stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: večje težave, ki jih ne boste mogli kar tako rešiti.

27. 9. 2021; 02.43
Avtor: Andreja Novak
horoskop

foto: Profimedia

Od ponedeljka gre Merkur retrogradno, kar vam bo dalo možnosti notranjih umiritev ter prepoznavanja napak, ki se zgodijo v mislih ali besedah.

Ob družinskih pogovorih bodite pozorni, kaj želi kdo dejansko povedati, in manj na izrečene besede, sicer bodo težave. Konec tedna poskrbite, da si vsaj malo skrajšate lase, saj se s tem najbolje rešite starih negativnih misli.

Slovenski pregovor: Če o Mihaelu (29. 9.) sneg naletuje, dolga se zima obljubuje.

Striženje foto: Dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: **
Vodila vas bo močna volja, a sledite pozitivnim čustvom, saj vas jeza ali trma ne bosta peljali v pravo smer. Vse bolj napeto ozračje bo povzročalo, da boste zelo odzivni na vse provokacije. Pazite nase in se raje usmerite v mirnejše vode.
Ljubezen/odnosi: ****
Strast vas bo aktivirala v popolnoma drugo smer, kot ste načrtovali. Ne boste se mogli zbrati, dokler si ne boste zagotovili srečanja s simpatijo ali partnerjem brez zunanjih vplivov. Ne krpajte, odnos postavite na novo.
Posel/denar: **
Skrivali boste svoje talente, saj se vam bo zdelo, da vas nihče ne ceni dovolj in je vse, kar želijo, skopirati vaše ideje in vas pustiti na cedilu. Seveda bodo vaši občutki pretirani, saj lahko samo vi izpeljete nekatere ideje. Ne cincajte, raje se izpostavite.
Nasvet tedna:
Obdobje retrogradnega Merkurja vam bo prineslo obilico dokazovanja, pa tudi večji vpliv navzven, za katerega pa vprašanje, ali ga boste znali sprejeti. Ne tekmujte, samo pokažite svoje interese, ne da bi se umaknili. Vztrajnost bo tokrat bogato nagrajena.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Ponosni boste nase in to jasno kazali vsepovsod. Čustveno boste odzivni, a morda preveč nemirni, da bi se dobro počutili. Uporabite odlično podporo zvezd za stvari, ki so vam pomembne, in se ne obremenjujte s svojim videzom.
Ljubezen/odnosi: ***
Žal vam bo za preteklostjo v odnosih in zavedali se boste, da ste zanemarili svojo intuicijo. Zdaj boste želeli popraviti vse naenkrat. Harmonizirajte se in dovolite drugim, da dihajo tudi po svoje.
Posel/denar: ***
Nestrpni boste in čakali, da kdo naredi stvari namesto vas. Žal tako ne bo šlo, a kot da ne boste želeli videti resnice. Z odličnimi idejami boste na koncu ostali sami, vendar vam bo tako čisto dobro.
Nasvet tedna:
Ne zapletajte se v lastna čustva in napačne predstave. Raje preverite pri bližnjih, kaj zares želijo, preden greste v večje težave samo zato, da jim ugodite. Ne boste namreč mogli skriti nestrpnosti, za katero niso krivi drugi. Če se le da, meditirajte ali najdite svoj notranji mir.


Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Imeli boste na izbiro, da sledite tradicionalnim stvarem v življenju, ali pa se odklopite od povprečja in zaživite bolj sproščeno in dinamično življenje.
Ljubezen/odnosi: **
Ne boste najbolj taktni z besedami, kar bo najbolj prizadelo prav vas, saj boste hitro opazili, da ste prizadeli ljudi, ki so vam pomembni. Popravite storjeno napako, saj je pomembno povedati okolici, da se zavedate svojega stanja.
Posel/denar: ***
Ne vpletajte se v stvari, ki jih ne poznate, da ne boste naredili več škode kot koristi. Če vas bo kdo želel kam vključiti, se pozanimajte, kako stvari stojijo, preden karkoli obljubite. Lahko se namreč zgodi, da boste prevzeli večje težave, ki jih ne boste mogli kar tako rešiti.
Nasvet tedna:
Nekatere ideje vam ne bodo dale spati. Negativne misli vas bodo opozarjale, da tega niste sposobni izpeljati, a kar ne boste mogli vsega izpustiti. Preden greste v akcijo, razmislite, kaj morate drugače postaviti, in vse boste veliko bolje izpeljali.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Psihično boste imeli večje izzive, a jih boste doživljali fizično. Napeti boste in nihali v razpoloženju. Ne boste se mogli odločiti, ali bi bili jezni na vse skupaj ali veseli, da so se končno pokazale prave rešitve.
Ljubezen/odnosi: ***
Pretirano se boste odzvali na komentarje, zlasti ker ne bodo zares namenjeni vam. Ne boste želeli priznati napake, zato lahko iz tega nastane precejšnja čustvena zmešnjava.
Posel/denar: **
Imeli boste priložnost končno razjasniti poslovno situacijo in razkriti svoje želje, čustva in namen, ki ga že dolgo nosite v sebi, zato se nikar ne umikajte. Pomembno je, da pokažete stabilnost v določeno smer, saj boste samo tako lahko prejeli podporo, ki jo potrebujete.
Nasvet tedna:
Pokažite svoje prave barve in se odkrijte okolici, saj vam ne bo žal. Nemirni boste in se v želji, da naredite čim več, zapletli v zanke čustev sodelujočih. Kdaj boste razumeli, da niste rojeni za to, da vse tolažite in rešujete? Jasno se usmerite v svoje življenje.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Začeli boste razmišljati o tem, kaj si zares želite od življenja, in številne ideje vam bodo pomagale odpreti različne možnosti ter odkriti pomembnost prave odločitve.
Ljubezen/odnosi: ***
Zdelo se vam bo, da nosite srce na dlani. Vse se vas bo dotaknilo in prav dobro si boste zapomnili, kdo vas bo obzirno spodbujal, kdo pa z navidezno prijaznostjo prizadel. Čustva se vam bodo le počasi umirila, da boste začeli jasno videti spremembe, ki jih doživljate z drugimi ljudmi. Kmalu boste lahko šli v akcijo in uredili nekatere nejasnosti glede ljubezni.
Posel/denar: ***
Hitro in nepričakovano se boste odzvali na običajne stvari v poslu, saj imate dovolj dolgočasnih ljudi. Želite si sprememb, saj vas delo navdušuje in želite, da je ves čas tako. Uspelo vam bo postaviti nove temelje.
Nasvet tedna:
Ne odkrijte svojih želja in interesov tistim, ki jih ne zadevajo. Zgolj naredite potrebne stvari. Tako se boste lažje sprostili v akcijo in imeli manj težav z razlaganjem. Manj boste govorili o vsem, lažje bo to izpeljati.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Bodite pozorni, da se ne boste zaradi čustvene občutljivosti napačno odločili za aktivnosti v prihodnosti. Nemir vas bo vodil navzven, in čeprav se ne boste mogli nič dogovoriti, boste vztrajali.
Ljubezen/odnosi: ***
Strogi boste do domačih in od njih pričakovali nedotakljivost. Počakajte s spremembami, saj se je Merkur obrnil retrogradno in vam bo povzročal težave, ne glede na to, da ste v sebi stabilni.
Posel/denar: ***
Preveč boste skrbeli in iskali rešitve dan in noč, a zaman, saj se bodo stvari same izpeljale, ko se boste sprostili in se prenehali vmešavati v vse okoli sebe. Nekatere dobre ideje boste želeli še nadgraditi, preden jih predstavite drugim, pa ni potrebe, saj ne bo časa za vse.
Nasvet tedna:
Občutljivi boste na dogajanje in se pretirano odzvali na poglede, ki vam bodo namenjeni. Če lahko, umirite čustva in izhajajte iz notranjega miru. To vam bo okrepilo pozitivne spremembe in prineslo prava spoznanja na vseh področjih življenja. Povrnilo vam bo optimizem do življenja in tudi sodelovanja z drugimi.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ***
Občutljivi boste zlasti na izjave in geste, a se boste poskušali umiriti, saj se že poznate in veste, da pretiravate z vsemi odzivi. Vseeno vas bodo nekatera čustva ohranjala v nemiru in nikakor se ne boste mogli sprostiti, dokler ne boste dosegli svojega.
Ljubezen/odnosi: ****
Optimalno obdobje, ki ga izkoristite za ureditev ljubezenskega življenja na konkretnejši ravni. Dovolj je, da pokažete simpatiji ali partnerju interes in sodelujete v dogajanjih, ki bodo sledila. Ne bojte se svojih čustev, saj bodo gonilna sila vsega dogajanja.
Posel/denar: ***
Začelo se bo novo obdobje, ko ne boste več čakali, temveč boste ukrepali v smeri srca. To vam bo prineslo nove priložnosti tudi za poslovni svet, kjer boste močno napredovali v vseh pogledih. Ljubosumje konkurence vas ne bo zmedlo, saj ga večinoma ne boste opazili.
Nasvet tedna:
Samske tehtnice se sprostite in sprejmite priložnost, ki vam jo bo ponujala usoda. Premislite, komu je res namenjena vaša ljubezen, in če je usmerjena v preteklost, dovolite, da se zgodijo spremembe.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: **
Obenem boste budni, nestrpni, pa tudi globoko sproščeni, a le ko boste povezani s pravim delom. Zato ne čakajte, da ga drugi opravijo za vas, saj je pomembno, da veste, kaj se dogaja z vami in okoli vas.
Ljubezen/odnosi: ***
Zdelo se vam bo, da ste se že o vsem pogovorili, a vas bodo presenetila vprašanja bližnjih. Odzvali se boste z nestrpnostjo in se napačno usmerili glede odnosov. Žal vam bo.
Posel/denar: ***
Vseeno boste želeli uveljaviti svojo voljo zlepa ali zgrda. Nič vas ne bo pripravilo do umika ali razmisleka o morebitnih drugih načinih sodelovanja. Nemirni boste in iskali rešitev na napačen način, ki bo bolj odbijal kot pritegnil v sodelovanje. Nikakor nočete dojeti, da si ljudje želijo še kaj drugega kot slavo in denar.
Nasvet tedna:
Videli boste, da res potrebujete drugačen pristop v komunikaciji, če želite kaj konkretnejšega narediti. Že znotraj sebe imate dialog. Usmerite svojo miselno in čustveno energijo v skupen cilj, saj boste tako z lahkoto opravili zastavljene naloge.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *****
Zdelo se vam bo, da je vse v najlepšem redu, in nič takšnega, da bi se obremenjevali, ne boste našli. Optimistično boste sledili dogajanju in se na neki način izogibali konkretni resničnosti, saj boste raje v svoji coni udobja.
Ljubezen/odnosi: **
Ignorirali boste sporočila bližnjih in dogajanje okoli sebe. Ko boste začeli spremljati, opazovati situacijo in tudi ugotovili, da vas ljudje ne upoštevajo več, vas bo to rahlo pretreslo. Ne boste vedeli, kako popraviti situacijo, zato boste poskusili z optimizmom in podkupovanjem.
Posel/denar: ***
Po nasvetih drugih boste šli v akcijo in se dobro opekli. Nič ne bo šlo po pričakovanjih in vse, kar boste pridobili, bo kup dela in nestrpnost iz vseh strani. Žal vam bo, da ste se sploh česa lotili.
Nasvet tedna:
Veliko več dobrega boste naredili zase in za druge, če se ne boste zapletali v besede in prazne obljube, temveč takoj naredili tisto, kar je potrebno. Optimizem vas bo podprl pri izjemnih stvareh, zato ne čakajte na pravi trenutek. Zdaj je čas, da pokažete, da vam je še mar.


Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Umirite se, saj je škoda, da si brez razloga pokvarite na novo ustvarjeno zaupanje okolice. Z nemirom boste potrjevali, da ne veste točno, kaj se dogaja, kar pa ni res.
Ljubezen/odnosi: ***
Odlični dnevi so kot nalašč za ureditev stabilnih temeljev. Izrazite vse, kar vam leži na duši, da boste lahko začeli na novo. Tako boste najkoristneje porabili energijo, ki vam je dana.
Posel/denar: ***
Morda ste še utrujeni od preteklih dni in potrebujete malo počitka ali pozitivnih sprememb. Česar vam ne bo uspelo narediti, se dogovorite in prestavite na ugodnejši čas, sicer boste nemirni in brez pravega razloga netili prepire okoli sebe. Bodite previdni, da voljo usmerite v pravo smer, sicer se lahko zgodi, da si nakopljete konflikte in zamudite odlično priložnost za ureditev perečih problemov, ki se sami nikakor ne bodo odmaknili.
Nasvet tedna:
Vse, kar ste dlje časa prelagali, je optimalno, da zdaj uredite. Vsaj pri sebi razvijte dobro strategijo, ki jo boste naredili korak za korakom. Ne prehitevajte časa; naj vam življenje samo pokaže, kdaj je čas za dobre začetke.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Prehitro boste podajali svoja mnenja, ki jih boste nato še nekajkrat spremenili. To bo seveda močno zmanjšalo vrednost vaših besed, zato je smiselno prej bolje razmisliti. A zdelo se vam bo, da največ veste o vsem, kar se dogaja, zato ne boste dovolili drugim, da veliko govorijo. Pogovor bo potekal bolj iz vaše strani.
Ljubezen/odnosi: ***
Želeli boste potrditev v odnosih, a boste presenečeni, ko boste ugotovili, da se precej ljudi ne strinja z vami in ste se sami preveč odmaknili od splošnega komentiranja, da bi lahko primerjali situacijo s preteklostjo. Razmislite, zakaj vas ne zanimajo drugačni pogledi na situacijo, in raje vztrajate pri svojih modelih.
Posel/denar: ***
Intenzivno boste iskali rešitev za uresničitev svojih načrtov in želja, a ne boste tako hitro našli prave poti, zato boste morali malo potrpeti in vmes najti druge stvari. Osredotočili se boste lahko na novo vzpostavitev temeljev, kar bo zelo pomembno, saj bo vplivalo na celotno življenje.
Nasvet tedna:
Stabilni boste in to vam bo dajalo največjo moč. Mogoče je dobro, da pogledate, na račun koga ali česa se zdaj dogajajo stvari, in kaj bi bilo dobro, da sprejmete od drugih.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Sproščeni boste in se veselili novic, ki jih boste vraževerno skrivali zase. Ne boste želeli prehitevati, kar je res smiselno. Prisluhnite intuiciji, da vas bo še naprej podpirala.
Ljubezen/odnosi: ****
Ne glede na simpatije in naklonjenost, ki jo boste čutili do bližnjih in jo tudi prejemali, se vam bo zdelo, da potrebujete svoj mir in se je treba bolj distancirati od vsega, kar vas moti pri usmerjenosti na rezultate.
Posel/denar: ***
Skrivali boste svoje nove pridobitve in spoznanja, saj ne boste želeli, da vam jih kdorkoli uniči ali izniči vaše veselje ob vsem, kar se dogaja. Težko boste pričakovali dan, ko se bo vse optimistično realiziralo in boste lahko stopili korak naprej v življenju.
Nasvet tedna:
Možnost nove ljubezni je velika, če jo boste le sprejeli v svoje življenje. Lahko dobite povišico, pozitiven odgovor svoje simpatije ali kaj tretjega. V vsakem primeru pa se bo tehtnica prevesila v vaš plus in se boste morali na to kar malce navaditi.

prejšnji članek
Klepač in Gustinčič pomagala očistiti Slovenijo
Svet slavnih
Klepač in Gustinčič pomagala očistiti Slovenijo
naslednji članek
Odličen prigrizek za zdravo delovanje možganov
Zdravje
Odličen prigrizek za zdravo delovanje možganov