reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako izbrati prave prijatelje?

25. 2. 2019; 07.30
Avtor: K.S.
profimedia-0295626683

Prijateljici foto: Profimedia

Ljudje smo družbena bitja in nihče v resnici ne želi biti popolnoma sam. A pomembno je, s kakšnimi ljudmi se obkrožamo, koga sprejmemo v krog prijateljev.

Vsi si tekom življenja izberemo nek krog ljudi, ki jih smatramo za svoje prijatelje. Med tem ko imajo lahko eni le enega ali dva tesna prijatelja, se lahko drugi bohotijo s širokim socialnim krogom. A morda bi se ravno slednji lahko vprašali, koliko med njimi je dejansko tistih pravih.

Kar 93,4 % vprašanih je v zadnji regijski raziskavi zatrdilo, da jim je v prijateljstvu bolj pomembna podpora, kot to da imajo nekoga, s katerim se lahko zabavajo.

Pomislite: če imate prijatelja, katerega prijateljstva ne bi priporočili vaši sestri, staršem ali nenazadnje vašim otrokom, zakaj bi ga sploh imeli vi? Lahko bi rekli »iz zvestobe«. A zvestoba mora na nečem temeljiti. Oseba si jo mora nenazadnje zaslužiti, ne pa da je logična posledica dolgoletnega poznanstva.

Veliko se jih sooča s prijatelji, ki namesto da bi jih spodbujali pri rasti, napredku, jih zaradi lastne nesposobnosti doseganja ciljev vlečejo nazaj. Ker sami nimajo svojih zvezd, teh ne privoščijo drugim. Lahko da imate dolgoletnega prijatelja, s katerim pa se idejno več ne najdeta. Težko je s takim ohraniti dober odnos, ki bi bil obema v korist.

Pri izbiri prijateljstva bodite tako pozorni na sledeče stvari:

  1. Imejte skupne vrednote
  2. Imejte podoben smisel za humor
  3. Naj bodo željni znanja
  4. Naj imajo podobne cilje in interese
  5. Naj bodo pozitivni in spodbudni
  6. Vedno vas morajo podpirati in vam svetovati
  7. V njih najdite svoj boost prijateljstva

Sploh v času izobraževanja se hitro razkrije, kdo so naši pravi prijatelji in kdo ne. Veliko ljudi se zamenja, le redki v resnici ostanejo. Pomembno je, da se obkrožite z osebami, od katerih se boste lahko tudi sami kaj naučili ter takšnimi, ki vam bodo za vzor. Nič ni narobe s tem, da postanete pri tem izbirčni. Pomembno je, da najdete tisto osebo, ki vas bo na vsakem koraku boostala in podpirala. Tako kot BFF s svojo boost energijo vsak dan skrbi zate in za videz tvoje kože od znotraj, saj se tvoje počutje odraža tudi na tvojem videzu, Minéral 89, ki vsebuje kar 89 % mineralizirane vode VICHY in naravno hialuronsko kislino, odlikuje pa ga tudi naravna in enostavna formula, vsakodnevno skrbi za potreben boost tvoje kože, saj jo z vsakim nanosom naredi bolj močno, polno in ji doda potreben sijaj.

Kako vas prijatelji lahko boostajo?
V anketi, ki so jo naredili na Hrvaškem, je večina vprašanih (54,2%) odgovorila, da jim svoj boost dajejo predvsem s tem, da lahko z njimi govorijo o vseh stvareh. 13,8 % jih pravi, da jim boost dajejo s tem, da jih razumejo in 10, 5 %, da s tem, da jim pomagajo takrat, ko je to najbolj pomembno.

prejšnji članek
Asli in Ferhat se poslavljata
Svet slavnih
Asli in Ferhat se poslavljata
naslednji članek
Veste, kaj se je ponoči dogajalo na oskarjih?
Svet slavnih
Veste, kaj se je ponoči dogajalo na oskarjih?