nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

7 jasnih znakov izgorelosti

7. 10. 2023; 03.00
Avtor: K. S.
profimedia-0261116385

Izčrpana ženska foto: Profimedia

Ste se ujeli v rutini in vam iz dneva v dan manjka energije? Lahko da ste od vsega popolnoma izgoreli in bo potrebno narediti nekaj pavze, uvesti spremembe.

Delo, otroci, prijatelji, partnerji, družina, plačevanje računov, prevažanje otrok okoli, pospravljanje …. Ja, precej hitro pridemo do točke, ko je na naših ramenih preveč stvari, nam pa naenkrat manjka energije za delo na vsem. A eno je, če vam manjka motivacija, drugo pa če ste se tekom vsega tega časa preprosto pripeljali do izgorelosti.

V tempu pozabimo, da smo se morda le izmozgali. Pri tem ni vedno kriva la količina dela, ampak tudi slabi odnosi, sploh v kolektivu. Ta hitro spije še tisto malo energije, ki vam je ostala in tako pride do pomanjkanja zagona. Prav tako so krivci za to premalo spanja, nenehno sprejemanje novih nalog (na vse odgovorimo z DA) in tudi pomanjkanje socializiranja izven delovnega mesta. Da, druženje s pravimi prijatelji in družinskimi člani je lahko izjemno terapevtsko.

Kako torej vedeti, da se je to zgodilo tudi vam?

  1. Slabšanje kvalitete narejenega dela in pomanjkanje samozavesti
  2. Pesimizem
  3. Občutek neizpolnjenosti
  4. Slabšanje kvalitete spanca
  5. Vedno več odpora čutite do službe in drugih aktivnosti
  6. Večkrat čustveno izbruhnete
  7. Občutek nenehne utrujenosti

Če ste se tudi sami našli v omenjenih znakih, potem je vsekakor čas, da se z nastalim soočite in uvedete potrebne spremembe. Premisliti je tako treba, kaj je tisto, kar vam največkrat jemlje energijo in voljo ter hkrati katera področja vaših življenj ste zaradi tega postavili na stran. Definirajte, kaj vam manjka in svoje življenje transformirajte.

prejšnji članek
Naučite se poslušati!
Zdravje
Naučite se poslušati!
naslednji članek
10 zlatih pravil zvez
Zdravje
10 zlatih pravil zvez
#nasazenazenska
nasazenazenska