Ana Tavčar Dobra karma

Ana Tavčar za neozdravljivo bolezen skrbi na ...

ajda sitar Svet24.si

FOTO: Slovenska influencerka pokazala dojenčico ...

pocivalsek maska bobo Reporter.si

Ministra Počivalška pičil sršen, zaradi hude ...

Jelko Kacin Svet24.si

Jelko Kacin: Če bi bilo včeraj opravljenih 3000 ...

18418X0073 Necenzurirano

Kam so izginili direktorji #kolumna

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Marjan Jakša Njena.si

Ljubezen po domače: Marjan v šov s posebnim ...

Zakaj sem v odnosih nenehno razočarana?
| K. S.

Zakaj sem v odnosih nenehno razočarana?

par, Profimedia

Če ste se na področju odnosov znašli v ciklu nenehnega ponavljanja vzorcev, kjer vedno potegnete ta kratko, je za to lahko kriv ravno vaš odnos do sebe.

Verjetno ste že slišali nasvete kot so »dokler ne boš imela rada sebe, te tudi drugi ne bodo«. Čeravno to morda zveni malce za lase privlečeno, v resnici še kako drži. A ni ravno lahko iz danes na jutri priti do točke, ko v resnici začutite ljubezen do sebe. Ni mar lažje ljubezen in srečo najti druge?

Poznate ljudi, ki se nenehno prestavljajo iz enega odnosa do drugega? Enostavno ne najdejo osebe, ki bi vibrirala v istih energijah, kot sami, imeli ista prepričanja. Nenehno najdejo svoja nasprotja, v odnosih trpijo, po razhodu pa še kako radi kažejo s prstom na vse druge, razen sebe. Pomislite sedaj, kako te osebe dojemajo sebe. V kolikor so to tesni prijatelji, vam je širša slika vsekakor jasna. Po večini so to ljudje, ki se velikokrat prepirajo, so ljubosumni, imajo nizko samopodobo, čutijo jezo, nastrojenost in venomer v drugih iščejo napake. V odnosih tako pridejo do točke, ko ljubezen sicer izpovedujejo, a redko jo tudi pokažejo.

V kolikor ste ta oseba kar vi sami, premislite, kako v samem bistvu dojemate sebe. Kaj mislite, da si zaslužite in kaj ne. Kaj je tisto, kar prikrivate ne le svetu, ampak tudi sebi.

»Ljudje, s katerimi smo v odnosih, so vedno naša ogledala, ki reflektirajo naša prepričanja, prav tako pa smo mi ogledala, ki reflektirajo njih.« Shakti Gawain

Smo del družbe in tudi družba kot taka ima določena pravila igre, katerim moramo slediti. Pričakovano je, da na eni točki enostavno imamo partnersko razmerje. A kaj nastane, ko začnemo hrepeneti le po nekem odnosu, ki bi odstranil našo osamljenost, namesto po osebi, ki bi nam bila enakovredna. Pridemo do odnosov, v katerih iščemo rešitev naših življenj. Pričakujemo, da bo partner tisti, ki nas bo osrečeval, nam dajal ljubezen, nam povedal, kdo smo. V resnici je tako, da mora partner skrbeti za svojo srečo … enako pa morate narediti sami. Vse je v vas, ne v drugih.

Kdor je vpleten v slabe odnose, ima po vsej verjetnosti slab odnos do sebe. Ni še uspel najti svoje prave identitete in tako pričakuje, da bo to namesto njega našel nekdo drug. Tako čaka, da mu drug pove, kdo je, kakšna so njegova prepričanja in nenazadnje katero masko mora tokrat nadeti.

A tudi slabi odnosi so po svoje pravi blagoslov, saj nam dajo možnost osebne rasti. Preko teh opazimo, kdo smo, saj so nenazadnje partnerji naša ogledala.

Da je odnos sploh lahko zdrav in uspešen, morata oba v resnici že iti čez fazo, ko sta se počutila nesamozavestne, ljubosumne, notranje ranjene. Predelovanje in razumevanje tega daje dobre temelje, na katerih se odnos lahko gradi.

Če ste v odnosu, ki vas bremeni, prenehajte kazati s prstom in se raje osredotočite nase. Vzemite si čas, da se resnično poglobite v svoje bistvo, meditirajte in preko časa pridite do uvida, kdo v resnici ste in zakaj ste vredni ljubezni. Soočite se z nizko samopodobo, jezo, strahovi, lenobo in drugim, kar vam onemogoča, da bi v odnosih lahko dosegli želeno. Začnite ljubiti svoje napake, se sprejemati točno takšne kot ste: nepopolne, a edinstvene.