Dario Varga – Srečko Debevec Dobra karma

Pacient Debevc iz Naše male klinike je igralca ...

Sarah Pharis Svet24.si

Pošiljala njegove gole fotografije, nadeli so ji ...

tone-krkovic-pl1 Reporter.si

Brigadirju Tonetu Krkoviču sodila nečakinja ...

tovarna-rog, evikcija, varnostniki, izgred, 19.1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ščiti, palice in plinski ...

20201019-01032119 Necenzurirano

Uradno: država kupila neustrezne hitre teste

Jason Donovan Odkrito.si

Jason s Kylie še vedno ne govori

Fredi Miler Odkrito.si

Fredi Miler nesposoben za delo

Odkrijte svoje življenjsko poslanstvo
| K. S.

Odkrijte svoje življenjsko poslanstvo

Doseganje ciljev, Profimedia

Novo leto je kot naročeno za spremembe. Tokrat lahko med novoletne zaobljube vključite tudi cilj, da se ponovno najdete, odkrijete svoje življenjsko poslanstvo.

Vedno pogosteje se med ljudmi pojavlja vprašanje »kaj je moj namen v življenju? Zakaj sem tu?«, pri čemer pa se večina veliko raje obrača k spiritualistom, namesto da bi odgovor odkrili znotraj sebe. Enostavno je reči »tu sem, da pomagam« a potrebno je najti način, kako to narediti. Življenjski namen ni, da sedite in delate nič, temveč, da unovčite svoje sposobnosti. Če tudi vas pesti podobno vprašanje, si lahko v nadaljevanju preberete 6 vprašanj, ki vam bodo pri tem pomagala. So del procesa ponovnega odkrivanja samega sebe, katerega avtor je Tony Robbins, predavatelj in trener za delovno uspešnost ter osebno učinkovitost.

  1. Zakaj sem tu?

Pri tem se gre za vprašanje, ki temelji na odkrivanju tega, kar sami mislimo, da bi morali v življenju delati. Kako lahko torej služimo svetu, kaj lahko doprinesemo. Pri tem v obzir vzamemo tudi svoje kompetence, pretekle izkušnje in odkrijemo, v čem smo dobri.

  1. Kaj je moja strast?

Ko odkrijemo, kaj bi radi delali, je nujno najti tudi tisti del, ki v nas kreira strast. Uspešni ljudje se zavedajo, kaj dajejo in predvsem zakaj.

  1. Kateri viri so mi dosegljivi?

Ko ugotovite, kaj bi radi delali in predvsem zakaj, sledi proces iskanja stvari, orodij, metod in ljudi, ki vam pri doseganju tega lahko konkretno pomagajo.

  1. Kaj moram pri sebi spremeniti, da to dosežem?

Premislite, katere karakteristike morate spremeniti, katere morda dodati, da boste lahko tudi nase pogledali drugače. Katere vrline vam še manjkajo, katere strahove ali ideje morate predelati, dati na stran.

  1. Kako lahko moje vire uporabim

Ta korak je lahko narejen šele po odkritju svoje strasti, razloga, da se nečesa lotite. Šele ko imate to, lahko začnete razmišljati o stvareh in ljudeh, ki vam lahko pomagajo na poti uresničevanja ter tako pridete do točke, ko začnete tudi intenzivno razmišljati, kako vse te vire v resnici uporabiti.

  1. Kako lahko to izvedem?

Po vseh preteklih vprašanjih, vam preostane le še to, da si določite pot, način, da želeno dosežete. A ne pozabite, da je ključno prilagajanje na situacije, ne pa slepo sledenje striktni poti. Ko se odločite za način izvedbe, morate vseeno ohraniti vaše oči odprte, da vidite, kaj deluje in kaj ne. Če vidite, da nek način dela ne deluje več, ga spremenite, prilagodite.