palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Slovenski film do prve zlate role

13. 11. 2023; 06.00
Avtor: N.S./Svet24
sepet metulja zlata rola 1

Film Šepet metulja prejel prvo zlato rolo foto: Andraž Purg

V celjskem Cineplexxu je ekipa slovenskega mladinskega filma Šepet metulja z režiserjem Alenom Pavšarjem na čelu prejela priznanje za visoko gledanost, več kot 25.000 gledalcev. Najstniško romantično dramo si je v mesecu dni v kinematografih ogledalo že skoraj 38.000 ljudi.

V prvi polovici oktobra je slovenska najstniška romantična komedija Šepet metulja prišla na velika platna in požela val navdušenja, kar je zdaj potrdila tudi prva zlata rola, ki pomeni več kot 25 tisoč gledalcev.   Filmsko priznanje je režiser filma Alen Pavšar prejel od vodje marketinga v Cineplexxu, Viktorije Martinović, ter predstavnice Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, producentke Petre Vidmar.

Avtorja filma, zakonca Alen Pavšar in Mateja Zorko Pavšar foto: Andraž Purg

»Izjemno sem ponosen na celotno ekipo, ki je ustvarjala film Šepet metulja. Že druga zlata rola – za naš drugi celovečerni film – je dokaz, da znamo narediti dober, gledljiv film z močnim sporočilom, ki ga gledalci sprejmejo z navdušenjem. Še toliko bolj pa sem vesel, da nam to uspeva v času, ko se filmi večinoma gledajo na spletnih platformah. K temu so seveda svoj delež prispevali tudi vsi partnerji s Slovenskim filmskim centrom in podjetjem Mik na čelu. Želel pa bi se zahvaliti tudi našemu distributerju Constantin Film in kinoprikazovalcu Cineplexx za vso podporo in dobro sodelovanje,« je ob prejemu priznanja povedal režiser Alen Pavšar.

Alen Pavšar, Ali Ogrizek in Rok Skale foto: Andraž Purg

Alen Pavšar in Viktorija Martinovic na podelitvi zlate role foto: Andraž Purg

»Film Šepet metulja govori o sanjah, vztrajanju in premagovanju ovir. Najlepša hvala režiserju Alenu Pavšarju in celotni ekipi ustvarjalcev in igralcev, ki so si upali sanjati, so vztrajali in premagovali ovire na poti ustvarjanja filma. V Cineplexxu Slovenija z največjim veseljem podpiramo slovenske filme in smo tudi sami ponosni na vsak domači naslov, ki uspe v kinodvorane pripeljati veliko gledalcev. S ponosom podarjamo filmu Šepet metulja priznanje ob doseženih prvih 25.000 gledalcev in mu želimo, da poleti kot metulj do naslednje prelomnice,« je ob predaji priznanja povedala Viktorija Martinović.

Lepa popotnica

Podelitve filmske nagrade so se poleg režiserja udeležili še scenaristka in koproducentka Mateja Zorko Pavšar in producent Rok Skale, ožji del igralske ekipe Ali Ogrizek, Mitja Ritlop, Ana Praznik, Lara Kolar, Elyes Samba, Iztok Gartner, Urška Zver in Patricija Piršič ter del tehnične filmske ekipe, direktor fotografije Igor Pečoler, kostumografinja Vladimira Skale in lučkar Blaž Sluga. Režiserju in filmski ekipi sta za doseženo priznanje čestitala tudi Franci Pliberšek, direktor podjetja Mik, po njem je namreč napisan osrednji lik direktorja, ki ga v filmu upodobi Branko Završan, ter Simona Črep, ravnateljica Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v Celju, katere dijaki sestavljajo dobršen del igralske in tehnične filmske ekipe. Podelitve se je udeležil tudi Mojmir Klovar, direktor Šolskega centra Celje.

prejšnji članek
Tjaša Hrovat Steklasa v novi vlogi zasanjane idealistke
Kultura
Tjaša Hrovat Steklasa v novi vlogi zasanjane idealistke
naslednji članek
4 načini kontroliranja ljubosumja
Odnosi
4 načini kontroliranja ljubosumja