stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Ne zavrzite opore in nasvetov starejših ljudi

27. 4. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobra karma
merkur

merkur foto: dreamstime

Tokrat boste uspešnejši, saj vam energija ne bo uhajala in boste dosegli več, kot če boste le z mislimi pri stvari.

Merkur prehaja v znamenje bika, zato se boste veliko uspešneje pogovarjali o konkretnih zadevah, lahko pa boste preveč trmarili pri svojem in zaradi nesodelovanja izgubili oporo določenih ljudi. Razmislite v tem tednu o svojih motivih, ki vas vodijo skozi življenje, in možnosti so, da najdete tisto smer, ki vas bo osrečila. Ne zavrzite opore in nasvetov starejših ljudi, ki vam lahko odprejo dobre poti in pripomorejo pri vašem uspehu. Prvomajski prazniki vsekakor ne bodo dolgočasni, dovolite si, da vas povedejo v novo dimenzijo, v nov, bolj dinamičen način življenja.

Dobri barvi tedna: temno zelena in svetlo roza

Bik foto: pixabay

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ***
Življenjska energija in boljši imunski sistem se vam obeta, če boste dovolili, da ljubezen in strast prideta v vaše življenje. Ne oklevajte, uredite se ter preglejte svojo garderobo. Prihaja čas sprememb in počutje je močno povezano z vašim videzom.
Ljubezen: *****
Posvetite se odnosom, pri katerih imate lahko največje uspehe. Samski ovni se odprite komunikaciji, prek tega boste najhitreje spoznali svojo sorodno dušo, ki vam bo pomagala odkriti lepote življenja. Vsi pa imate možnost izboljšanja vseh odnosov.
Posel: **
Uredite kaos preteklosti in si postavite korake za prihodnost. Ne glede na trenutno stanje vztrajajte. Pri tem vas bo pozitiven odnos popeljal iz težavnega obdobja. Ne pozabite pa, da ne bodo dovolj besede, da bo potrebna akcija.
Nasvet tedna:

Sreča vam bo naklonjena, zato se ne zapirajte vase, temveč začutite, kam vas vodijo ideje, in komunicirajte. Iskrenost v besedah in čustvih vam bo pomagala preiti iz zaspanih energij preteklosti.


Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
To je zelo pomembno obdobje za vas. Nujno je, da pazite na svoje živce ter na psihično in fizično počutje. Prvi maj bo pokazatelj vašega skupnega stanja in prav od teh dni je odvisno, kako si boste odprli življenje v prihodnosti.
Ljubezen: **
Ne zanemarite ljubezni, strasti in odnosa, ki veliko obeta za prihodnost. Skozi dotike in sproščenost se bo odpirala nova pot spoznavanja sebe in dobrega življenja.
Posel: *****
Odlične ideje ter hitro reagiranje na vse dobre priložnosti, pa tudi na težave, ki se lahko pojavljajo, vam bodo dale prednost pred vsemi drugimi v vašem poslu.
Nasvet tedna:

Na preizkušnji bo vaša komunikacija in strpno vedenje, zato vedite, da je pomembno, da pridete do pravih idej in rešitev, ker bodo težave sicer prešle vse meje rešitve. Če pa se lotite konstruktivnega pogovarjanja in sočutnega vedenja, pa lahko v tem obdobju dobite prav vse.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.


Počutje: ***
Malo nenavadno se boste počutili. Dva dni, 30. 4. in 1. 5., bodite zbrani in pazljivi. Zaradi srečanja vašega vladarja Merkurja z Uranom se vam lahko dogajajo malo nenavadne stvari, bodite pazljivi z elektriko in pri vožnjah z avtomobilom.  Morda boste notranje nemirni, občutljivi in nepredvidljivi.
Ljubezen: ****
Ne boste več verjeli na besede in starim obljubam bližnjih. Opustili boste čustvena pričakovanja, saj boste spoznali, da vas to samo izčrpava. To vas bo odprlo za dobre in boljše odnose, ki se lahko začnejo kazati že v tem tednu.
Posel: ****
Odlično obdobje prihaja, saj vaš vladar Merkur prehaja v znamenje bika. To vam bo dalo pozitivno in konkretno razmišljanje glede svojega življenja in napredovanja v smeri, ki si jo želite iz srca.
Nasvet tedna:
Sprejmite lastno intuicijo in sledite notranjemu glasu ter svojim globokim in srčnim željam po spremembi. Morda boste dobili dobre ideje ali ponudbe za prihodnost, ki si jo želite.


Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Začetek tedna boste preživeli v urejanju doma in vzpostavljanju novih odnosov ali dejavnosti. To vam bo dalo dodatne volje in vizija za prihodnost se vam bo jasno odpirala.. Prehod v maj bo za vas odličen, začeli pa boste krepko delati na tem, da se čim prej uresničijo določene stvari, ki vam pomenijo največ.
Ljubezen: ****
Dovolj boste imeli vsega in želeli boste samo mir doma, a sočasno ne boste spustili niti, s katerimi se držite. Pazili boste, s kom se družite, in izvedli boste kar nekaj globljih osebnih sprememb.
Posel: ****
Tudi finančno si želite stabilizirati situacijo, kar vam bo še nekaj časa največji izziv. Ne obremenjujte se toliko s stroški, iščite dobre priložnosti, da se okrepite s prilivi, saj se vam bo življenje odpiralo v to smer.
Nasvet tedna:
Sreča vam bo naklonjena, sprejmite jo s celotnim paketom.
Tako da najdite način, da imate vse, kar si želite.
Materialno stanje vas bo bremenilo in iskali boste poti  iz te ujetosti, saj bi si želeli realizirati dom, o katerem sanjate. Sreča vam bo naklonjena, a morali jo boste sprejeti.


Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:***
Ne morete več računati na pomoč iz okolja. Čas je, da se pokažete v celoti in zberete pogum, da si odprete jasno pot življenja v smer, ki si jo resnično želite.
Ljubezen: ***
Čustveno boste nihali v skrbeh za ljubljeno osebo in sočasno videli, da je najbolje, če se sami stabilizirate, da ste lahko opora tistim, ki jih imate radi. Morda boste spoznali nekatere svoje čustvene zmote v odnosih, kjer ne boste dobili potrditve, truda, niti naklonjenosti bližnjih oseb. Vse bolj si želite bližine in skupnega miru, ki pa nekako še ne bo prišel.
Posel: *****
Z vsem srcem se boste predali poslovni nalogi, ki vam bo okrepila dobro pot do materialnih dobrin. To bo ugodno vplivalo tudi na vaš dom, ni pa nujno, da se bodo vaši domači s tem strinjali.
Nasvet tedna:
Ne čakajte več, da se bodo okoliščine spremenile. Ljubezen bi naj namreč podprla vaš poslovni trud, in ne obratno. Najdite več časa za ljubezen in druženje v pozitivnih čustvih ter ohranite odprto srce, pa tudi oči.


Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje:**
Notranji nemir se bo krepil, zato je koristno, da se usmerite v fizično gibanje ali umirjanje, saj se vam lahko sicer to pozna na slabšem fizičnem počutju.
Ljubezen: ***
Razpeti boste med različnimi odnosi in ne bo časa za premislek. Zato boste morda s prehitrimi odločitvami prizadeli osebo, ki vas ima rada. Dobro je, da ste povezani s srcem in delujete iz vizije, kaj si želite v prihodnosti, ne samo iz danega trenutka. Morda vas bo zadnji aprilski dan močno ujezil in se boste odmaknili od vseh, da si ustvarite notranji mir ali novo pot.
Posel: ***
Želeli si boste konkretnih rezultatov in razpeti boste med odnosi, ki vam to omogočajo in med tistimi, pri katerih čakate na spremembe, in lahko skupaj kaj dobrega naredite.
Nasvet tedna:
30. 4. in 1. 5. bodite previdni, če boste karkoli počeli z elektriko ali avtomobilom. Tudi sicer ohranjajte zbranost in trenirajte notranji mir, saj boste čisto preveč odzivni na vse, kar se bo dogajalo v okolici.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje:****
Spremembe tega tedna vas lahko pozitivno vodijo v opustitev starih bremen ter notranjo in zunanjo psihofizično prenovo. Pomembno je, da sodelujete predvsem s sabo in da usmerite svoj trud in veščine na sprejemanje in ohranjanje fokusa na svoje lastno dobro življenje.
Ljubezen: ***
Optimistični boste, čeprav ljubezen ne bo ravno cvetela v vaših odnosih. Prav tako ne bo prepirov in težav, kar je za vas že zelo dobro. To je obdobje za ljubezen do sebe, da prestopite magičen prag skrbi za druge in se v popolnosti posvetite sebi.
Posel: ***
Koristno je, da opazujete podporo okolice, vendar je zdaj odvisno od vas, da popolnoma spremenite pričakovanja o življenju, načinu svojega poslovanja ali dela in s tem tudi svoj način življenja.
Nasvet tedna:
Zavedajte se, da ste rojeni pod srečno zvezdo. Če si ne boste vsak dan znova premislili, se bodo stvari končno uredile, in lahko boste zaživeli tisto srečo, ki ste jo načrtovali že pred leti. Uspelo vam bo.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje:**
V tem tednu bo potrebna čustvena stabilnost, saj boste precej nihali med starimi zamerami in zunanjimi pritiski, ki jih bodo določeni ljudje vršili nad vami. Koristno je, da razmislite, kaj si resnično želite v sebi, ne da upoštevate poslovne in druge vplive.
Ljubezen: *
Karmične, stare prepreke v ljubezni bodo v tem tednu vidnejše. Morda boste spoznali, v čem ste delali napake in zakaj se odnosi niso izpeljali tako, kot ste pričakovali. Odkrijte najgloblje rane in strahove srca ter dovolite, da vam jih bližnji pozdravijo.
Posel:***
Razmišljali boste, ali ste se preveč enostransko usmerili v poslovnih odnosih in se odmaknili od tistih, ki so vam v preteklosti pomagali aktivirati kreativnost in je bila obojestransko sodelovanje.
Nasvet tedna:
S prijatelji boste prišli do odličnih idej, ki vas bodo aktivirale v spremembe in slej ko prej jih boste morali izpeljati. Intenzivnost, ki je del vas, usmerite vase, v svoje doživljanje življenja in svoj lasten preboj. Tako se vam bo življenje harmoniziralo.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje:***
Prve dni vas bodo pretresale nenavadne ideje ali novice, ki bodo močno vplivale na vaše življenje in zaradi tega se ne boste mogli umiriti ali ponoči dobro spati. Poskrbite za svoje telo in živčevje. Pijte dovolj tekočine in jejte več zelenjave in sadja za razstrupljanje telesa.
Ljubezen: **
Želeli si boste pobega od realnosti, srečanja s prijatelji in preproste človeške zabave. Manj boste iskali potrditve v partnerstvu, saj boste bolj želeli notranji mir, da sprejmete določne odločitve in spoznanja, kaj zares želite od življenja.
Posel: ****
Možno je, da se bodo na hitro prekinila določena sodelovanja, kar pa vam bo dolgoročno koristilo, saj se boste lahko posvetili stvarem, ki so za vas pomembnejše.
Nasvet tedna:
Najdite skupno družinsko rešitev za skupno materialno stanje in določite prave skupne korake za naprej. Ideje, ki bodo pritegnile bližnje, bodo zaživele, tako da sočasno zaupajte instinktu, skupnemu trudu in dobri reakciji okolja.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje:***
Bodite pozorni na stara čustva in misli. Napake preteklosti se vam bodo v tem tednu jasno pokazale in imeli boste veliko možnost osvoboditve.
Ljubezen: **
Čas je optimalen, da na novo določite svoje vrednote, način sprejemanja življenja in delovanja predvsem v odnosih. Pogovori o preteklosti vas bodo izčrpavali, zato jih ne začenjajte. Prav tako ne »vrtajte« v čustva drugih, ker zdaj ni čas, da ste razumevajoči z drugimi, temveč da na novo postavite sebe.
Posel: ***
Poslovni znanci bodo imeli načrte za vas, ne bodo pa sprejeli, da vam ni več za takšno sodelovanje. Zato vam bodo morda poskušali škodovati, kar zatrite v sami kali. Odpirajo se vam dobre priložnosti, da zaživite svoje poslovno življenje kreativno in uspešno, zato sledite samo sebi.
Nasvet tedna:
Ne zapirajte se v svoj obrambni razum, temveč prisluhnite temu, kar vam imajo bližnji povedati, četudi se mogoče ne strinjate z njimi. Ne pretiravajte v nobeno smer, opazujte in dovolite, da se vse pokaže.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Pester teden se obeta, imeli boste dovolj čakanja in nepravilnih informacij. Jasno vam bo, kaj se dogaja, in usmerili se boste v svoje življenje na polno, da se odmaknete od vsega, kar vas bremeni zavoljo lenobe in slabih energij drugih.
Ljubezen: ***
Imeli boste željo po druženju v ljubezni, a preprosto ne bo pravega časa. To vas bo malo jezilo, saj ne vidite razloga, zakaj se vse tako zapleta. Sočasno pa ne vidite, da so zdaj druga področja pomembna prav zato, da boste na dolgoročno lahko uresničili največjo ljubezen življenja.
Posel: *****
Dobre ideje za odličen poslovni uspeh vam bo uspelouresničiti s hitrimi in predvsem novimi ljudmi, s katerimi ste na isti valovni dolžini. Zato se usmerite v skupne aktivnosti, saj vam v tem obdobju skupina daje moč, vi pa drugim občutek za premikanje, vodstvo in smisel vsega skupaj.
Nasvet tedna:
Obilo uspeha boste poželi, a kljub temu potrebujete čas zase, ne glede na vse, kar drugi govorijo in želijo od vas.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: *****
Ljubeči boste do sebe in do sveta. Način življenja vam bo postal pomemben. Zato se boste na polno aktivirali za prenovo doma pa tudi telesa, vse pa bo peljalo predvsem v spremembo duha in filozofije lastnega življenja. Vse boste želeli čisto konkretno realizirati, tudi s prenovo garderobe in obnove prijateljstev.
Ljubezen: ****
Zaljubljeni boste v življenje samo ali simpatije, ki bodo nosile predvsem vaše sanjske kvalitete. Vam pa bo to pomagalo pri lastnem razcvetu.
Posel: ***
Sprostitev in umetnost vam bo okrepila smisel lastnega življenja in lahko si boste začeli predstavljati spremembe tako v karieri kot v življenju na splošno. Morda vam bo pri novih poslovnih korakih pomagala ženska, ki že dlje časa vidi vaše talente in delavnost.
Nasvet tedna:
Začenja se resnično bogato obdobje, ko boste lahko pozabili na stare težave. Ne boste več sledili tistim, ki vidijo samo probleme in jih krepijo skozi pogovore, temveč se boste odmaknili v svojo kreativnost. 

prejšnji članek
Vrtičkarji, bodite pozorni na rastlinske bolezni in škodljivce
Zdravje
Vrtičkarji, bodite pozorni na rastlinske bolezni in škodljivce
naslednji članek
Nika Zorjan v kopalkah poplesava v bazenu
Svet slavnih
Nika Zorjan v kopalkah poplesava v bazenu