1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

4 načini kontroliranja ljubosumja
| K. S.

4 načini kontroliranja ljubosumja

Par, Pixabay

Ljubosumje se lahko precej hitro razvije in počasi a vztrajno ruši vajino povezavo, pripelje do konca zveze. Vzemite to pod kontrolo.

Precej hitro lahko pride do ljubosumja, sploh če partner v danem času ne da toliko pozornosti, kot jo želimo. Ko pride, jo je sila težko nadzirati, sploh če ni nekega pametnega oz. smiselnega razloga, da sploh nastane. Je res takoj z drugo, če se ne oglasi 1 uro? Popazite, da s svojim posesivnim delovanjem ne odženete ljubljene osebe.

Ljubosumje lahko imate pod kontrolo, če si le želite. Pri tem naj vam bodo v pomoč naslednje štiri strategije.

  1. Izrazite se

Če občutite v sebi jezo, nesigurnost in ljubosumje, je smiselno, da to tudi izrazite. Dlje kot boste držali v sebi, večje bodo posledice. Pri tem boste morali ostati kar se da mirni in ohranjati možnost, da vaša perspektiva ni pravilna. Bodite odprti za besede partnerja.

  1. Obvladujte stres

Stres in nervoza na splošno sta lahko sila velik faktor pri kreiranju ljubosumja in tako je še kako pomembno, da imate tega pod kontrolo. Telovadite, meditirajte, uživajte pravo in zdravo hrano ter iz življenja odstranite faktorje, ki vas spravljajo v slabo voljo.

  1.   Prosite za potrditev

To je lahko precej delikatna stvar. Nikar tega ne počnite nenehno, saj boste izpadli sila neodvisni, posesivni in nezaupljivi, kar pa bo na eni točki partnerju začelo precej najedati. Bodite iskreni, kaj čutite in predvsem zakaj, potem pa odprti za besede partnerja. Sprejmite slišano in nehajte premlevati dalje.

  1. Vprašajte se »Je ta zveza res prava zame?«

Če nenehno potrebujete potrditev s strani partnerja, da vas ne vara, da je vse v redu, potem je vsekakor smisel celotnega odnosa pod vprašajem. Tak odnos ni zdrav ne za vas in ne zanj. Včasih obstajajo dobri razlogi, da se počutite tako in takrat premislite, če je res vaša srčna želja, da ste v odnosu, ki vam daje le gorje. Ne ignorirajte svoje intuicije.