stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Ljubljenje v hotelski sobi razplamti čute!

15. 1. 2016; 12.23
Avtor: T.P.
profimedia-0201334477

V hotelski sobi vse kar kliče po seksu. foto: Profimedia

Gotovo ste se že kdaj ljubili v hotelski sobi in prav mogoče je, da ste si takrat rekli: »Uf, to je bilo pa boljše kot kadarkoli!«

Ja, vaše seksualno življenje izven domače spalnice je lahko precej bolj živahno.

V hotelu pozabite na vsakodnevno rutino in stres. foto: Profimedia

V naših možganih se med spolnimi odnosi v hotelski postelji dokazano dogajajo kemijske reakcije, kakršnih med seksom v domači spalnici ni,« trdi Ian Kerner, psihoterapevt in seksualni svetovalec. Kadar se par prepusti čarom seksa v hotelski sobi, doživi precej drugačno izkušnjo kot v svoji postelji. Novi prostor namreč spodbudi sproščanje dopamina v možganih, ki igra veliko vlogo pri spolnem vzburjenju.

»V hotelu se vsi avtomatično počutimo bolj senzualni in željni seksa.«

Hoteli so že na pogled seksi

Običajno so hoteli zasnovani tako, da ugodijo vsaki naši želji in potrebi, predvsem pa so luksuzni in senzualni. Imajo dobro osvetljavo, sveče, kvalitetno, mehko posteljnino, veliko posteljo in vse ostalo, kar zadovoljuje vseh naših pet čutov. Kerner pravi: »Dejansko obstaja ta psihološki trenutek, da po tistem, ko pridete v hotel, dobite občutek, da je končno napočil čas za razvajanje. V hotelu je nekaj luksuznega in razkošnega, zaradi česar se vsi avtomatično počutimo bolj senzualni in željni seksa.«

Brez težav pozabite na vsakdan

Že sam pogled na hotelsko sobo dela čudeže. foto: Profimedia

Da pride do spolnega vzburjenja, morajo biti zlasti pri ženskah izključeni deli možganov, povezani s stresom in tesnobo. Zato Kerner rad svetuje ljubezenskim parom, naj spremenijo svojo spalnico v ljubezensko gnezdo, kjer jih nič ne bo spominjalo na vsakdan.

Hotelsko razkošje je pravi afrodiziak. foto: Profimedia

Absolutni zmagovalci pri tem so ravno hoteli, ki so svojevrsten generični luksuz, zaradi katerega ljudje avtomatično izklopijo anksioznost. »Tam ni fotografij otrok, računov, ki jih morate plačati, knjig, ki jih morate prebrati; enostavno ste na brezčasnem kraju, kot da ste izstopili iz lastnega življenja. Ko se rešite stvari, ki vam povzročajo stres, se lažje vzburite,« pojasnjuje Kerner.

Začinite rutino in spravite znova v pogon vaše seksualno življenje.

Ni vam treba iti daleč

Čeprav običajno bivamo v hotelih takrat, ko smo na počitnicah ali poslovnem potovanju, ne moremo mimo dejstva, da nam sploh ni treba iti daleč, da bi izkoristili vse blagodejnosti hotela. Pomislite samo na to, koliko bi morali plačati profesionalno terapijo za pare! Gotovo bi vas prišla dražje, kot je najem hotelske sobe, ki bo v vašo zvezo na kar najbolj prijeten način znova vnesla ogenj strasti. Vidite, da ni bilo težko sprejeti odločitve.

prejšnji članek
Joj, spet me boli glava!
Zdravje
Joj, spet me boli glava!
naslednji članek
Hujšajte me spanjem!
Zdravje
Hujšajte me spanjem!