vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

pablo escobar Svet24.si

V hiši Pabla Escobarja našel razkrajajoče se ...

simona kustec Reporter.si

Premier Janez Janša z maskami terorizira ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Ukrepi usmerjeni zlasti v trg dela, to nov ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Delo od doma in pisarna v dnevni sobi?
| Brigita Potočki

Delo od doma in pisarna v dnevni sobi?

Med delom bodite s hrbtom obrnjeni stran od dogajanja., Pinterest

Delo od doma se sliši privlačno in marsikdo si želi, da bi lahko imel pisarno doma. A kaj, ko je za to potreben prostor. Po možnosti postavljen tako, da boste med delom imeli mir in da, po drugi strani, ne boste motili drugih v vaši bližini. Idealno bi bilo, da si domačo pisarno uredite v eni od praznih sob.

A če te nimate na voljo, na primer v trisobnem stanovanju, je ena od rešitev, da si pisarno uredite v dnevni sobi. Četudi je ta majhna, obstaja kar nekaj možnosti, kako si urediti lep in funkcionalen prostor na le nekaj kvadratnih metrih. Tu je nekaj nasvetov, kako začeti.

1. Poiščite prostor v stanovanju, čeprav majhen, ki ga najmanj potrebujete, in si tam postavite pisalno mizo. Na primer v kotu sobe, pod stopnicami ali pod oknom. 

2. Pisalna miza naj bo čim manjša, taka, ki bo imela dovolj prostora za računalnik in nekaj delovne površine. Več ne potrebujete.

3. Ko delate, to jasno povejte. Če ste si pisalno mizo postavili v dnevni sobi, si med delom nadenite slušalke, tako bodo vsi vedeli, da vas ne smejo motiti.

4. Na pisalni mizi imejte samo najnujnejše stvari. Če bo miza založena z nepomembnostmi, boste manj učinkoviti, poleg tega bo ves prostor videti neurejeno.

5. Poskrbite za primerno osvetljavo. Najprimernejši je prostor pod oknom, s hrbtom pa bodite obrnjeni tako, da vas dogajanje v prostoru (na primer prižgana televizija) ne bo motilo.