Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Podeljena Ravniharjeva plaketa za sistematično podpiranje ljubiteljske kulture

15. 5. 2018; 11.45
Avtor: Promocijsko gradivo
DSC_0468

Plaketo je podelila predsednica Zveze kulturnih društev Slovenije, Mija Aleš. foto: Janez Eržen

Ravniharjeva plaketa podeljena prvič za dolgoletno mecenstvo ljubiteljski kulturi – prejel jo je ustanovitelj in lastnik farmacevtske družbe Medis, Tone Strnad.

Zveza kulturnih društev Slovenije je ob odprtju Tedna ljubiteljske kulture prvič podelila priznanje za sistematično podpiranje ljubiteljske kulture. V okviru družbene odgovornosti Tone Strnad, sicer dolgoletni član Akademske folklorne skupine France Marolt, že vrsto let finančno podpira glasbene in plesne skupine, ki pomembno prispevajo k ohranjanju slovenskega kulturnega izročila. S tem potrjuje, da delovanje uspešnega podjetja seže tudi na področje umetnosti in univerzalnih vrednot.

Lastnik Medisa je Ravniharjevo plaketo sprejel s ponosom: "Verjamem, da je treba sredini, iz katere izhajamo, na različne načine vračati, saj smo se od nje veliko naučili. In kako naj vrnemo družbi bolje, kot da podpiramo našo skupno kulturo. Mislim, da je tovrstna plaketa dober model za promocijo donatorstva in sponzorstva, ki v Sloveniji ni tako redko. Vsaj do zdaj pa nisem zasledil, da bi bilo kaj posebej opaženo, in prepričan sem, da bo tako priznanje k donatorstvu vzpodbudilo še koga."

Člani Akademske folklorne skupine France Marolt s Tonetom Strnadom foto: Urban Modic

V sklopu družbene odgovornosti podjetje Medis že vrsto let podpira ženski in mešani pevski zbor Medis KUD Svoboda Črnuče, Akademsko folklorno skupino France Marolt, veteransko Folklorno skupino COF in ljudsko Pevsko skupino Cintare. Poleg tega na obsežnem seznamu spodbujanja kulture lahko zasledimo podporo talentirani baletki Tei Bajc, jazz plesalki Maji Sonc, nadarjeni mladi plesalki Lani Klemen iz društva Kazina, jazz vokalistki Nini Strnad, pianistki Ani Šinkovec, violistu Petru Ugrinu, pa tudi Rdečemu križu Slovenije in kulturnemu projektu Ženske. Sem sodi tudi darilo Medisa in družine Strnad mestu Ljubljana: bronasta skulptura Obrazi, ki je vgrajena v tlak Ključavničarske ulice v Ljubljani.

prejšnji članek
Tako sta uživala Ajda Smrekar in Sebastijan Cavazza
Svet slavnih
Tako sta uživala Ajda Smrekar in Sebastijan Cavazza
naslednji članek
Marta Zore išče nove pevske talente!
Svet slavnih
Marta Zore išče nove pevske talente!
#obraziavenija
obraziavenija