stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Razvajanje s partnerjem

21. 3. 2020; 04.00
Avtor: Njena.si
razvajanje
Razvajanje s partnerjem velja za najboljšo antistres terapijo. Ali ste vedeli, da lahko preko dotika kože ustarite enako, če ne celo boljšo komunikacijo s svojim partnerjem? Razvajanje pred spanjem lahko naredi čudeže vašemu razmerju, vam osebo, saj vpliva na zdravje telesa in duha.

Razvajanje sprošča oksitocin. Oksitocin velja za sestavino, ki zmanjšuje stres in pomaga ustvariti občutek povezanosti z drugimi. Znan je tudi kot lepilo ljubezni, saj pripomore k temu, da osebe v dolgotrajih razmerjih ostanejo zveste drug drugemu.

Razvajanje izboljša imunost. Poleg izločanja hormona oksitocina, tudi izboljša imunski odziv telesa. Občutki zadovoljstva, sigurnosti in ljubezni vplivajo na zdravje in pripomorejo k preprečevanju bolezni.

Razvajanje poglablja zvezo. Komunikacija je v razmerju zelo pomembna, prav tako kot dotiki in poljubi. Stres in hiter tempo življenja lahko preprečita crkljanje, ampak v tem primeru raje premislite, kako lepo je preživeti večer v objemu ljubljnene osebe.

Razvajanje zmanjšuje socialno aksioznost. Oksitocin stimuliraj ustvarjanje pozitivnih misli in ustvari bolj pozitiven pogled na svet, zaradi katerega ne boste tesnobni ob nastopu novih situacij, spoznavanju novih ljudi in odhodi iz hiše.

Povečuje občutek zadovoljstva. Pari, ki se crkljajo so ponavadi srečnejši in bolj zadovoljni s svojim odnosom.

prejšnji članek
Jure Godler obožuje gola telesa
Svet slavnih
Jure Godler obožuje gola telesa
naslednji članek
Meditacija v dnevni sobi
Zdravje
Meditacija v dnevni sobi