stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: maščevalni udarci so ponekje že napovedani

25. 11. 2019; 01.00
Avtor: Bern Jurečič, astrolog/Dobrakarma.si
horoskop_astrologija_zodiak

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Saturn in Pluton sta si vse bližje in za pravo gnečo v Kozorogu je vse pripravljeno – ta teden vstopi Venera, takoj na začetku naslednjega Jupiter, vmes pa bo med četrtkom in soboto čez območje tega zemeljskega znamenja potovala še Luna.

Vsi ti potniki bodo čez teden večinoma dobro povezani, recimo z Merkurjem in Neptunom, ki po eni strani dovažata mentalnost ter po drugi strani intuicijo, občutek. Merkur bo pri tem še nekoliko počasen, saj se je ravnokar odpravil naprej, tako da se lahko nadejamo kakih preglavic še vse do konca tedna, potem se bomo lahko pomirjeni odpravili novim izzivom naproti. Kljubovalni in uporniški princip bo še vedno prisoten, vendar ga bo počasi vse manj. Zato pa je toliko bolj mogoče, da prihajajo povratni in maščevalni udarci; v Hongkongu so že napovedani, drugod, kjer so potekali – ali še potekajo – upori, pa ne, a ni izključeno, da bomo brali nasilne in skrb vzbujajoče novice. V tednu, ko je vse nared, da bi nam lahko šlo res dobro!

Horoskop za torek, 25.8. foto: Profimedia

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 2°21 do 9°26 Strelca.

Merkur bo ta teden pridobival hitrost ter še razmeroma počasi prišel od 13°01 do 19°55 Škorpijona.

Venera bo v tem tednu prišla od 28°41 Strelca do 7°21 Kozoroga, v katerega bo vstopila 26. 11.

Mars bo prišel od 3°42 Škorpijona do 8°20 Strelca.

Jupiter bo prišel od 28°16 do 29°49 Strelca, kjer preživlja zadnje dni v tem ciklusu.

Saturn bo prišel od 17°23 do 18°04 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 3°32 do 3°18 Bika.

Neptun se bo v sredo povsem ustavil na poti (na 15°55 Rib) in se usmeril naprej, vendar premika ta teden še ne bo mogoče zaznati.  

Pluton se bo premaknil od 21°17 do 21°28 Kozoroga.

Luna bo 26. 11. prestopila v Strelca, 28. 11. v Kozoroga in 30. 11. v Vodnarja.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 25. 11., ob 16.45. 

OVEN

Z energičnostjo in učinkovitostjo ovni ta čas res ne bi smeli imeti težav; če vam bo uspelo stvari početi z nekaj manj napetosti, je lahko še dosti bolje kot zdaj. Te dni boste prejemali nasprotujoče si informacije in težko bo ločiti zrno od plevela, zato se ne odzovite prehitro na vsako, ki se bo izkazala za napačno. Dobro bi bilo ravnati malo bolj preudarno. Sicer pa bi vam morala ta teden zelo pomagati intuicija, po občutku boste kakšno nalogo rešili uspešneje kot pa s pomočjo analize. Za denar si boste prizadevali na vse kriplje, a bo težava v dilemi, kam vse odteka. Rojeni v prvi dekadi se izogibajte bankam in kreditom, za druge pa bo zadostovala običajna mera previdnosti v korakih.

BIK 

Venerin prehod v Kozoroga, v veliki meri vaše sorodno znamenje, bo za bike pomenil nekakšen lažji tek, »vrnitev v znane tokove« ali pa celo olajšanje, češ, ali bo že enkrat konec teh neznosnih napetosti? Ko tja naslednji teden prestopi še Jupiter, pa bodo vrata odprta že bolj na široko, tudi boljše informacije bodo začele prihajati, vi pa si boste meli roke. V partnerstvu se še utegnejo dogajati konfrontacije, tudi take čisto nepotrebne, a bo že konec tedna dosti bolje. Pri navezovanju ljubezenskih stikov boste uporabljali različne prijeme, od nežnega pritiska do dimne zavese, kaže pa, da boste pri tem zelo uspešni. Kar zadeva finance, bodite ta teden previdnejši kot sicer, »zaščita od zgoraj« se umika.

DVOJČKA

Tokratna Merkurjeva retrogradnost je bila pa res nekaj posebnega, že dolgo ga ni toliko biksal. Ta teden se bo njegov vpliv razgubil in se lahko mirneje ozirate naprej, kam vas vodi pot. Še posebno če ste se v zadnjih tednih pripravili na prihodnje korake, boste zdaj uspešni za vse nazaj. V partnerstvu, tako zasebnem kot poslovnem, je možen spor čisto brez podlage in smisla, in če se zadržite nekje do petka, ne da bi počilo, si boste naslednji teden čestitali. Zgodilo se bo tudi, da boste stvari videli jasno, a tega ne boste znali ali mogli razložiti drugim. Težava bo le, da marsičesa brez teh »drugih« ne boste mogli opraviti in bo dogovor nujen. Ob morebitnih zdravstvenih težavah pomislite še na drugo mnenje.

RAK 

Če ste vpeti v kak tim, vse kaže, da bo delo steklo odlično, tudi če zadnje čase ni kazalo na to. Podobno velja za partnerstva rakov, v katerih se bo pojavila velika volja, da bi se stare stvari končno umaknile z dnevnega reda in bi lahko zadihali brez strahu, »kdaj bo spet«. Če seveda niste morda vi tisti, ki venomer znova vlečete zadeve na plan ... V neki zadevi boste prepričani, da se vam bo vse izteklo po sreči, a bo tako, kot da so se bogovi obrnili proti vam. V drugi polovici tedna je glede tega videti olajšanje. V službi bo položaj dinamičen; enkrat vse frči po zraku, naslednji dan pa zatišje in potem spet bolj živo. Naročila od »zgornjih« ne bodo zanesljiva, ne delajte na prvo besedo, ampak raje malo počakajte, če se da.

LEV

Najprej Venera, naslednji teden pa še Jupiter bosta družno poskrbela, da se vse nabrano uredi in pospravi, in zdi se, da se bo zaloga nakopičenega v kratkem toliko zmanjšala, da ne boste več nemirni. Ker se tudi Mars umika iz odnosa z Uranom, boste v poslih in službi lahko naredili kak odločen korak ali pomik naprej, čas je tudi za kaj večjega in pomembnega. Vaša tokratna dilema je, da imate sicer jasno začrtano smer, a ob prvih potezah niti sami ne boste čisto prepričani, ali je prava. Od nekod bodo prišle nasprotujoče si informacije. Za tveganje niti čas niti vzdušje nista dobra, uberite raje varnejši korak. Neko prijateljstvo, od katerega ste si veliko obetali, se bo izkazalo za nezanesljivo.

DEVICA

Merkur le počasi pospešuje ter v kombinaciji z napetima Marsom in Uranom »skrbi« za nemir v odnosih in komunikaciji, za težave v prometu ali pa z računalniki. Ker pa vsi ti vplivi tudi izgubljajo moč, boste že proti koncu tedna spet »stari in pravi«, karkoli že to pomeni v posameznem primeru. Teden, ki se odpira pred vami, je kot naročen za številne majhne spremembe, korake naprej. Če boste k tem prisiljeni, se jih boste seveda lotili z nelagodjem, predvsem zato, ker verjetno ne bo dovolj informacij. V partnerstvu piha ugoden veter za mirno in dogovorno razčiščevanje stvari, ki so se nabrale v zadnjem času, a to počnite zunaj domače hiše, saj je ta prežeta z vsem, kar se je v njej dogajalo.

TEHTNICA 

Venera prestopa v Kozoroga ter prinaša pozitivno in toplo energijo v domače okolje in odnose. Ta čas so tudi drugi elementi v dobrih povezavah in se vaš dom res lahko spremeni v okolje, kjer se boste počutili sprejete in varne. Tudi če odnosi zadnje čase niso bili v redu, se zdaj ustvarjajo pogoji za razrešitev in pomiritev, še posebno po prihodu Jupitra v isto polje naslednji teden. Morda bodo v odnosih z okolico ali sosedi še prisotne napetosti in se ne boste mogli premakniti naprej, ker bo vedno znova kaj prišlo vmes. Predvsem bo težava v informacijah – preveč jih bo, preveč bodo nepovezane med seboj in povzročale bodo različne občutke; za tehtnico veliko preveč dela, preden se skodelici umirita …

ŠKORPIJON

Zelo napeti Mars se bo čez teden umaknil iz objema Urana in končno boste od njega dobili tako želeno prodornost in iniciativnost, pomoč pri težjih problemih ali nalogah, da bodo te izvedljive in vas ne bo strah neuspeha. Pri tem pazite na stopnjo agresivnosti, ki jo uporabljate. Danes pritiska že vsak, ki ima pet minut časa, uspehe pa se da dosegati tudi drugače. Množica je zadnje čase blizu revolta, kot že zelo dolgo ne, kar lahko vidimo že po nekajminutnem gledanju poročil iz sveta. V ljubezni se bodo stvari razvijale v lepo smer, v kakšnem primeru celo na robu pravljice. Lahko sicer kje kaj pride na plan, a se ne boste ustavljali pred tem.

STRELEC

Jupiter bo v vašem (in obenem »svojem«) znamenju samo še ta teden, zato bo morda kaj videti prelepo, ali pa da boste dosegli kak uspeh čisto zlahka, in boste seveda menili, da bi bilo odlično, če bi šlo tako še naprej ... Reči je treba, da se izplača dober veter izkoristiti v polni meri, če je le mogoče, saj bodo kmalu energije čisto drugačne. Ne slabše, temveč drugačne. Sicer pa velja, da če vam kaj ne bo šlo od rok, boste zelo hitro našli »krivca«, zelo dobro boste pojasnili, kaj je »naredil narobe«. S tem si novih prijateljev ne boste pridobili, morda samo tiste, ki jim ta oseba že prej ni bila všeč in vam bodo pritrjevali. V srčnih zadevah je videti nekaj idealiziranja ali pa se odnos ne bo razvijal v smer, ki bi jo radi vi, čeprav realnih težav ta čas tudi ni videti.

KOZOROG

Venerin vstop v vaše znamenje na vas ne bo imel blagodejnega vpliva čisto sam po sebi, bolj bo delovalo to, da prihaja v nekakšnem »paketu« z dobrim sodelovanjem trenutnih planetarnih energij, pa tudi z Jupitrovim približevanjem, najavo, da bo šlo navzgor ali pa vsaj lažje kot prej. Kozorogi po navadi stremite k temu, da vse zmorete in znate sami, tokrat vam bo ta lastnost rešila nekaj težavnih situacij. Z druge strani bo namreč veliko besedičenja in megle, rezultati pa bodo izostali, če ne boste stvari vzeli v svoje roke. V ljubezni se bo že poznal vratolomni odnos Urana in Marsa, a ker se slednji hitro umika s problematičnega območja, bo že v drugi polovici tedna mogoče lažje zadihati.

VODNAR 

Za vse tiste med vodnarji, ki zadnje čase tarnajo, da jim ne gre (kar je bil letos kar razširjen, skoraj globalen pojav), prihaja čas, ko se bo obrnilo naprej, na bolje. Seveda skrbi ne bodo kar prešle, tako rožnato pač ne bo, a vseeno bodo nekateri uspehi dali vedeti, da se lahko premaknete in poženete v tok ideje, ki so lep čas čakale. Čisto mogoče je, da boste ta teden potegnjeni v krog tistih, ki se dogovarjajo o pravi smeri. Vaše ideje bodo sprejete. Ne bo sicer potekalo čisto v skladu z vašimi zamislimi, a to je umetnost življenja: da se znamo dogovoriti in s tem prispevati k razvoju. Nekaj razkoraka med potjo navzgor in domačimi obveznostmi je sicer še vedno videti, vendar je bolj obvladljiv kot prej.

RIBI 

Ta teden Venera, takoj zatem pa še Jupiter, vaš vladar, prihajata v Kozoroga in lahko zaradi dobrih povezav rečemo, da se boste obrnili naprej in naredili nekaj lepih načrtov, morda uresničili kakšno dolgoletno željo, na splošno pa vsaj malo pozabili na vse tisto, kar vas pesti vsak dan. Če odštejemo finančno področje, kjer ravno ne cvetijo rožice in je treba biti še vedno previden in preudaren, vam ta teden ne prinaša hudega ali slabega. Zaželeni boste tako v družbi kot v krogu tistih, ki naj bi zadeve peljali naprej. Vaš optimizem razoroži marsikaterega skeptika, obupanemu pa vliva nove nade. Morda za svoj trud ne boste dobili prave potrditve, a naj vas to ne ustavi, saj tudi to še pride.

prejšnji članek
Manikira za več denarja, srečo in ljubezen
Moda&Lepota
Manikira za več denarja, srečo in ljubezen
naslednji članek
Mladostna Ula Furlan
Svet slavnih
Mladostna Ula Furlan