar tega ne počnite nenehno, saj boste izpadli sila neodvisni, posesivni in nezaupljivi, kar pa bo na eni točki partnerju začelo precej najedati. Bodite iskreni, kaj čutite in predvsem zakaj, potem pa odprti za besede partnerja. Sprejmite slišano in nehajte premlevati dalje.

  1. Vprašajte se »Je ta zveza res prava zame?«

Če nenehno potrebujete potrditev s strani partnerja, da vas ne vara, da je vse v redu, potem je vsekakor smisel celotnega odnosa pod vprašajem. Tak odnos ni zdrav ne za vas in ne zanj. Včasih obstajajo dobri razlogi, da se počutite tako in takrat premislite, če je res vaša srčna želja, da ste v odnosu, ki vam daje le gorje. Ne ignorirajte svoje intuicije.

prejšnji članek
Slovenski film do prve zlate role
Kultura
Slovenski film do prve zlate role
naslednji članek
Miki Vlahovič bo postal dedek
Svet slavnih
Miki Vlahovič bo postal dedek
#obraziavenija
obraziavenija