Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Od danes denarna pomoč tudi za izredne študente

4. 5. 2020; 04.40
Avtor: STA / V.M.
Denar, evri

Evri foto: Shutterstock

Od danes lahko tudi izredni študenti zaprosijo za 150 evrov solidarnostnega dodatka.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes na strani eUprave objavilo obrazec za oddajo vloge za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov za izredne študente, ki se izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih in imajo stalno prebivališče v Sloveniji.

Potem ko je ministrstvo v izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom v višini 150 evrov odposlalo 45.250 vlog v skupnem znesku 6.787.500 evrov, je s 1. majem že stopila v veljavo novela zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, so zapisali v sporočilu za javnost na ministrstvu.

Z uveljavitvijo tega zakona se je namreč spremenil 58. člen, ki določa, da se enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov do 1. junija izplača vsem študentom, tako rednim kot izrednim, s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se v tem študijskem letu izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v državi in na dan 13. marca niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Pri dodelitvi dodatka bo ministrstvo na podlagi enotne matične številne študenta preverilo podatke iz vloge v uradnih evidencah. Če bodo podatki pravilni, bodo izredni študenti nakazila prejeli na transakcijski račun, naveden v oddani vlogi.

prejšnji članek
Kdo je prejel nagrado Hansa Christiana Andersena?
Svet slavnih
Kdo je prejel nagrado Hansa Christiana Andersena?
naslednji članek
Tedenski horoskop: nikar ne žalujte za tem, kar se zdaj poslavlja
Horoskop
Tedenski horoskop: nikar ne žalujte za tem, kar se zdaj poslavlja