bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Manikira za več denarja, srečo in ljubezen

25. 11. 2019; 03.00
Avtor: Revija Liza/Maja
manikira, nohti, lah, lak-za-nohte

nohti foto: Profimedia

Si želite uspeha v poslu in sreče v ljubezni? Vse to lahko dobite, če si pravilno okrasite nohte. Tako vsaj obljublja feng šuj, starodavna kitajska filozofija, katere rdeča nit je ustvarjanje harmonije med ljudmi in njihovim okoljem.

Ni nujno, da si vse nohte pobarvate le z eno barvo, prav nasprotno se v feng šuju priporoča, da po enega ali dva nohta (običajno sredinec in prstanec) na vsaki roki odenete v drugo barvo oziroma ga okrasite z različnimi nalepkami, motivi in potiski. Zakaj ravno ta dva? Ker naj bi bila po prepričanju mojstrov feng šuja posebej pomembna. Prstanec naj bi bil povezan s Soncem, sredinec pa s planetom Saturnom. Ženski, ki nohtom na teh dveh prstih posveti večjo pozornost, to prinese moč obeh omenjenih nebesnih teles, zaradi česar bo v življenju uspešnejša, bolj občudovana in ljubljena. 

Osnova feng šuja je sistem petih elementov, ki so voda, ogenj, les, kovina in zemlja. foto: Pexels

Dodatne dekoracije in nohtne nalepke

Piko na i vsaki manikiri prinesejo tudi dekoracije (poslikave, nalepke, bleščice …), ki jih ne sme biti preveč, po feng šuju pa morajo biti tudi pravilno umeščene na točno določene prste.

·        Manikira za več denarja: če si želite več denarja, okrasite enega ali dva nohta, najbolje na desni roki, z monetarnimi elementi. To so lahko hieroglif bogastva, bankovci, kovanci, ikone valut ali hranilniki.

·        Manikira za več ljubezni: če hrepenite po več ljubezni in romantiki ali iščete osebo svojega življenja, poudarite z okraski tri nohte, in sicer sredinec na levi roki ter prstanec in mezinec na desni. V poštev pridejo vsi simboli ljubezni, srčki, amorjeve puščice in podobno.

·        Manikira za več sreče: Če si želite na splošno več sreče na vseh področjih, pa se pri manikiri osredotočite na palec ali prstanec desne roke. Zelo primeren je bel lak, od dekoracij pa bleščice, nalepke konjskih podkev, štiriperesne deteljice, krone ali hieroglif sreče.

Osnova feng šuja je sistem petih elementov, ki so voda, ogenj, les, kovina in zemlja.

Osnova feng šuja je sistem petih elementov, ki so voda, ogenj, les, kovina in zemlja. foto: Pexels

prejšnji članek
Rene: Nestrpnost ubija sanje drugačnih
Svet slavnih
Rene: Nestrpnost ubija sanje drugačnih
naslednji članek
Tedenski horoskop: maščevalni udarci so ponekje že napovedani
Horoskop
Tedenski horoskop: maščevalni udarci so ponekje že napovedani