stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Te navade lahko škodujejo vajinemu odnosu

22. 2. 2019; 02.00
Avtor: K. S.
profimedia-0200527968

Z zmenki bo vajin odnos ostajal lep foto: Profimedia

Vsak odnos potrebuje delo, potrebuje pripadnost in seveda ljubezen. Če želite, da vaš odnos traja čim dlje, se izogibajte sledečim navadam.

Tokrat ne bomo govorili o aferah, prevarah, nasilju in nenehnem kritiziranju znotraj odnosov, saj predvidevamo, da vam je več kot jasno, da našteto vedno privede do padca odnosa in nasploh občutka žalosti. Dotaknili se bomo drugih navad, na katere morate biti tudi sami pozorni, če želite, da vajin odnos obstane.

  1. Naenkrat se nanj ne obračate več po podporo

Seveda, oba morata v odnosu biti zrela, samozadostna in individuuma. A to ne pomeni, da se nanj ne obrnete več po nasvete, po tolažbo, po podporo. Nenazadnje, saj je vaš partner. V kolikor ste to počeli poprej in se sedaj vedno obrnete le na prijatelje in druge, lahko v partnerju zbudite idejo, da mu ne zaupate, ne smatrate njegovih nasvetov kot pomoč. S tem vam ne pravim, da tekajte k njemu za vsako malenkost, a vseeno ne poskušajte po nepotrebnem vsega predelovati le sami pri sebi ali pri prijateljih. Kaj je lepšega kot ljubeč objem partnerja, ko ste na tleh ali pod stresom? Dajte mu priložnost, da vas čustveno podpira.

  1. Vsi vaši hobiji partnerja izključujejo

Med tem ko je celo priporočljivo, da imata vsak svoje hobije, ni dobro, da vsi partnerja izključujejo. Vedno mora biti ravnovesje. Imejte nekaj lastnih hobijev in kakšnega, ki je vajin skupni. Najslabše kar lahko naredite, je to, da imate samo en hobi, s katerim postanete obsedeni in ves prosti čas prilagajate temu. Vključite vanj tudi svojega partnerja, prav tako pa v primeru, da ima on takšnega, s katerim je pretirano okupiran, poskušajte kdaj tega prakticirati z njim. Če do sedaj nista imela skupnega interesa, bi bilo smiselno, da tega končno najdete.

  1. Predvidevate kaj si misli in kaj čuti

Po letih zveze kaj hitro pride do tega, da menimo, da vedno vemo, kaj si partner misli in na podlagi tega tudi delujemo. Ko oseba naredi napako, lahko mi to vidimo kot namerno dejanje, saj nam ni logično, ZAKAJ bi to naredil, če »ve«, kako se ob tem počutimo. Pa smo prepričani, da res ve? Lahko da sam na to gleda povsem drugače in posledično tudi drugače deluje – ponovno na podlagi lastnega vedenja in razumevanja zadev. Če vam tako neko dejanje pri njem ni všeč, namesto da skačete k zaključkom raje poskušajte razumeti njegov pogled na svet. Vprašajte ga. Pogovarjajta se. Edini, ki ve, kaj se dogaja znotraj njega, je on.

  1. Partnerja okrivite, da vas drži nazaj

Med najbolj tipičnimi stavki, so vedno »Jaz bi, a partner ne želi«. Ste kdaj rekli, da bi radi šli v neko restavracijo, a ker VESTE, da vašemu partnerju tamkajšnja hrana ni všeč, ne morete iti? Če niste točno tega, ste vsekakor kaj drugega. Vedno je najbolj enostavno druge okriviti za stvari, sploh ko se nečesa bojimo narediti. Slednje je tudi v povezavi s 3. točko, pri kateri sklepate, da veste vse, kaj si partner misli. Ne prelagajte krivde nanj, ampak si kdaj tudi priznajte, da ste sami preveč boječi, da bi naredili želeno. Ne uporabljajte ga kot izgovor. Že res, da morda česa resnično ne bi želel narediti, a s tem vas osebno nikakor ne drži nazaj. Saj pa niste nanj prilepljeni. Želite na morje, a partner ne? Torej, pojdite sami.

prejšnji članek
Ana Dolinar bo spet mamica
Svet slavnih
Ana Dolinar bo spet mamica
naslednji članek
Ne zatiskajte si oči: Medvrstniško nasilje prijavite policiji!
Zdravje
Ne zatiskajte si oči: Medvrstniško nasilje prijavite policiji!