stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Od srede naprej pa se bodo zavore sprostile

9. 3. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
polna luna

Polna luna foto: PS

To je ne najbolj obetaven začetek tedna s polno Luno in počasno obračajočim se Merkurjem. Če lahko, se izognite ponedeljkovim in torkovim sestankom ali dogovorom, saj ne bo večjega uspeha, niti smisla.

Od srede naprej pa se bodo zavore sprostile in začutili boste naval energije kot optimizem, ki bo vstopil v vaše življenje. Lahko boste sklenili nov, zelo ugoden dogovor, srečali dobre prijatelje, znance, možnosti so tudi za večja darila, ki vam bodo spremenila življenje. Sreča bo na strani pogumnih in kreativnih, zato poskrbite, da boste zraven.
Dobri barvi tedna: zelena in modra.

Oven 21. 3.–20. 4.

Bodite iskreni s sabo in si priznajte občutke, ki vas navdajajo ob spremembah v službi in odmaknjenosti partnerja od vas. Šele ko spregledate v sebi, se lahko kaj spremeni.
Malo vas bo zaneslo v komunikaciji in zaradi veselja ali alkohola boste morda povedali več, kot ste želeli. Delali se boste, kot da ni nič, a mnogi bodo slišali rečeno. Čisto brez moči boste, in če ste imeli kakršnekoli večje načrte, se lahko zgodi, da bo vse odpovedano. Takšni dnevi so, da jih je najbolje preživeti doma in lenariti.
Optimizem se vam bo začel vračati, še posebej na delovnem mestu ali v družbenokoristnem delu. Imeli boste ideje, kako priti do večjih uspehov prek institucij.
Nasvet tedna: preden obljubite karkoli ali se postavite v vlogo vodje, preverite, da so vam jasni vsi čustveni vidiki vseh, ki so povezani z vami. Sicer boste doživljali precej zmede, še posebej med ženskami.
Bik 21. 4.–20. 5.
Kdaj boste spoznali, da nimate prav? Razburjate se o stvareh, ki so že mimo. Preverite realnost in se tako obnašajte, doma in v službi. Povsod vas namreč že čudno gledajo. Celo vi ne zmorete rešiti vsega naenkrat, zato si naredite dober načrt za naprej. Ne pogajajte se, dokler vam ni čisto jasno, kaj želite doseči. Priložnosti lahko namreč odidejo. Srečni boste in navdušeni nad sabo, zato boste morda malo pretiravali z željo po pozornosti. Ponosni boste nase in na svoje uspehe. Pazite pa, da vam slava ne udari v glavo in ne izgubite zdrave perspektive, saj vas nekdo opazuje, kako sodelujete in komunicirate in bo to pomembno za prihodnost.
Nasvet tedna: Ne reagirajte prehitro, sploh pa ne na podlagi ranjenih čustev. Sicer si lahko sami naredite večjo škodo, kot bi vam jo lahko kdorkoli drug.


Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Tako, kot želite, da se drugi obnašajo do vas, se vi obnašajte do drugih. To velja za vsa področja in dobro je, da začnete prakticirati svoje odločitve iz preteklosti. Odlično počutje v najboljši možni družbi se vam obeta. Tako iskreni boste, da se vam bodo ljudje zaupali in v vas prebudili čisto novo raven pomoči oziroma sodelovanja. Dobra spoznanja in prave uvide boste imeli glede svojega življenja in ciljev, ki jih želite uresničiti še letos. Ideje oziroma rešitve se bodo pokazale in sprejmite jih. Čustveno se boste odprli določeni osebi, ki vas bo morda prosila za pomoč, potem pa se bo izkazalo, da je ona bolj pomagala vam. Odprite srce, nič ni narobe z ljubeznijo.
Nasvet tedna: Čeprav se vam bo zdelo, da ste sami proti vsem ostalim, vztrajajte. Spremenili boste svoj način čustvovanja, kar je prepogoj, da uspete v tem, kar ste si zadali.
Rak 21. 6.–22. 7.
Izogibajte se bolečim točkam, svoji notranji občutljivosti in se ne lotevajte nobenega pogovora, kjer se ne počutite popolnoma samozavestno, sproščeno in seksi. Vročekrvni boste in s številnimi sodelavci ali prijatelji se boste zapletli v prepire, ki pa bodo temeljili predvsem na vaših ranah iz preteklosti. Preskočite jih že, življenje je lahko bolj zabavno. Čustveno boste nihali med popolnim navdušenjem nad vsem, kar se dogaja, in med tem, da bi se romantično zaprli v svoj svet in sanjarili o življenju, pa ga pozabili živeti. Malo boste zmedeni, pretirano zgovorni in nič vam ne bo šlo dobro od rok. Ne trudite se, saj boste vse nadoknadili in naredili še več, kot je bilo treba.
Nasvet tedna: Skrbno premislite o svojih ukrepih in se ne odzovite na provokacije. Držite se dogovorov, da vam nihče ne bo mogel nič očitati, in to vam bo dalo večjo poslovno svobodo.
Lev 23. 7.–22. 8.
Prepolni boste občutkov in sarkazma. Morda boste prizadeli koga bližnjega, a vam bo vseeno, ker tudi drugi ne pazijo na vaša čustva. Sreča se vam že odpira drugje, zato se vam bo začelo muditi v realizaciji svojih ciljev in želja. Ljubezen vas bo prevzela tako potiho, da še opazili ne boste, kako spreminjate načrte in se prilagajate situacijam, da bi se bolj povezali v pravo smer in spremenili življenje. Najraje boste v tišini, saj boste imeli dovolj dela s svojimi čustvi in vsem, kar se vam trenutno spreminja. Težko se boste skoncentrirali na delo, a na srečo ne bo nihče izmed bližnjih opazil vaše odmaknjenosti.
Nasvet tedna: dokler vam okoliščine ne bodo jasne, ne delajte nič na daljši rok, saj obstaja možnost, da vas nekdo – starejša oseba – prav grdo izkoristi. Ne obupajte, samo ne dovolite, da karkoli delajo v vašem imenu.
Devica 23. 8.–22. 9.


Prijatelji, znanci vam bodo pokazali naklonjenost in zapletli se boste v prave dogodivščine, kar se vam bo zdelo nenavadno, saj ste se precej navadili rutine. Sprostite se.
Začelo se vam bo dozdevati, kje tičijo vaše težave, še posebej ko boste o tem spregovorili in se slišali, kako razlagate stvari izpred več let. Zgroženi boste nad sabo.
Vseeno boste odločno zahtevali nekaj zase in se popolnoma čustveno spremenili, dokler ne bodo ugodili vašim željam. To bo malo presenetilo vaše bližnje, ki niso navajeni takšnega obnašanja. Ljubezenske iskrice bodo lahko preskočile, še posebej pri samskih devicah. Odprti boste za spremembe na čustvenem področju, zato bodo povabila na kavo deževala.
Nasvet tedna: Ne razlagajte vsem novih idej ali spoznanj, saj so povezana z vašimi osebnimi in intimnimi spremembami. Njihova vrednost se lahko kar hitro izgubi, spremeni in zlorabi. Pomembno je, da ste vi spoznali svojo šibko točko.
Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Hodili boste dva metra nad zemljo zaradi odličnega počutja in odprtega srca za ljubezen. Za to bo morda kriva simpatija ali pa preprosto zaljubljenost v življenje.
Odlično se boste počutili v svoji koži, in če ne bo nujno, ne boste vstopali v nikakršne pogovore, še posebej ne o stvareh, ki vas utrudijo. Ponosni boste nase, ker vam bo to uspevalo. Jasno boste pokazali, komu je namenjeno vaše srce, pri tem pa ne boste kazali nobenih znakov, da se vam kamorkoli mudi, kar bo sprostilo vse okoli vas. Želeli boste delovno učinkovitost, a vam bodo čustva in radost do življenja motili jasen tok misli. Raztreseni boste komajda postorili nujne stvari. Naredite si urnik dela.
Nasvet tedna: Počakajte, da drugi peljejo igro, vi samo sodelujte ali še to ne, počivajte. Skozi čustva ne boste prišli do sprememb, prav tako ne do idej, ki potrebujejo vašo močno sodelovanje. Ne zmorete več vsega, kar ste si zadali.
Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Čustva vam ne bodo dala miru, dokler ne uredite neke zadeve. Samo pogovorite se iskreno in izrazite svoje želje in načrte. Ne bodite užaljeni, če se vsi ne bodo strinjali z vami. A dovolj boste imeli čakanja in cincanja, jasno poste pokazali svoje interese in zahtevali spremembe ali pa prekinitev nečesa, kar vas obremenjuje. Nestrpno boste čakali, da ljudje okoli vas spoznajo, da imate prav. Pri tem ne boste izbirali načina, da jim to dopoveste. Morda se bodo nekateri zaradi tega odmaknili od vas. Precej dela ste si nakopali na glavo in premalo ljudi razume, kaj želite narediti. Ne zalagajte svojega denarja v projekte, ne glede na to, kako mamljivi se vam zdijo izidi.


Nasvet tedna: Potrebujete ekipo, če želite vse ideje realizirati in pri tem še nekako ohraniti svoje zdravje in stabilno psihično počutje. Vi samo producirajte ideje, drugi pa jih naj izpeljejo po vaših navodilih. Niste več najboljši vodja, zato se malo distancirajte.
Strelec 23. 11.–21. 12.
Nihali boste med užaljenostjo in željo, da nadaljujete začeto, a ne bo se tako hitro končalo, zato se o ničemer ne odločajte. Ne bodite preveč pametni, temveč prisluhnite idejam drugih. Počasi se vam bo pokazalo, v katerem grmu tiči zajec, in čeprav boste vedeli, da ste deloma krivi sami, tega nikakor ne boste priznali. To bo izzvalo večje prepire doma. Vse drznejši boste v svojih zahtevah, pa tudi v čutenju drugih ljudi. Popolnoma jasno vam bo, kaj se dogaja, a ne boste želeli ustaviti dogajanja, kot da ste malo nagnjeni k trpinčenju sebe. Pazite, da ne popijete preveč energijskih napitkov ali kave, še posebej tisti, ki imate težave z visokim pritiskom. Izogibajte se rdeče barve.
Nasvet tedna: Malo boste stisnjeni v kot, zato bodite potrpežljivi, da se jasno pokaže, kje so potrebne spremembe in kje vam gre prav dobro. Ne izmikajte se iskrenosti in jasnosti, saj boste šele skozi pogovore lahko spoznali svoje šibke točke.
Kozorog 22. 12.–20. 1.
Delo, sestanki in vse, o čemer se boste dogovorili, bo odlično vplivalo na vašo prihodnost. Polni boste kreativnih idej in začuda ne boste imeli ovir v komunikaciji. Potrebovali boste počitek in se kar odmaknili od vsega, kar se bo dogajalo. Ne glede na dogovore se ne boste prikazali, kar bo pustilo grenak priokus v vaših odnosih. Vmes boste doživeli popoln mir, kot da je cel svet pozabil na vas in da imate časa za vse dovolj. To bo zanimiva izkušnja, ki vam bo odprla nove poglede na prihodnost in sodelovanje. Počasi sprejemate novo stanje in sproščenost, ki se pojavlja v vas. Vse več energije imate in polni boste dobrih in kreativnih idej, ki si jih zapisujte za v bodoče.
Nasvet tedna: Še malo in lažje boste zadihali. Zato se zdaj ne vmešavajte v čustvene zaplete ljudi, ki so v vaši bližini, saj ni potrebe, da ste vi razsodnik. Radi imajo dramo, ki pa vas močno utrudi. Zato sledite samo svojim idealom, saj so dovolj visoko.
Vodnar 21. 1.–18. 2.
Dovolj imate mlačnosti in čakanja, da se drugi odločijo, kaj bi radi. Želite živeti in ni vam težko delati, karkoli si zadate, samo da vas drugi ne ovirajo pri tem. Poiščite zaveznike. Nemirni boste in želeli boste urediti vse naenkrat, pa čeprav niti ne veste, kakšen bi bil vrstni red in kaj je nujno. Priganjali boste sodelavce, prijatelje, ki vas bodo debelo gledali. Po najkrajši poti boste želeli zaključiti opravila, a se boste precej bolj zapletli v dogajanje, kot ste načrtovali. Zaradi čustvenosti ne boste mogli kar odstopiti. Za nalogo si boste zadali, da uredite čustva in svoje osebno življenje, kar pa ne bo tako preprosto, kot pričakujete, saj ni vse odvisno od vas.
Nasvet tedna: Samo delo vas reši, vse ostalo boste skozi napačna čustva ali iz sentimentalne preteklosti popolnoma napačno ocenili in na to reagirali. Priznajte si, da niste v najboljši koži, da bi lahko čisto zaupali svoji intuiciji, ki vas pelje na stranpota.


Ribi 19. 2.–20. 3.
Globoka čustva vas bodo povezala z neko osebo. Počutili se boste več desetletij mlajši in energije boste imeli za vse dogodivščine. Volja se vam bo tako povrnila in mnogo bolje se boste počutili pri vseh stvareh, ki jih boste počeli zase. Načrti se bodo dobro odvijali, zato si boste morda privoščili več zabave. Ljubezen bo zakurila vse vaše energije in vso domišljijo. Ne glede na hladnokrvnost, ki jo kažete navzven, se vam navznoter dogajajo pravi mali potresi. Želeli si boste, da vas opazijo oziroma da vaše delo in pojava ter celotno življenje postane vidnejše. Dovolj imate skrivanja v senci in povprečnosti, v katero nikakor ne spadate. Stopite korak naprej in zadihajte.
Nasvet tedna: Če zmorete, se osredotočite le nase. Sicer se lahko zgodi, da boste najboljše energije razmetavali za nepomembnosti navzven in opeharili predvsem sebe za zanimivo nadgradnjo svojega življenja. 

prejšnji članek
Ženske, ne pozabite na mučenike!
Zdravje
Ženske, ne pozabite na mučenike!
naslednji članek
Hachiko: Obletnica smrti najbolj zvestega psa
Svet slavnih
Hachiko: Obletnica smrti najbolj zvestega psa